Sos de gutui

Sos de gutui

Ingrediente:

Gutui – 1000 gr ,Faina – 25 gr ,Unt – 30 gr ,Ulei – 40 ml ,Zahar – 30 gr ,Smantana lichida – 50 ml ,Patrunjel – 100 gr ,Frunze de telina – 30 gr ,Sare – 10 gr

Mod de preparare:

Gutuile se curata, se rad apoi se fierb si se strecoara. Zaharul si faina se caramelizeaza intr-un vas, se iau de pe foc si se adauga intai uleiul, apoi zeama in care au fiert gutuile si se pun din nou pe foc. Se lasa sa fiarba pana se topeste caramelul, apoi se adauga sarea si smantana. Deasupra se pune untul bucatele si frunze de telina si patrunjel.Sosul se serveste cu preparate din carne de vita si pasare.

Adauga comentariu la reteta - Sos de gutui


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de ton cu ardei gras
Chocolate cheesecake
Pate Brisee
Pesto di rucola
Salsa cruda
Tiramisu de capsuni si cocos
Supa de dovleac ( Butternut )
Gratin de broccoli si conopida
Pogacele cu jumeri
Brownies cu miere si seminte
Brezel (covrigi nemtesti)
Parmigiana di zucchine
Inghetata prajita
Prajitura cu mere caramel
Sirop de citrice