Laponico, Bianca ( profa de istorie) are 26 de ani, are gradul didactic definitivat şi 3 cărţi de specialitate publicate, e extrem de severă şi are performanţe excepţionale cu elevii. Predă la noi la clasele V-VIII , la clasele IX-XII la Liceul Economic şi la Liceul Seral , cu adulţi de 20-40 de ani. Peste tot elevii ei învaţă pe rupte. Nu suntem rude , semănăm doar din întâmplare. Vine cu mine cu maşina la şcoală pentru că stă în blocul de lângă mine.
Freză ca a ei aş vrea şi eu, dar eu am părul ondulat natural, aşa că nici cu placa nu va sta vreodată ca al ei.
Eu predau Cultură civică la clasele a VII-a şi a VIII-a , Consiliere şi orientare şcolară şi profesională la clasele V-VIII şi consiliere psihologică în cabinet la grădiniţă, clasele I-IV şi V-VIII ( sunt psiholog şcolar- dar aici trebuie să ai şi ore de predare în cadrul postului.)
Elevii au voie cu cercei şi lănţişor, dar nu cu mărgele,inele, brăţări şi piercing-uri. Este regulamentul de ordine interioară permis de legea educaţiei. Copiii îl respectă- noi mai închidem ochii la cerceii supradimensionaţi...

( mai ales eu, care am purtat ca adolescentă aşa ceva...)
Dragoş, îţi trimit o fişă de înscriere la seral?