Beef Rendang
#1
Postat 12 March 2010 - 03:24 PM
Eu am ales una din ele, pe care o voi scrie si-n varianta originala, dar pe care o voi arata in propria-mi varianta, fiindca n-am avut chiar toate ingredientele si pe unele le-am inlocuit.
Chiar daca le-as fi avut tot mai puneam eu ceva de la mine.
Data viitoare o voi lasa mai mult la facut, ca n-a iesit chiar asa inchisa la culoare ca cea originala, oricum, nu m-am prins de ce.
Asa arata reteta originala.
Deci reteta adevarata
1 1/2 pound boneless beef short ribs (cut into cubes)
5 tablespoons cooking oil
1 cinnamon stick (about 2-inch long)
3 cloves
3 star anise
3 cardamom pods
1 lemongrass (cut into 4-inch length and pounded)
1 cup thick coconut milk
1 cup water
2 teaspoons tamarind pulp (soaked in some warm water for the juice and discard the seeds )
6 kaffir lime leaves (very finely sliced) (n-am avut)
6 tablespoons kerisik (toasted coconut)
1 tablespoon sugar/palm sugar or to taste
Salt to taste
Spice Paste:
5 shallots (n-am avut-am pus ceapa)
1 inch galangal (n-am avut, dar seamana gu ghimbirul-cred)
3 lemongrass (white part only)5 cloves garlic
1 inch ginger
10-12 dried chilies (soaked in warm water and seeded)
Method:
Chop the spice paste ingredients and then blend it in a food processor until fine.
Heat the oil in a stew pot, add the spice paste, cinnamon, cloves, star anise, and cardamom and stir-fry them until aromatic.
Add the beef and the pounded lemongrass and stir for 1 minute.
Add the coconut milk, tamarind juice, water, and simmer on medium heat, stirring frequently until the meat is almost cooked.
Add the kaffir lime leaves, kerisik (toasted coconut), sugar/palm sugar, stirring to blend well with the meat.
Lower the heat to low, cover the lid, and simmer for 1 – 1 1/2 hours or until the meat is really tender and the gravy has dried up.
Add salt to taste. If not sweet enough, add more sugar to taste.
Serve immediately with steamed rice .
Deci, am taiat carnea de vita in bucati.
Am amestecat in blender ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeii iuti, pana i-am facut pasta. Ardeiuti am avut verzi.
Am pus in cratita uleiul, pasta din blender, cardamonul, star anise-ul, cuisoarele, scortisoara si le-am lasat pe foc pana mi s-a parut ca incep sa-si mixeze aromele.
Am adaugat carnea, si lemon grass-ul si le-am lasat cam 1 minut.
Dupa un minut am pus laptele de cocos din cel gros, pasta (eu am pus mai mult decat scrie acolo), roscovele (tamarind) eu le-am avut usor confiate, dar le-am "imbunatatit" cu ceva esenta de tamarind, apa si le-am lasat la foc mediu pana mi s-a parut ca e carnea aproape facuta.
Asta-i laptele de cocos gros.
N-am avut kaffir lime leaves dar kerisik am avut, adica am pus intr-o tigaie fulgi de cocos si i-am lasat pe foc pana au devenit inchisi la culoare.
Am pus Kerisik-ul asta in cratita, niste zahar si sare, am acoperit cratita si am lasat la foc mic inca o ora. Acolo scrie 1 si 1/2 ora, dar mie mi se paruse ca s-a facut. Data viitoare las mai mult.
Aici e kerisik-ul, lemon grass si roscovele. apoi esenta de tamarind.
Si asa a iesit. Evident, originalul arata mult mai bine, dar si mie imi va iesi mult mai bine data viitoare, cand il voi incuia pe MdeB in alta camera, ca sa nu ma mai bata la cap, ca el i-ar fi pus si bere si sos de soia si alte dracii de prin bucatarie.
#2
Postat 12 March 2010 - 03:33 PM
#4
Postat 15 March 2010 - 12:00 AM
Esti mese BonBon! Arata de numa'!
Dar zi si mie, pasta de tamarind e de la noi luata? daca da de unde?
#5
Postat 17 March 2010 - 10:30 PM
Adriana, e a doua, vaaaai, cealalta e la dulciuri.
Raluca, au la Ki life in Piata Amzei. Au tot felul de asianisme acolo. Mie-mi place magazinul ala.
Am uitat, au si Mirin, pentru reteta lui Alexandru pe care am facut-o de 3 ori.
#6
Postat 17 March 2010 - 10:34 PM
Bonicelli, la 17 March 2010 - 10:30 PM, a spus:
Adriana, e a doua, vaaaai, cealalta e la dulciuri.
Raluca, au la Ki life in Piata Amzei. Au tot felul de asianisme acolo. Mie-mi place magazinul ala.
Am uitat, au si Mirin, pentru reteta lui Alexandru pe care am facut-o de 3 ori.
Deci, tre' sa merg sa caut bachelita, ca n-am mirosit in viata mea asa ceva si chiar sunt curioasa.....
#7
Postat 17 March 2010 - 10:40 PM
Foxyy, la 17 March 2010 - 10:34 PM, a spus:
Bonicelli, la 17 March 2010 - 10:30 PM, a spus:
Adriana, e a doua, vaaaai, cealalta e la dulciuri.
Raluca, au la Ki life in Piata Amzei. Au tot felul de asianisme acolo. Mie-mi place magazinul ala.
Am uitat, au si Mirin, pentru reteta lui Alexandru pe care am facut-o de 3 ori.
Deci, tre' sa merg sa caut bachelita, ca n-am mirosit in viata mea asa ceva si chiar sunt curioasa.....
Cred ca in momente de rastriste si-anume cand nu gasesti tamarind, poti incerca si cu bachelita. Topita-n bain marie sau la microunde.
#8
Postat 18 March 2010 - 12:21 AM
#9
Postat 18 March 2010 - 07:56 AM
#11
Postat 18 March 2010 - 06:02 PM
Geany, la 18 March 2010 - 05:48 PM, a spus:
Iaca ici Geany
http://www.materiale.eu/w/Bachelita
#12
Postat 19 March 2010 - 10:17 AM