Kisir - salata de grau

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Europa » Kisir - salata de grau

Kisir - salata de grau

kisir

Ingredinete:

  • 1 cana grau Bulgur
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamaie si 1 lime, zeama
  • 2 morcovei- care se vor rade pe razatorea mica
  • cateva frunze de salata - de preferat romain sau iceberg
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ½ legaturi de patrunjel verde
  • 4  linguri pline de bulion
  • 125 ml ulei de masline

Se pune la fiert 1 cana de apa, cand clocoteste se ia de pe foc, se adauga graul Bulgur, se acopera si se lasa la umflat, pana taiem legumele cubulete. Le punem peste graul umflat si racit si facem o emulsie din bulion, ulei masline si zeama de lamaie. Omogenizam cu totul si servim rece., simpla sau alaturi de friptura.

Sfat: regula generala e ca ingredientele umede - bulion, ulei si zeama de lamaie sa umple o cana, ca cea cu care am masurat bulgurul. Va predomina ce ii place mai mult fiecaruia: ulei, lamaie sau bulion.

Adauga comentariu la reteta - Kisir - salata de grau


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cheesecake cu rosii si busuioc
Fursecuri fine cu nuci
Oua tari cu sos
Prajitura cu mere si brinza
Prosciutto di Parma e melone
Tort de nuci
Aripioare crocantoase (stil KFC)
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Supa crema de ciuperci
Ciorba de praz cu zeama de varza
Brezel (covrigi nemtesti)
Feta cu rosii uscate,in ulei
Kisir -  salata de griu
Piept de pui simplissime
Caipirinha