Forum Culinar: Prajitura cu glazura de ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu glazura de ciocolata

#1 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 March 2010 - 03:00 PM

Prajitura asta cu glazura de ciocolata o am tot din caietul vechi de retete al mamei, ea a invatat-o de la o doamna din Braila, acum mai bine de 20 de ani. Trebuia sa pun mai demult reteta, dar nu am reusit pana acum.

Ingrediente:

2 oua
175 g.zahar
2 linguri cu miere
3 linguri cu ulei
1/4 dintr-un pachet de margarina (cub Rama, imi place ca nu contine apa)
1 cescutza cu lapte
250 g.faina
1 praf de copt Dr.Oetker (asta il folosesc eu)
putina nuca macinata (facultativ)

Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei sau topita si racita). Se amesteca, se adauga laptele, nuca (cine doreste), faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se amesteca usor tot aluatul cu albusurile batute spuma. Se toarna in tava unsa si tapetata, se coace la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste. La cuptorul meu a stat 50 min., dar cum depinde de fiecare cuptor.... Prajitura se lasa sa se raceasca.

Acum facem glazura:

150 g.zahar
13 linguri lapte
2 linguri cacao
1 ciocolata cu lapte de 100g.
1/4 pachet margarina (din acelasi cub Rama)

Laptele amestecat cu zaharul,cacaoa, si ciocolata rupta bucati se pune la fiert, se dau doua-trei clocote. Si imediat se inglobeaza in glazura si margarina.
Prajitura care s-a racit intre timp se taie bucati potrivite in tava si se toarna glazura fierbinte, intai pe toata suprafata prajiturii, apoi printre randuri ca sa se patrunda prin toata prajitura.
Deasupra se presara bombonele sau nuca taiata marunt.
Foarte important: Eu pentru tava mea mare de aragaz a trebuit sa fac portia dubla, asta ca sa va dati seama ce tava sa folositi.
Se lasa pana a doua zi sa patrunda cat mai bine glazura in prajitura, este tare delicioasa, acesta glazura care se imprastie in toata prajitura ii da tot sarmul. Este si foarte satzioasa, o bucatzica si te saturi.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-88-126813955286.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-88-126813958742.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-88-126813961957.jpg
GEORGIA

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 March 2010 - 03:34 PM

Pare tare faina:simpla ,ieftina(nu cu ingrediente complicate vreau sa zic)si buna,ti-a iesit tare frumoasa.
Nu e un fel de:''negresa?''

#3 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 March 2010 - 04:22 PM

Vezi postareaGeany, la 09 March 2010 - 03:34 PM, a spus:

Pare tare faina:simpla ,ieftina(nu cu ingrediente complicate vreau sa zic)si buna,ti-a iesit tare frumoasa.
Nu e un fel de:''negresa?''


Nu iese ca negresa, are alt gust, Alex al meu zice ca este chiar mai buna, poti sa incerci la copii, sigur o sa-i incante, iar mierea ii da un gust aparte.
GEORGIA

#4 Useril este offline   ina 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 24-March 10

Postat 24 March 2010 - 08:41 PM

super prajitura,e si aspectuasa cred ca si buna :)

#5 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 March 2010 - 10:46 AM

Vezi postareaina, la 24 March 2010 - 08:41 PM, a spus:

super prajitura,e si aspectuasa cred ca si buna :lol:


Ina, este foarte buna prajitura, glazura o face deosebita la gust, multumesc!!!
Si bine ai venit!!!
GEORGIA

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi