Clătite cu cremă și bezea
#1
Postat 10 March 2010 - 10:50 PM
Ingrediente:
18 clătite
-umplutura
500 g brânză dulce de vacă
2 ouă
80 g zahăr
2 linguri de stafide
rom
coajă de lămâie
-crema de vanilie
5 gălbenușuri
200-300 ml frișcă lichidă, depinde cata crema vreti si cat de groasa sau fluida vreti crema (se poate și cu lapte, crema va iesi mai fluida)
50 g zahăr
vanilie (Finesse – Dr. Oetker)
-bezea
5 albușuri
1/4 linguriță sare
80 g zahăr
Stafidele se lasă la înmuiat în puțin rom. Brânza se mixează bine cu zahărul, ouăle, coaja de lămâie și stafidele cu rom.
Cu acest amestec se umplu clătitele și se împătură ca niște sărmăluțe.
Se așează în vase unse cu puțin unt. Le puteți pune la grămadă sau individual.
Pentru cremă se freacă gălbenușele cu zahărul până se albesc apoi se toarnă frișca fierbinte în fir subțire amestecând continuu. Se pune pe foc, amestecând, vreo 2 minute, până se îngroașă. Se adaugă vanilia.
Albușele se bat bezea. Peste clătite se toarnă crema de vanilie, iar deasupra se pune câte o lingură de bezea.
Se dau la cuptor la 180 grade 5-10 minute până ce bezeaua se rumenește. Se servesc calde, dar sunt tare bune și reci.
#2
Postat 10 March 2010 - 11:23 PM
#4
Postat 10 March 2010 - 11:32 PM
#5
Postat 10 March 2010 - 11:57 PM
#7
Postat 11 March 2010 - 12:31 AM
Barbatul meu e mort dupa clatite.
Daca le vede,nu mai am nici o sansa pana nu i le fac.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 11 March 2010 - 12:50 AM
#9
Postat 11 March 2010 - 08:37 AM
#10
Postat 11 March 2010 - 12:10 PM
#11
Postat 11 March 2010 - 12:29 PM
N-o sa am liniste pana n-oi face clatitele astea, cred ca au un gust..
Da sa te pup ca mi-a fost dor de tine!
#12
Postat 11 March 2010 - 01:25 PM
Kiken ai nishte retete...o nebunie nu alta! Cu tortul "Padurea neagra" am facut senzatie de anul nou!
#13
Postat 11 March 2010 - 02:02 PM
Bunny, la 10 March 2010 - 11:57 PM, a spus:
Piscotel, la 11 March 2010 - 12:31 AM, a spus:
laura_lala, la 11 March 2010 - 12:50 AM, a spus:
Adriana, la 11 March 2010 - 08:37 AM, a spus:
Subscriu!
idem ! Idem!
M-ai lasat fara cuvinte!
#14
Postat 11 March 2010 - 03:46 PM
Piscotel, la 11 March 2010 - 12:31 AM, a spus:
Barbatul meu e mort dupa clatite.
Daca le vede,nu mai am nici o sansa pana nu i le fac.
Cum sa fac eu sa-i trimit un mesaj special, cu dedicatie?
laura_lala, la 11 March 2010 - 12:50 AM, a spus:
E de mare efect si e tare simplu de facut!
Adriana, la 11 March 2010 - 08:37 AM, a spus:
Da, ce-i drept sunt destul de impresionante pentru niste simple clatite
#15
Postat 11 March 2010 - 03:53 PM
Lissa, la 11 March 2010 - 12:10 PM, a spus:
Multumesc!
Dana Timcu, la 11 March 2010 - 12:29 PM, a spus:
N-o sa am liniste pana n-oi face clatitele astea, cred ca au un gust..
Da sa te pup ca mi-a fost dor de tine!
Dana! Ce ma bucur sa te vad! voiam sa te dau disparuta. Ce-ti face puiutul, sunteti bine?
claudia-andi, la 11 March 2010 - 01:25 PM, a spus:
Kiken ai nishte retete...o nebunie nu alta! Cu tortul "Padurea neagra" am facut senzatie de anul nou!
Eu zic ca merg dupa orice, merg chiar si daca sunt singurul fel la masa ! Ma bucur ca iti plac retetele mele si ma bucur ca ai avut succes cu Padurea Neagra
Eataly, la 11 March 2010 - 02:02 PM, a spus:
Subscriu!
idem ! Idem!
M-ai lasat fara cuvinte!
Sunt tare flatata sa am asa efect
#16
Postat 11 March 2010 - 04:54 PM
si eu umblu mereu la cantitatea de zahar, cred ca prea mult strica gustul unei prajituri
super prezentare , poze super, esti grozava
#17
Postat 11 March 2010 - 08:03 PM
Ai toata admiratia mea
#18
Postat 11 March 2010 - 09:57 PM
Nico-Vya, la 11 March 2010 - 04:54 PM, a spus:
si eu umblu mereu la cantitatea de zahar, cred ca prea mult strica gustul unei prajituri
super prezentare , poze super, esti grozava
Multumesc. Asta e si parerea mea, prea mult zahar strica o prajitura.
dora, la 11 March 2010 - 08:03 PM, a spus:
Ai toata admiratia mea
Dora, multumesc, esti o scumpa!
#19
Postat 13 March 2010 - 12:26 AM
si