Pui fiert in apa (Bai qi ji)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Asia » Pui fiert in apa (Bai qi ji)

Pui fiert in apa (Bai qi ji)

Ingrediente:

 un pui tanar de circa 1000 de grame,4-5 felii de ghimbir, un fir de praz, 4-5 capatani de usturoi, sos de soia, vin de masa, dar mai bine o bautura alcolica, de exemplu, palinca

Mod de preparare:

Se spala si se curata puiul si in burta se pun ghimbir taiat in felii,prazul tait in fasii si usturoiul batut. Se pune puiul intr-o cratita, in care se adauga circa 1200-1500 de grame de apa de la robinet.Se pune cratita cu capatul la foc iute. Cand incepe sa clocoteasca, se ia spuma. Dupa aceea, se adauga circa o lingura de palinca, sau alta bautura alcolica sau vin de masa. Se pune capacul si se face focul mic. Dupa 7-8 minute, se intoarce puiul si dupa inca 7-8 minute, cand betisorul intra usor in pui fara singerare, se scoate din zeama.
  Dupa cateva minute de racire, se scot condimentele din burta si se taie puiul in bucati. La masa, puiul se serveste cu putin sos de soia.

Adauga comentariu la reteta - Pui fiert in apa (Bai qi ji)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Maultaschen cu sos de rosii
Paine  pe vatra
Chec de carne
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Pui umplut cu telina si morcovi
Ciorba de rosii II
Tarta cu crème brûlé
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Feta cu rosii uscate,in ulei
Salata
Prajitura cu tofu si ciocolata
Confit de canard
Cosulete umplute
Rulada de omleta
Oua tari cu sos