Piure de vinete (qie ni)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Piure de vinete (qie ni)

Piure de vinete (qie ni)

Ingrediente:

 doua vinete de circa 200-250 de grame,sare, zahar, o capatana de usturoi, ulei de susan, un fir de praz, praf de gust (Weijing), sos de soia

Mod de preparare:

Se spala si se curata vinetele de coaja si se pun intr-un vas. Vasul cu vinete se pune apoi intr-o cratita cu circa 200-250 de grame de apa. Vasul sa fie cu 2-3 cm mai inalt decit nivelul apei, astfel, ca la clocotire, apa sa nu verse in vas.Se aseaza cratita pe foc. Dupa ce da in clocot, se face focul mic. Dupa circa 20 de minute, cand vinetele se inmoaie bine, se stinge focul si se scoate vasul din cratita.
  Se lasa vinetele la scurs. Se adauga sare, putin zahar, sos de soia, usturoiul taiat marunt, prazul taiat marunt, ulei de susan, praf de gust, se amesteca bine si mancarea este gata de servit.

Adauga comentariu la reteta - Piure de vinete (qie ni)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Tartiflette
Rulada cu cascaval
Chiftelute de urda in sos de rosii
Ciorbita de pui si fasolica verde
Tort de portocale
Ciorba de rosii II
Muffins cu spanac
Frigarui de pui
Salata de telina,citrice si rodie
Rulada de omleta
Drob de pui
Biscuiti cu Nutella
Muffins cu usturoi si ierburi
Medalion de vinete