Arancine - crochete de orez

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Europa » Arancine - crochete de orez

Arancine - crochete de orez

Ingrediente:

Orez:440 gr orez cu bobul scurt ,1 ou + 1 galbenus ,50 gr parmezan ras
Sos:3 champignon proaspete ,1 legatura de ceapa verde ,22 creveti mici proaspeti ,2 linguri pasta tomate ,200 ml vin alb1/2 lingurita cimbru ,3 linguri patrunjel tocat.Faina, oua si pesmet pentru prajit

Mod de preparare:

Punem orezul la fiert, cand e gata il punem la scurs fara sa il spalam, ca sa retina cat mai mult amidon, si il lasam la racit. Sosul de carne: incepem cu 10 creveti si 100 ml de vin, pe care ii blenduim pana devin pasta. Punem ceapa la calit, ciupercile, si apoi sosul de creveti si pasta de tomate. Cand sunt aproape gata se adauga si cei 12 creveti intregi, cimbrul, sare si piper dupa gust, restul de vin si cind sosul se evapora, adaugam patrunjelul verde. Lasam la racit. Cat se raceste sosul, ne ocupam de orez. Punem peste el parmezanul, oul si galbenusul si amestecam, pana acesta devina foarte lipicios. Formam crochetele. In crocheta formata, facem o gaura, punem in crevete si o lingurita de sos, inchidem crocheta. Dam crochetele prin faina, ou si pesmet, le dam la rece 1 ora, apoi le prajim in baie de ulei, cate 2 odata. Le scoatem pe un servet de hartie sa mai inghita din excesul de grasime, si le servim fierbinti.

Adauga comentariu la reteta - Arancine - crochete de orez


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Somon salbatic in sos de vin cu marar
Sarmale fara carne
Crutoane aromate
Salata de tortellini
Salata de sfecla rosie cu pui
Prajitura  cu mac
Confit de canard
Biscuiti cu Nutella
Supa de pui - rapida
Cirnati cu fenel
Supa gulas
Ghiveci de orez cu legume
Pateu din ficatei de pui
Paste de spanac cu calamari si rosii