Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#581 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 24 June 2019 - 11:45 AM

Uituca mai is, noroc cu Boni (saru-mana) ca a zis de peste, am facut alaltaieri paste, ton si rosii, sare, piper, patrunjel verde, ulei

Imagine atasata: monthly_06_2019/post-142-0-18023600-1561369454.jpg
fiica dacilor

#582 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 June 2019 - 12:46 PM

Mie-mi place si cu pesto rece!

#583 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,293
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 24 June 2019 - 03:09 PM

va multumesc de idei.
brain loading....please wait....

#584 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,748
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 24 June 2019 - 03:44 PM

 bristena, la 24 June 2019 - 11:45 AM, a spus:

Uituca mai is, noroc cu Boni (saru-mana) ca a zis de peste, am facut alaltaieri paste, ton si rosii, sare, piper, patrunjel verde, ulei

IMG_20190624_113545824.jpg


Cred ca le incerc si eu maine, doar ca am niste paste fundite. Are importanta forma pastei?

#585 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 24 June 2019 - 05:56 PM

 mino, la 24 June 2019 - 03:44 PM, a spus:

 bristena, la 24 June 2019 - 11:45 AM, a spus:

Uituca mai is, noroc cu Boni (saru-mana) ca a zis de peste, am facut alaltaieri paste, ton si rosii, sare, piper, patrunjel verde, ulei

IMG_20190624_113545824.jpg


Cred ca le incerc si eu maine, doar ca am niste paste fundite. Are importanta forma pastei?


Nu, doar sa fie paste scurte (penne, fusilli, farfalle etc), nu lungi... cel putin eu numai asa am facut si vazut
fiica dacilor

#586 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,613
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 02 August 2019 - 04:13 PM

Fetele din Romania, ati gasit undeva, candva aluat de foietaj cu unt?
Toate marcile din magazine, indiferent ca sunt proaspete sau congelate sunt cu margarina (Linco, Bella, Morarita etc).
Exista si vreunul cu unt?

#587 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,748
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 02 August 2019 - 05:15 PM

Eu nu prea cumpar dar sincer nici nu m-am uitat! Poate o fi ala de la Lidl, proaspat, cu unt? Chiar o sa ma uit cand ajung, dar nu prea cred ca se foloseste untul la aluaturile astea din comert.

#588 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 August 2019 - 10:16 PM

Nu e niciunul, sau n-am dat eu de el, dar e așa de simplu de făcut aluatul foietaj, încît nici nu mă mai preocup să caut. Dacă te apuci de el într-o dimineață, nici nu simți cînd l-ai făcut dacă îl scoți din frigider cînd mai treci pe lîngă el și-i mai tragi un făcăleț de colo pînă colo.
Acum depinde și pentru ce îl cauți, nu sînt fan margarină, dar în unele cazuri am folosit foietaj cu margarină, de exemplu la beef Wellington făcut pentru o masă în familie, nu de mare gală, sau la brie en croute, cînd foietajul e doar un ambalaj pentru ceva mult mai savuros.

Am o variantă foarte simplă de imitație de foietaj pe care o folosesc la plăcinte sau sărățele, cred că am mai scris-o undeva pe-aici.

Ingrediente:
150 g brînză Cheddar;
150 g unt (sau grăsime de porc);
600 g făină;
250 ml apă rece;
o linguriță de sare;
(Principiul de bază al preparării aluatului este să se folosească 300 g de materie grasă (fie că e unt, untură sau brînză Cheddar) la 600 g făină și 250 ml apă rece. Deci puteți varia proporțiile între grăsimi, avînd grijă să rămînă un total de 300 g.)

Mod de preparare:
În făina cernută se pun untura sau untul, brînza Cheddar tăiată cubulețe mici, lingurița de sare și apa rece.
Băgăm mîna și începem să fărîmițăm și să frămîntăm totul, să mărunțim brînza și să omogenizăm compoziția. Nu exagerăm cu mărunțirea, e perfect dacă rămîn cîteva bucățele mai mari de brînză. Împachetăm aluatul într-o folie alimentară și îl punem la frigider jumătate de oră. Din aluatul format se iau bucăți și se întind foi de 4-5 mm grosime, pe masa presărată cu puțină făină.
Se poate folosi ca bază sau capac pentru plăcinte cu diverse umpluturi de carne, sau se ung cu ou, se presară chimen, cașcaval, parmezan etc., se taie fîșii și se fac sărățele.

#589 Useril este offline   September 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 09-March 17
  • LocationArad - Bayern

Postat 03 August 2019 - 10:41 AM

Si eu am cautat, dar nu am gasit.

#590 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 August 2019 - 06:53 PM

Bella era candva si cu unt.

#591 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,613
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 05 August 2019 - 12:29 PM

 Carmella, la 02 August 2019 - 10:16 PM, a spus:

dar e așa de simplu de făcut aluatul foietaj, încît nici nu mă mai preocup să caut.

Eu nu sunt talentata la cocarii si mi se ridica parul numai la gandul de framanta, intinde, unge, raceste, intinde, unge....
Era bine daca-l gaseam de-a gata.

#592 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2019 - 12:45 PM

Bella incearca o mica virgula cantitate de aluat cu brinza si vezi daca-ti place. Seamana si creste aproape cit foetajul doar ca se face extrem de repede.
Tre sa pui aceeasi cantitate de brinza si unt si dublu de faina.
Cel mai bine dupa parerea mea iese cu brinze care se intind gen philadelphia.

#593 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,613
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 05 August 2019 - 02:43 PM

 Adriana, la 05 August 2019 - 12:45 PM, a spus:

Bella incearca o mica virgula cantitate de aluat cu brinza si vezi daca-ti place. Seamana si creste aproape cit foetajul doar ca se face extrem de repede.
Tre sa pui aceeasi cantitate de brinza si unt si dublu de faina.
Cel mai bine dupa parerea mea iese cu brinze care se intind gen philadelphia.

Daca si tu si Carmella ziceti, o sa incerc acest aluat, mai ales la placinte, tarte.
Dar, dupa capul meu, croissant ca la Paris n-o sa obtin, nu-i asa? =))

#594 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2019 - 02:59 PM

pai daca n-ai aer de Paris biensur ca nu =))

#595 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 August 2019 - 04:42 PM

 bellamama, la 05 August 2019 - 12:29 PM, a spus:

 Carmella, la 02 August 2019 - 10:16 PM, a spus:

dar e așa de simplu de făcut aluatul foietaj, încît nici nu mă mai preocup să caut.

Eu nu sunt talentata la cocarii si mi se ridica parul numai la gandul de framanta, intinde, unge, raceste, intinde, unge....
Era bine daca-l gaseam de-a gata.


Cred că te sperie foietajul pentru că lumea are talentul să exagereze efortul în bucătărie cînd e vorba mai ales de aluaturi, altfel au impresia că lumea nu ar aprecia rezultatele muncii lor =))
Aluatul de foietaj începe cu un aluat de apă cu făină foarte, foarte puțin frămîntat, în care împachetezi niște unt și întinzi cu sucitorul în diverse direcții, nu mai ungi nimic pe tot parcursul pregătirii lui, doar că trebuie să-l răcești, într-adevăr. După părerea mea nu ai ce să ratezi și efortul este minim. Cînd o să simți mirosul de unt copt cu faină în bucătărie, o să îți dai seama că merită efortul :-*

#596 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 04 September 2019 - 04:43 PM

 bellamama, la 05 August 2019 - 12:29 PM, a spus:

 Carmella, la 02 August 2019 - 10:16 PM, a spus:

dar e așa de simplu de făcut aluatul foietaj, încît nici nu mă mai preocup să caut.

Eu nu sunt talentata la cocarii si mi se ridica parul numai la gandul de framanta, intinde, unge, raceste, intinde, unge....
Era bine daca-l gaseam de-a gata.


Am citit "linge" la final Imagine postata

Bella, ca sa scurtezi efortul, lasa untul peste noapte afara si il intinzi rapid. Iese super si cu osanza.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#597 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,293
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 30 September 2019 - 10:32 AM

Am niste champignons salbatice, nu de crescatorie. Cum sa le gatesc cat mai simplu, fara prea multe ingrediente si condimente in asa fel incat sa se simta preponderent gustul si aroma lor. Grill sau cuptor cu un strop de unt in palarie imi vine acum in minte. Alte sugestii?
brain loading....please wait....

#598 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 September 2019 - 10:49 AM

N-am sugestii inafara de cea scrisa de tine dar cum arata?
N-am auzit niciodata ca champignonii ar fi si altfel decit de crescatorie.

#599 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,293
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 30 September 2019 - 11:03 AM

Arata ca si cei de cumparat doar ca cresc spontan, pe camp. Eu i-am primit, culesi ieri. Poza e de pe net insa exact asa arata si ei mei. Poate-i sotez un pic in unt cu sare si piper.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-178-0-38387300-1569834173.jpg
brain loading....please wait....

#600 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 September 2019 - 11:38 AM

mie-mi plac mult facuti in tigaie cu sminina si cu mamaliga serviti
sau intr-un risotto
sau daca vrei asa puri, cum ziceai inainte la cuptor cu o nuca de unt si brandy

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi