Forum Culinar: Bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 17 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bucataria noastra ...idei, dorinte, combinatii

#1 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 15 March 2010 - 10:37 PM

Contul meu s-a mai rotunjit un pic, asa ca plec la vanatoare de bucatarii. In principiu caut o bucatarie in nuante de argintiu, rosu, negru. Dorinta mea fierbinte ar fi un verde mar cu argintiu, dar dat fiind faptul ca am un living mare rosu-sangeriu/alb/negru http://artaculinara....ra/page__st__20 si o casa destul de curcubeistica nu m-as aventura sa mai pun o alta culoare. Voi ce ziceti? Mi-ar place sa stiu parerile voastre

Pe varianta argintiu/rosu am gasit aceste doua modele care-mi plac, inclinand mai tare spre primul:

Fisier atasat  polaris-02.jpg (19.53K)
Number of downloads: 11

Fisier atasat  iris-01.jpg (18.17K)
Number of downloads: 10

De asemenea, mi-am dat seama ca am facut cateva greseli destul de mari cand am proiectat bucataria:

1. e mai mica decat doream (spatiu util 3,30 m x 3,70 m)

2. am facut o fereastra prea mare care-mi ocupa aproape un intreg perete pe care nu prea stiu cum s-o dreg (intr-un colt voi pune chiuveta si sub fereastra ma gandesc sa fac niste rafturi pentru carti etc) http://artaculinara.com/forums/index.php?/topic/48-casuta-noastra/page__view__findpost__p__1755

Dorinte: in mijloc vreau o insula pe care sa instalez plita si sa am si sa-mi fie spatiul principal de lucru
Take a walk on the wild side...

artizan

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 March 2010 - 10:48 PM

Foarte faine, mai ales cea sangerie, ultima. Sa iti dea Doamne Doamne bafta s ai vezi cat mai repede gata!

Eu nu mai visez la nimic :lovestory:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 15 March 2010 - 10:52 PM

Sunt frumoase amandoua :lovestory:

Depinde de ce fel de geam ai - poti sa faci "rafturi" de sticla, pe care sa pui flori sau ghivece cu mirodenii :)
Ceva in genul asta :Fisier atasat  2006_06_19_window.jpg (52.52K)
Number of downloads: 14
A cat is a friend fur-ever !

#4 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 15 March 2010 - 10:56 PM

Vezi postareaUma, la 15 March 2010 - 10:52 PM, a spus:

Depinde de ce fel de geam ai - poti sa faci "rafturi" de sticla, pe care sa pui flori sau ghivece cu mirodenii :)
Ceva in genul asta :Atasament 2006_06_19_window.jpg

Foarte faina ideea, da geamul meu nu e asa...e un geam clasic, cu rama groasa din lemn, din doua bucati care se feschide la mijlocImagine postata. Trebuia sa-l fac mai ingust, dar deh, nu-s arhitect sau designer...cum se spune, a doua casa intotdeauna iti iese mai bineImagine postata

artizan

#5 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 15 March 2010 - 10:58 PM

Pe verde asta m-a topit Imagine postata

Fisier atasat  delta-multicolor-apple-green-kitchen.jpg (96.79K)
Number of downloads: 9

artizan

#6 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 15 March 2010 - 10:58 PM

Vezi postareaKikenHana, la 15 March 2010 - 10:56 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 15 March 2010 - 10:52 PM, a spus:

Ceva in genul asta :Atasament 2006_06_19_window.jpg

Foarte faina ideea, da geamul meu nu e asa...e un geam clasic, cu rama groasa din lemn, din doua bucati care se feschide la mijlocImagine postata. Trebuia sa-l fac mai ingust, dar deh, nu-s arhitect sau designer...cum se spune, a doua casa intotdeauna iti iese mai bineImagine postata

E frumoasa si vesela casa ta..lasa ca e buna si fereastra mare, o sa ai lumina multa!
A cat is a friend fur-ever !

#7 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 15 March 2010 - 10:59 PM

Daca livingul e pe rosu,eu as zice sa nu mai pui in bucatarie verde.Prea multe culori sunt obositoare.
Nu stiu ce vei alege,dar combinatia rosu-argintiu e frumoasa.
Daca pui si hota si frigiderul tot argintii,arata frumos.

La Ikea te-ai uitat ?
Au mobila de calitate si e modulara.Poti sa o construiesi dupa spatiul de care dispui.
Culorile sunt la alegere.
Preturile rezonabile.Raportul-calitate -pret,just.

http://www.ikea.ro/ro/Magazin/3/0/3/Bucatarie/Bucatarie/alege-ti-stilul.htm

Poti eventual sa asortezi mobila de bucatarie cu cea din living daca livingul e deschis spre bucatarie.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 15 March 2010 - 11:05 PM

Vezi postareaPiscotel, la 15 March 2010 - 10:59 PM, a spus:

Daca livingul e pe rosu,eu as zice sa nu mai pui in bucatarie verde.Prea multe culori sunt obositoare.
Nu stiu ce vei alege,dar combinatia rosu-argintiu e frumoasa.
Daca pui si hota si frigiderul tot argintii,arata frumos.

La Ikea te-ai uitat ?
Au mobila de calitate si e modulara.Poti sa o construiesi dupa spatiul de care dispui.
Culorile sunt la alegere.
Preturile rezonabile.Raportul-calitate -pret,just.

http://www.ikea.ro/r...e-ti-stilul.htm

Poti eventual sa asortezi mobila de bucatarie cu cea din living daca livingul e deschis spre bucatarie.

Pai asa m-am gandit, bucataria sa fie o prelungire a livingului (oricum masa acolo o pun in dreptul ferestrei-usi)

M-am uitat si la Ikea, imi plac multe lucruri acolo, dar mi-e cam peste mana distanta :lovestory: ...sa vad ce oferte gasesc maine pe plan local. Am gasit doua firme care imi plac si vreau sa le vizitez mai intai:

http://eurodomo.ro/

http://www.taka.ro/kitchen.html

...sper doar sa nu gasesc niste preturi de speriat la ele Imagine postata

artizan

#9 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017

Postat 15 March 2010 - 11:13 PM

Eu zic sa te gindesti mai mult la cea verde: e complementara, si apoi daca nu nimeresti exact nuanta de rosu de la living s-ar putea sa deranjeze diferenta de ton ...
Cu geamul mare nu mi-as face probleme, mie imi place lumina si consider ca in bucatarie chiar ai nevoie de ea! Eu am un geam mai mititel, si sufar din cauza asta, motiv pentru care nici perdea nu mi-am pus...
Cu insula nu prea stiu ce sa-ti spun, eu am bucatarie usor mai mare ca a ta, dar nu a fost loc de insula, desi si eu am visat la una...
Cu Ikea, sint 2 variante: mobila la low end, ieftina, dar nu grozava, sau high end, cam scumpa, dar aparent mai solida. Optiunile la culori sint limitate, mai earthy...au catalog online, poti arunca un ochi! Insa modulele sint de dimensiuni atipice, odata luate vei fi obligata sa iei accesoriile tot de la ei: dividere, sine, etc.
La noi in Bucuresti ar mai fi Kika, tot un fel de Ikea, new and improved. Acum au niste reduceri foarte bune, poate nu ar fi rau sa arunci un ochi si acolo, nush daca au online, dar cauta pe siteuri de afara.
raluca elena

#10 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 15 March 2010 - 11:16 PM

Vezi postareaKikenHana, la 15 March 2010 - 11:05 PM, a spus:

Pai asa m-am gandit, bucataria sa fie o prelungire a livingului (oricum masa acolo o pun in dreptul ferestrei-usi)
M-am uitat si la Ikea, imi plac multe lucruri acolo, dar mi-e cam peste mana distanta :) ...sa vad ce oferte gasesc maine pe plan local. Am gasit doua firme care imi plac si vreau sa le vizitez mai intai:

Copilu', da' daca tu ai ceva idei / ori iti vin pe traseu, poti sa-ti proiectezi singurica mobila! Daca nu poti, ori vrei ceva 3D, apeleaza cu incredere la moi! :lovestory: Da, da, da, stiu, lauda de sine... bine, asta e... Da' io stiu a lucra intr-un program 3D, care face ce vrei si ce nu vrei... Si jupanu' stie, el chiar a facut si ceva mobile in programu' asta. De esti curioasa, intra pe galeria de la semnatura si vezi la 3D Works ce se poate face..... =))
Mie personal imi place mai mult a 2-a bucatarie - imi plac tare mult culorile. Da' normal ca io-s io si tu esti tu! =))

#11 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 15 March 2010 - 11:34 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 March 2010 - 11:16 PM, a spus:

M-am uitat si la Ikea, imi plac multe lucruri acolo, dar mi-e cam peste mana distanta :) ...sa vad ce oferte gasesc maine pe plan local. Am gasit doua firme care imi plac si vreau sa le vizitez mai intai:

Copilu', da' daca tu ai ceva idei / ori iti vin pe traseu, poti sa-ti proiectezi singurica mobila! Daca nu poti, ori vrei ceva 3D, apeleaza cu incredere la moi! :lovestory: Da, da, da, stiu, lauda de sine... bine, asta e... Da' io stiu a lucra intr-un program 3D, care face ce vrei si ce nu vrei... Si jupanu' stie, el chiar a facut si ceva mobile in programu' asta. De esti curioasa, intra pe galeria de la semnatura si vezi la 3D Works ce se poate face..... =))
Mie personal imi place mai mult a 2-a bucatarie - imi plac tare mult culorile. Da' normal ca io-s io si tu esti tu! =))

raluca si eu tind spre verde, tocmai pentru complementaritate....uf, voi vedea

Foxxy, esti tare draguta...m-am chinuit cu un program free de pe net, dar n-am reusit eu prea multe =))...ai un id de mess sa vb?

artizan

#12 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 15 March 2010 - 11:37 PM

Vezi postareaKikenHana, la 15 March 2010 - 11:34 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 15 March 2010 - 11:16 PM, a spus:

raluca si eu tind spre verde, tocmai pentru complementaritate....uf, voi vedea

Foxxy, esti tare draguta...m-am chinuit cu un program free de pe net, dar n-am reusit eu prea multe =))...ai un id de mess sa vb?

Am, vezi la profil! E chiar adresa de mail, ce ti-am dat-o acu' ceva vreme....

#13 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • LocationCutia Pandorei

Postat 16 March 2010 - 06:52 AM

Mie mi-o placut ultimele doua insa la prima nu prea inteleg care-i treaba cu insula- aragaz si scaunele de langa. Nu puteti sta cu nasul in oale si cu coatele pe aragaz asa ca la ce va trebuie scaune acolo ? Oricat de lata ar fi ppartea de dinspre sufragerie...nu e prea functionala. Sare uleiul pe musafiri :)Si am observat ca distanta dintre cuptoare si blat e destul de mare. Faci cativa pasi cu tava fierbinte in mana pana sa ai unde o lasa si daca ti se arde ceva in cuptor nu ai hota sa te ajute..daca ti se afuma corpurile de deasupra cuptoarelor?
Blatul de lucru e cam mic. Unde faci toate minunile alea de aluaturi? Mi se pare ca desi are 2 cuptoare, prima bucatarie e buna doar facut espresso la aragaz si de incalzit congelate. Imi place spatiul de depozitare, faptul ca nu are brizbrizuri si incrustatii pe care sa le freci mereu. Insa rafturile in care este vesela le-as acoperi cu un geam de sticla, nu le-as lasa fara nimic. Mi se pare mai igienic si mai comod..nu sterg praful de pe pahare saptamanal, sunt mai protejate si apoi poate ai si cani de culori diferite, sau farfurii (cum am eu)... sticla mata ar reduce din balamucul de culori. Imagineaza-ti canile si farfuriile tale in locul acela. Si praf se depune. Nu stiu daca voi veti avea nevoie de chiuveta dubla in detrimentul spatiului de lucru..blat. Eu am dubla si desi nu am masina de spalat as fi preferat una cu o cuva mare, normala si o cuva mica, pentru legume.Adica daca spal un cateva legume sa nu-le pun in cuva mare unde am o tigaie dar nici n-am nevoie de o cuva mare pentru un morcov. As economisi din spatiu.

Si mie imi plac culorile stridente, io as face-o pe a mea portocaliu cu negru sau mai simpla dar cu faianta colorata (gen spaniola..fiecare bucata pictata diferit) dar cine stie, o sa mai dureze la mine si poate imi schimb gusturile.
Oricum vei putea adauga accente de culoare in ea ( incepand de la borcane colorate pana la incastratii de faianta).
Ultima, cea cu verde are spatiu foarte mic de depozitare. Si ca backspalsh, adica faianta ..ia intreab-o pe prietena aia care v-a ajutat cu mozaicul solar...poate are si ea o idee. Mai faceti unul. Sau puteti face simplu..alb cu negru si faianta rosie, sau portocalie sau de de toate felurile..aia se poate schimba mai usor.

Sper sa nu te fi deranjat cu observatiile mele si sper ca nu am deranjat cu editul ca m-am tot uitat si mi-a mai venit ceva de scris. Am scris cum mi-ar place sa-mi fac la mine.
The more I see, the less I know.

#14 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • LocationCutia Pandorei

Postat 16 March 2010 - 07:49 AM

Ralu, daca ti se pare prea simplu geamul din bucataria ta ai putea sa-l cosmetizezi cu vitralii. Ori actibilde de alea speciale ori pictura. Nici nu vei mai avea nevoie de perdele si daca te plictisesti schimbi modelul.
The more I see, the less I know.

#15 Useril este offline   Gorgona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 214
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 16 March 2010 - 07:50 AM

Ca si culoare as alege verdele mar, daca as alege rosul ar fi mult prea mult rosu in acel spatiu, verde e culoare complementara nu mai zic de nuanta care e superba!
Cel mai bine e sa te gindesti cum vrei tu sa folosesti spatiul bucatariei, trebuie sa te reprezinte si sa fie cit mai functionala, eu mi-am proiectat singura mobila din bucatarie, a durat citeva saptamini si am facut enspe schite, cind a venit nenea sa ia comanda stiam masurile fiecarui corp pe dinafara, ii facusem si schita detaliata, la inceput se uita cis la mine si masura fiecare dimensiune dar cind a vazut ca is ok nu mai desfacea ruleta, ma intreba si nota. A venit cu un teanc de bucati si cind le-a montat s-au potrivit la fix, imi zicea ca are emotii si e curios ce o sa iasa! =))
Cel putin am satisfactia ca am "model unicat" de mobila in bucatarie, am fost rea si nu l-am lasat pe nenea sa o pozeze ca sa o arate si altor potentiali clienti. :D
Nu e mare lux si nici o chestie nemaipomenita dar e ceea ce se incadra in spatiul respectiv si e mai ciudatica, asa, ma reprezinta, cumva!

#16 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 16 March 2010 - 08:16 AM

Vezi postareafloricica, la 16 March 2010 - 06:52 AM, a spus:

Mie mi-o placut ultimele doua insa la prima nu prea inteleg care-i treaba cu insula- aragaz si scaunele de langa. Nu puteti sta cu nasul in oale si cu coatele pe aragaz asa ca la ce va trebuie scaune acolo ? Oricat de lata....

floricico, ce meticuloasa esti, multumesc de observatii, orice idee noua si observatie ma ajuta sa-mi fac o imagine mai clara asupra ceea ce vreau! Ei, clar ca nu voi face bucataria ca in pozele acelea, ci va fi personalizata in functie de spatul pe care-l am si nevoile mele. Pozele le-am ales doar pentru combinatia de materiale Imagine postata.

Ca sa salvez spatiu o sa pun chiuveta pe colt, o sa fie asa:

Fisier atasat  angolo-1.jpg (10.67K)

artizan

#17 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 16 March 2010 - 08:19 AM

Vezi postareaGorgona, la 16 March 2010 - 07:50 AM, a spus:

Ca si culoare as alege verdele mar, daca as alege rosul ar fi mult prea mult rosu in acel spatiu, verde e culoare complementara nu mai zic de nuanta care e superba!
Cel mai bine e sa te gindesti cum vrei tu sa folosesti spatiul bucatariei, trebuie sa te reprezinte si sa fie cit mai functionala, eu mi-am proiectat singura mobila din bucatarie, a durat citeva saptamini si am facut enspe schite, cind a venit nenea sa ia comanda stiam masurile fiecarui corp pe dinafara, ii facusem si schita detaliata, la inceput se uita cis la mine si masura fiecare dimensiune dar cind a vazut ca is ok nu mai desfacea ruleta, ma intreba si nota. A venit cu un teanc de bucati si cind le-a montat s-au potrivit la fix, imi zicea ca are emotii si e curios ce o sa iasa! =))
Cel putin am satisfactia ca am "model unicat" de mobila in bucatarie, am fost rea si nu l-am lasat pe nenea sa o pozeze ca sa o arate si altor potentiali clienti. :D
Nu e mare lux si nici o chestie nemaipomenita dar e ceea ce se incadra in spatiul respectiv si e mai ciudatica, asa, ma reprezinta, cumva!

Gorgona iti admir indemanarea, eu din pacare stau prost cu vederea in spatiu si geometria Imagine postata. Am ideea vag schematizata in cap, dar trebuie sa mi-o puna cineva pe hartie ca sa inteleg cu adevarat ceva...

artizan

#18 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 16 March 2010 - 08:26 AM

floricico, gorgona, aveti dreptate. Ar fi prea mult rosu daca ar fi sa fac si bucataria rosie. Verdele imi place mult, ma calmaza si cred ca voi opta pentu el. Oricum fiecare camera din casa e in alta culoare, asa ca n-ar fi o ciudatenie bucatarie verde mar si living rosu sangeImagine postata

artizan

#19 Useril este offline   Gorgona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 214
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 16 March 2010 - 08:35 AM

A mea este o combinatie intre o nuanta de miere-cognac, o nuanta intensa si calda, ea predomina si albastru tare iar accesoriile sunt argintii ca si chiuveta si toate aparatura electrocasnica. Peretii si faianta sunt o nuanta de galben deschis, luminoasa si curata, bucataria mea e foarte vesela, destul de moderna si functionala, ca stil e cea mai moderna incapere a casei, de felul meu sunt adepta mobilei de lemn masiv dar aici am facut o concesie si imi place ce a iesit.

#20 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017

Postat 16 March 2010 - 09:04 AM

Andrada, la mine chiuveta e pe colt, nu as putea spune ca e foarte comoda =)) insa econimiseste intr-adevar spatiul, mai ales daca vrei cu 2 cuve si picurator...

Fisier atasat  122 019 640x480.jpg (78.99K)

Ce spuneam despre dividere si economisere de la ikea:

Fisier atasat  122 013 640x480.jpg (97.6K)
Number of downloads: 10

Ideea e ca ce vezi acolo e taiat, ajustat, sa se potriveasca cu sertarele noastre, ca dimensiunile de la Ikea sint atipice.

Unul din gadget=urile cele mai utile este extractorul asta, ai totul sub priviri, fara sa mai dai milioane de vase la o parte sa ajungi la cel care iti trebuie:

Fisier atasat  122 009 640x480.jpg (95.58K)

Vroiam sa iti spun ca la Ikea pe site e un tool de decorat bucatariile, il downloadezi si iti faci layout-ul, o mobilezi si o poti vedea si 3d, si crede-ma, e foooooarte simplu de utilizat. Eu l-am luat de pe site-ul australian, la noi nu era atunci.
raluca elena

Arata acest topic

• 17 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi