Ingrediente:
150-200 de grame de muschi de porc, un ou,putina drojdie, amidon, 3 lingurite de faina, ulei, sare, praf de gust, vin de masa, piper
Mod de preparare:
Carnea se spala si se taie felii de marime potrivita (2-3 cm lungime, 2-3 mm grosime). Se amesteca bine cu oul batut. 3 lingurite de faina, o lingurita de amidon, putina drojdie dizolvata intr-o lingura de apa calduta, putin praf de gust, vin de masa, sare. Se lasa de-o parte o ora- doua.Se aseaza tigaia (sau, de preferinta ceaunul) cu circa 250 de grame de ulei pe foc potrivit. Cand uleiul s-a incalzit (nu trebuie incins), se depun, una dupa alta, feliile de carne sa se prajeasca, fara sa se lipeasca. Se amesteca cu lopatica de lemn. Cand feliile de carne s-au intarit si au capatat o culoare galbena (aceasta operatie dureaza 5-6 minute), se scot pe o farfurie.Se lasa tigaia (ceaunul) cu ulei pe foc iute. Cand uleiul s-a incins, se pun dintr-o data toate feliile de carne sa se prajeasca inca o data. Dupa circa 20-30 de secunde, cand carnea a capatat culoarea galbena-aurie, se scot din nou pe farfurie si uleiul se recupereaza.
Aceasta mancare, seamana intr-o oarecare masura cu snitelul din România. Se serveste cu putin piper.
< Anterior | Urmator > |
---|