Pagina 1 din 1
Kodrit Kadir
#1
Postat 08 March 2010 - 08:20 PM
Un desert de inspiratie orientala pe care e a doua oara cand il incerc.Si de aceasta data mi-a iesit cum trebuie.Reteta o am de aici-
Pentru blat:
1 ou
3 linguri zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
100 gr faina
Pentru crem caramel:
800 ml lapte
200 gr zahar
5 oua
6 linguri de zahar pentru caramelizat
Am pregatit zaharul caramelizat si am tapetat cu el o forma(o tava).
Am mixat bine oualele cu zaharul.
Am adaugat treptat si laptele.
Am dat la rece.Pentru blat am mixat oul cu zaharul.Am adaugat si laptele treptat.
Si uleiul. Si la sfarsit faina amestecata cu cacao si praf de copt.
In tava "caramelizata" am turnat compozitia de crem caramel si in mijloc compozitia de blat.
Am pus tava in alt recipient umplut pana la jumatate cu apa si am copt la 180 de grade , cam 40 de minute.
Se lasa la racit, daca aveti rabdare, toata noaptea.Se rastoarna si se taie dupa preferinte.
pentru voi!
#2
Postat 08 March 2010 - 09:21 PM
Minunat Etaly,ti-a iesit divin,am incercat si eu o varianta mai demult (reteta pocai cred..dar altfel era reteta..)tare faina,dar nus' de ce la cuptorul meu bain marinu' asta(adica intr-un vas cu apa)dureaza mult, nu 40 de minute ci dublu,eu cred ca ,cuptorul meu face figuri,cel mic are prostul obicei de a se sui pe usa de la cuptor...cred ca nu mai coace cum trebuie..
Eu am sa incerc si reteta ta daca ajung la asa rezultat.. ..
Eu am sa incerc si reteta ta daca ajung la asa rezultat.. ..
#3
Postat 08 March 2010 - 09:31 PM
Eu am scris 40 de minute pentru ca al meu e electric si setat pe ventilat e un turbo!Depinde de cuptor.Multumesc de aprecieri !
#4
Postat 08 March 2010 - 11:11 PM
Io nu ma mai gioc! Se posteaza aici numa' bunataturi, pe banda rulanta si eu n-apuc sa le fac pe toate, asa cum mi-as dori! Nu-mi ramane decat sa salivez uitandu-ma la poze si sa sper ca oi avea vreme, candva, sa le fac si io!
#6
Postat 09 March 2010 - 08:54 AM
Eataly, interesanta reteta ta. semana ca principiu cu tortul de mere, creme caramel si pandispan al Bogdanei.
#7
Postat 09 March 2010 - 03:03 PM
Foxyy, la 08 March 2010 - 11:11 PM, a spus:
Io nu ma mai gioc! Se posteaza aici numa' bunataturi, pe banda rulanta si eu n-apuc sa le fac pe toate, asa cum mi-as dori! Nu-mi ramane decat sa salivez uitandu-ma la poze si sa sper ca oi avea vreme, candva, sa le fac si io!
Daca ai sti ce rapid e de facut! Mai mult trebuie sa-l tii la frigider!
raluca elena, la 09 March 2010 - 05:05 AM, a spus:
Eataly, super arata, merita incercat!
Asa mi-am spus si eu.Multumesc Ralu!
stella, la 09 March 2010 - 08:54 AM, a spus:
Eataly, interesanta reteta ta. semana ca principiu cu tortul de mere, creme caramel si pandispan al Bogdanei.
Pe cat e de frumos pe atat e de simplu de facut.Eu prima oara cand l-am facut modificasem un pic reteta si nu mi-a iesit! dar ma bucur ca l-am refacut!
#8
Postat 09 March 2010 - 06:38 PM
Eataly, zi si mie cum ai rasturnat praji, ca vad ca nu s-a jupuit fata, de unde deduc ca nu te-ai folosti de 2 farfurii....
raluca elena
#9
Postat 09 March 2010 - 06:54 PM
Ba am pus o farfurie deasupra tavii si cu o miscare rapida, ztac, am intors-o!Asta bine-nteles, cand era rece si bine inchegat!
#10
Postat 14 March 2010 - 04:39 AM
eu pun crema aia cu lapte in cuptor pana bat blatul. Cand e gata blatul, il torn cu atentie peste crema care nu e coapta inca, dar deaspura s-a format un fel de pojghita. Coacerea nu dureaza asa mult, max 30 min, dar s-ar putea sa fie si din cauza ca nu o coc la bain marie.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1