Risotto cu ciuperci

Reteta culinara » Retete culinare » Retete Europa » Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci

Ingrediente:

20 gr ciuperci porcini uscate ,1 l supa de pui ,60 gr unt ,2 linguri ulei masline ,1 ceapa mica tocata ,1 catel de usturoi, zdrobit ,100 gr ciuperci champinion, mici, tocate ,250 gr orez arborio ,50 gr parmezan ras ,2 linguri patrunjel

Mod de preparare:

Se pun porcini la hidratat in apa clocotita pentru 30 min, se scurg. Din apa in care s-au hidratat se pastreaza 125 ml. Se toaca porcini marunt. Supa si apa de la porcini se pun la foc. Se incinge untul cu uleiul, se calesc ceapa si usturoiul, ciupercile champinion si porcini, cam 5 min. Se adauga orezul se caleste 2 min, si apoi se 125 ml supa fierbinte si se amesteca pana ce se absoarbe complet. Se repeta procedeul pana se termina supa, cand orezul devine cremos, cam 25 min. Se incorporeaza si parmesanul ras si patrunjelul, si se serveste imediat.

Adauga comentariu la reteta - Risotto cu ciuperci


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Bulete cu cascaval la cuptor
Tartiflette
Chec cu ficat
Bulete din ciupercute
Drob de pui
Barcute de vinete
Chiftelute din orez
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Tiramisu
Paine cu orez
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Tarta cu vinete
Agliata Verde
Supa Imperiala