Ingrediente:
2 sau 3 cartofi, circa 300 de grame, sare, praf de gust (Weijing), 40 de grame de ulei, putin ulei de susan, daca gasiti si doua lingurite de otet
Mod de preparare:
Pe langa cartofii prajiti, cartofii fierti, piure, in bucataria chinezeasca exista o mancare care se numeste fisii de cartofi caliti in otet.Cartofii se spala, se cojesc si se taie mai intai in felii cu o grosime omogena de circa 2-3 mm. Pe urma feliile se taie in fasii avand o latime tot de 2-3 mm. Se spala si se scurg bine de apa.Se aseaza tigaia pe foc iute. Se toarna circa 40 de grame (3-4 linguri) de ulei. Cand acesta este incins, se pun in tigaie cartofii taiati in fasii. Se amesteca repede cu lopatica de lemn.Intre timp se prara sarea dupa gust, se pune putina apa de la robinet, pentru ca fasiile de cartofi sa nu se arda.Apoi se toarna doua lingurite de otet. Inainte de a fi gata, se pune putin praf de gust (Weijing) si putin ulei de susan. Toata operatia nu trebuie sa dureze mai mult de 4-5 minute.De retinut ca spre deosebire de cartofii prajiti cu mult ulei, fasiile de cartofi se calesc in ulei putin si trebuie amestecate mereu si repede.
< Anterior | Urmator > |
---|