Ingrediente:
300 de grame de carne de porc cu putina slanina,un ou,250 de grame de ulei, 75 de grame de amidon praf, putin sos de soia, vin de masa, praf de gust (Weijing), sare, o bucata de praz
Mod de preparare:
In carnea tocata se adauga sare, praz taiat marunt, vin de masa, praf de gust (Weijing), putin sos de soia si amidon praf. Se amesteca bine cu betisoare sau chiar cu mana si se impart in patru si se formeaza cu mana patru chiftele mari.Se aseaza apoi tigaia pe foc. Se toarna ulei si cand acesta s-a incalzit, se pune usor una cate una chiftele sa se prajeasca. Cind chiftelele capata culoarea aurie se scot din ulei si uleiul se recupereaza.
Se aseaza din nou tigaia pe foc. Se pune usor in tigaie chiftelele prajite si se adauga circa 250 de grame de apa, vin de masa, sare, sos de soia si praf de gust (Weijing). Se pune capacul pe tigaie. Dupa clocotire se regleaza focul mic. Dupa 10-15 minute, cand sosul se reduce la circa o patrime, sunt gata de scos si de servit chiftelele mari cu sos, care seamana cu capul de leu, de unde vine denumirea preparatului.
< Anterior | Urmator > |
---|