Forum Culinar: Beef Rendang - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Beef Rendang

#1 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 12 March 2010 - 03:24 PM

Este o reteta des intalnita in Malaysia, Indonesia, si Singapore. Stiu ca-s mai multe feluri de a face reteta asta.
Eu am ales una din ele, pe care o voi scrie si-n varianta originala, dar pe care o voi arata in propria-mi varianta, fiindca n-am avut chiar toate ingredientele si pe unele le-am inlocuit.
Chiar daca le-as fi avut tot mai puneam eu ceva de la mine. :D
Data viitoare o voi lasa mai mult la facut, ca n-a iesit chiar asa inchisa la culoare ca cea originala, oricum, nu m-am prins de ce. :lol:

Asa arata reteta originala.

Imagine postata

Deci reteta adevarata

1 1/2 pound boneless beef short ribs (cut into cubes)
5 tablespoons cooking oil
1 cinnamon stick (about 2-inch long)
3 cloves
3 star anise
3 cardamom pods
1 lemongrass (cut into 4-inch length and pounded)
1 cup thick coconut milk
1 cup water
2 teaspoons tamarind pulp (soaked in some warm water for the juice and discard the seeds )

6 kaffir lime leaves (very finely sliced) (n-am avut) :D
6 tablespoons kerisik (toasted coconut)
1 tablespoon sugar/palm sugar or to taste
Salt to taste

Spice Paste:

5 shallots (n-am avut-am pus ceapa)
1 inch galangal (n-am avut, dar seamana gu ghimbirul-cred)
3 lemongrass (white part only)5 cloves garlic
1 inch ginger
10-12 dried chilies (soaked in warm water and seeded)

Method:

Chop the spice paste ingredients and then blend it in a food processor until fine.
Heat the oil in a stew pot, add the spice paste, cinnamon, cloves, star anise, and cardamom and stir-fry them until aromatic.
Add the beef and the pounded lemongrass and stir for 1 minute.
Add the coconut milk, tamarind juice, water, and simmer on medium heat, stirring frequently until the meat is almost cooked.
Add the kaffir lime leaves, kerisik (toasted coconut), sugar/palm sugar, stirring to blend well with the meat.
Lower the heat to low, cover the lid, and simmer for 1 – 1 1/2 hours or until the meat is really tender and the gravy has dried up.
Add salt to taste. If not sweet enough, add more sugar to taste.
Serve immediately with steamed rice .


Deci, am taiat carnea de vita in bucati.

Imagine postata

Am amestecat in blender ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeii iuti, pana i-am facut pasta. Ardeiuti am avut verzi.

Imagine postata

Am pus in cratita uleiul, pasta din blender, cardamonul, star anise-ul, cuisoarele, scortisoara si le-am lasat pe foc pana mi s-a parut ca incep sa-si mixeze aromele.
Am adaugat carnea, si lemon grass-ul si le-am lasat cam 1 minut.


Imagine postata

Imagine postata

Dupa un minut am pus laptele de cocos din cel gros, pasta (eu am pus mai mult decat scrie acolo), roscovele (tamarind) eu le-am avut usor confiate, dar le-am "imbunatatit" cu ceva esenta de tamarind, apa si le-am lasat la foc mediu pana mi s-a parut ca e carnea aproape facuta.
Asta-i laptele de cocos gros.


Imagine postata

N-am avut kaffir lime leaves dar kerisik am avut, adica am pus intr-o tigaie fulgi de cocos si i-am lasat pe foc pana au devenit inchisi la culoare.
Am pus Kerisik-ul asta in cratita, niste zahar si sare, am acoperit cratita si am lasat la foc mic inca o ora. Acolo scrie 1 si 1/2 ora, dar mie mi se paruse ca s-a facut. Data viitoare las mai mult.

Aici e kerisik-ul, lemon grass si roscovele. apoi esenta de tamarind.


Imagine postata

Imagine postata

Si asa a iesit. Evident, originalul arata mult mai bine, dar si mie imi va iesi mult mai bine data viitoare, cand il voi incuia pe MdeB in alta camera, ca sa nu ma mai bata la cap, ca el i-ar fi pus si bere :D si sos de soia si alte dracii de prin bucatarie. :-*

Imagine postata
Imagine postata

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 March 2010 - 03:33 PM

Ce de mirodenii pe acolo! :D Si poza de final e belea! Imi ploua-n gura de pofta! :-* Unele ingrediente nici nu le-am incercat pana acum. Care-i gustul final? Il poti descrie? :lol:

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 March 2010 - 10:49 PM

E prima ta reteta in imagini? bravo :drool:

#4 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 March 2010 - 12:00 AM

Nu e prima Adriana, a mai pus!
Esti mese BonBon! Arata de numa'!
Dar zi si mie, pasta de tamarind e de la noi luata? daca da de unde?
raluca elena

#5 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 17 March 2010 - 10:30 PM

Foxy, nu-l pot descrie, dar iti pot spune reactia MdeB-ului cand i-am dat sa miroasa pasta de tamarind. A zis ca miroase a bachelita. :P

Adriana, e a doua, vaaaai, cealalta e la dulciuri. B)

Raluca, au la Ki life in Piata Amzei. Au tot felul de asianisme acolo. Mie-mi place magazinul ala. :P
Am uitat, au si Mirin, pentru reteta lui Alexandru pe care am facut-o de 3 ori. :P
Imagine postata

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 March 2010 - 10:34 PM

Vezi postareaBonicelli, la 17 March 2010 - 10:30 PM, a spus:

Foxy, nu-l pot descrie, dar iti pot spune reactia MdeB-ului cand i-am dat sa miroasa pasta de tamarind. A zis ca miroase a bachelita. :P
Adriana, e a doua, vaaaai, cealalta e la dulciuri. :P
Raluca, au la Ki life in Piata Amzei. Au tot felul de asianisme acolo. Mie-mi place magazinul ala. :P
Am uitat, au si Mirin, pentru reteta lui Alexandru pe care am facut-o de 3 ori. :P


Deci, tre' sa merg sa caut bachelita, ca n-am mirosit in viata mea asa ceva si chiar sunt curioasa..... B)

#7 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 17 March 2010 - 10:40 PM

Vezi postareaFoxyy, la 17 March 2010 - 10:34 PM, a spus:

Vezi postareaBonicelli, la 17 March 2010 - 10:30 PM, a spus:

Foxy, nu-l pot descrie, dar iti pot spune reactia MdeB-ului cand i-am dat sa miroasa pasta de tamarind. A zis ca miroase a bachelita. :P
Adriana, e a doua, vaaaai, cealalta e la dulciuri. :P
Raluca, au la Ki life in Piata Amzei. Au tot felul de asianisme acolo. Mie-mi place magazinul ala. B)
Am uitat, au si Mirin, pentru reteta lui Alexandru pe care am facut-o de 3 ori. :P


Deci, tre' sa merg sa caut bachelita, ca n-am mirosit in viata mea asa ceva si chiar sunt curioasa..... B)

Cred ca in momente de rastriste si-anume cand nu gasesti tamarind, poti incerca si cu bachelita. :P Topita-n bain marie sau la microunde. :P
Imagine postata

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2010 - 12:21 AM

Vezi postareaBonicelli, la 17 March 2010 - 10:30 PM, a spus:

Adriana, e a doua, vaaaai, cealalta e la dulciuri. :headbang:

Iertare, iertare, de 3 ori iertare :angryfire:

#9 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 March 2010 - 07:56 AM

Boni, imi scapase reteta ta. apoi M&B are idei grozave...auzi la el bachelita :headbang: , asta pen'ca nu l-ai lasat sa puna berea.

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 March 2010 - 05:48 PM

Foarte fromoasa si reteta asta Boni ,dar ce-i aia bachelita??

#11 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 March 2010 - 06:02 PM

Vezi postareaGeany, la 18 March 2010 - 05:48 PM, a spus:

Foarte fromoasa si reteta asta Boni ,dar ce-i aia bachelita??

Iaca ici Geany

http://www.materiale.eu/w/Bachelita


#12 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 19 March 2010 - 10:17 AM

Multam BonBon, n-am mai dat pe la ei de frun an, ar cam fi timpul!
raluca elena

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi