Dolmades – sarmalute de orez in frunze de vita

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Europa » Dolmades – sarmalute de orez in frunze de vita

Dolmades – sarmalute de orez in frunze de vita

Ingrediente:

250 g frunze de vita murate ,185 ml ulei de masline ,2 cepe mari, tocate marunt ,165 gr orez cu bob mic ,6 fire de ceapa verde, tocate ,20 gr marar tocat ,1 lingura menta ,375 ml apa ,1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare:

Se clatesc frunzele de vita si se lasa la desarat in apa calduta, pentru 1 h.Se incinge jumatate din cantitatea de ulei si se soteaza ceapa la foc mic 5 min, apoi se ia de pe flacara, se acopera cu un capac si mai sta inca 5 min. Se adauga orezul, ceapa verde si verdeturile si apoi se condimenteaza. Se intinde o frunza de vita cu nervurile in sus, se pun 3 lingurite de umplutura si se impaturesc. Pe fundul unei cratite se pun cateva frunze de vita, in asa fel incat sa se acopere complet cratita, apoi se pun dolmadele una langa alta, pe 2 straturi. Peste ele se pune restul de ulei, apa, se pune peste ele o farfurie ca sa le tina pe loc, si  se dau in clocot, apoi se reduce flacara si se mai fierb la foc mic inca 45 min.Se servesc fierbinti, stropite cu suc de lamaie. Se pot folosi si frunze proaspete de vita, dar trebuiesc oparite.

Adauga comentariu la reteta - Dolmades – sarmalute de orez in frunze de vita


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine  pe vatra
Friptura aromata de porc
Palet de dames
Pogacsa
Lasagne cu spanac si branza chevre
Chec de carne
Musaca
Prajitura cu mere si brinza
Supa de rosii
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Paine rasucita cu crema de branza
Supa de pasare cu fructe goji
Rosii umplute cu ton
Tagliatelle a La-Chef-A
Friptura de miel in slowcooker