Forum Culinar: Kodrit Kadir - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Kodrit Kadir

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 March 2010 - 08:20 PM

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126807212974.jpg

Un desert de inspiratie orientala pe care e a doua oara cand il incerc.Si de aceasta data mi-a iesit cum trebuie.Reteta o am de aici-

Pentru blat:
1 ou
3 linguri zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
100 gr faina

Pentru crem caramel:
800 ml lapte
200 gr zahar
5 oua


6 linguri de zahar pentru caramelizat

Am pregatit zaharul caramelizat si am tapetat cu el o forma(o tava).

Am mixat bine oualele cu zaharul.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126807153865.jpg

Am adaugat treptat si laptele.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126807157015.jpg

Am dat la rece.Pentru blat am mixat oul cu zaharul.Am adaugat si laptele treptat.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126807166863.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126807169761.jpg

Si uleiul. Si la sfarsit faina amestecata cu cacao si praf de copt.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126807223578.jpg

In tava "caramelizata" am turnat compozitia de crem caramel si in mijloc compozitia de blat.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126807186531.jpg

Am pus tava in alt recipient umplut pana la jumatate cu apa si am copt la 180 de grade , cam 40 de minute.
Se lasa la racit, daca aveti rabdare, toata noaptea.Se rastoarna si se taie dupa preferinte.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126807204888.jpg

:) pentru voi!

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 March 2010 - 09:21 PM

Minunat Etaly,ti-a iesit divin,am incercat si eu o varianta mai demult (reteta pocai cred..dar altfel era reteta..)tare faina,dar nus' de ce la cuptorul meu bain marinu' asta(adica intr-un vas cu apa)dureaza mult, nu 40 de minute ci dublu,eu cred ca ,cuptorul meu face figuri,cel mic are prostul obicei de a se sui pe usa de la cuptor...cred ca nu mai coace cum trebuie..
Eu am sa incerc si reteta ta daca ajung la asa rezultat.. :occasion15: ..

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 March 2010 - 09:31 PM

Eu am scris 40 de minute pentru ca al meu e electric si setat pe ventilat e un turbo!Depinde de cuptor.Multumesc de aprecieri :occasion15: !

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 March 2010 - 11:11 PM

Io nu ma mai gioc! Se posteaza aici numa' bunataturi, pe banda rulanta si eu n-apuc sa le fac pe toate, asa cum mi-as dori! :occasion15: Nu-mi ramane decat sa salivez uitandu-ma la poze si sa sper ca oi avea vreme, candva, sa le fac si io! :rolleyes:

#5 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 09 March 2010 - 05:05 AM

Eataly, super arata, merita incercat!
raluca elena

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 March 2010 - 08:54 AM

Eataly, interesanta reteta ta. semana ca principiu cu tortul de mere, creme caramel si pandispan al Bogdanei.

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 March 2010 - 03:03 PM

Vezi postareaFoxyy, la 08 March 2010 - 11:11 PM, a spus:

Io nu ma mai gioc! Se posteaza aici numa' bunataturi, pe banda rulanta si eu n-apuc sa le fac pe toate, asa cum mi-as dori! :occasion14: Nu-mi ramane decat sa salivez uitandu-ma la poze si sa sper ca oi avea vreme, candva, sa le fac si io! :floare:


Daca ai sti ce rapid e de facut! Mai mult trebuie sa-l tii la frigider!

Vezi postarearaluca elena, la 09 March 2010 - 05:05 AM, a spus:

Eataly, super arata, merita incercat!


Asa mi-am spus si eu.Multumesc Ralu!


Vezi postareastella, la 09 March 2010 - 08:54 AM, a spus:

Eataly, interesanta reteta ta. semana ca principiu cu tortul de mere, creme caramel si pandispan al Bogdanei.


Pe cat e de frumos pe atat e de simplu de facut.Eu prima oara cand l-am facut modificasem un pic reteta si nu mi-a iesit! dar ma bucur ca l-am refacut!

#8 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 09 March 2010 - 06:38 PM

Eataly, zi si mie cum ai rasturnat praji, ca vad ca nu s-a jupuit fata, de unde deduc ca nu te-ai folosti de 2 farfurii....
raluca elena

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 March 2010 - 06:54 PM

Ba am pus o farfurie deasupra tavii si cu o miscare rapida, ztac, am intors-o!Asta bine-nteles, cand era rece si bine inchegat!

#10 Useril este offline   clebs 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 04-December 09

Postat 14 March 2010 - 04:39 AM

eu pun crema aia cu lapte in cuptor pana bat blatul. Cand e gata blatul, il torn cu atentie peste crema care nu e coapta inca, dar deaspura s-a format un fel de pojghita. Coacerea nu dureaza asa mult, max 30 min, dar s-ar putea sa fie si din cauza ca nu o coc la bain marie.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi