Forum Culinar: Covrigi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Covrigi

#21 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,387
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 25 June 2010 - 04:20 PM

Geany, iti vine sa crezi sau nu, tocmai am mai pus si eu o tura la cuptor (de data asta am facut o portie si jumatate!!!). Acuma seamana cu niste... covrigi! Revin cu amanunte si poze, sper sa nu ma fac de ras!

#22 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 June 2010 - 04:46 PM

Succes... e bine ca esti perseverenta,cand prinzi singura spilul la o reteta apoi o dezvolti cum vrei tu si cum iti place si prinzi si dexteritatea de a o face imediat :blush:

#23 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,387
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 25 June 2010 - 05:10 PM

Perseverenta? De obicei nu-s, dar acum nu pot sa zic ca a fost chiar un dezastru "debutul".
Cu experienta anterioara, ma gandeam eu ce gratar m-ar ajuta sa imblanzesc mai repede reptilele, si am pus covrigii la copt pe un gratar care se pune intr-o tava, de fapt e mai mult o tabla cu niste fante (ma felicit si acum ca am achizitionat-o cand am cumparat aragazul). Insa de data asta cred ca ar fi stat frumos si pe gratarul aragazului.
Am redus si drojdia, of course, si am diversificat oferta, precum se vede: sare, susan si mac.
:blush: :appl: :) de la toti membrii familiei!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-192-127747794328.jpg


#24 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 June 2010 - 05:22 PM

Ti-au iesit excelent asa sa fii mereu nu te da batuta daca nu-ti iese din prima(indiferent ce faci)cauta unde a fost greseala si remediaz-o :blush:

#25 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 28 January 2012 - 02:53 PM

Geany , tocmai ce am terminat cu cuptorul :violent6:. Am facut retzeta ta , foarte buni covrigii , merci :) . Astept sa se trezeasca printzi sa dea si ea verdictul.

#26 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 January 2012 - 05:57 PM

Vezi postareaMutti, la 28 January 2012 - 02:53 PM, a spus:

Geany , tocmai ce am terminat cu cuptorul :(. Am facut retzeta ta , foarte buni covrigii , merci :) . Astept sa se trezeasca printzi sa dea si ea verdictul.


Ce ma bucur :occasion15: ar trebui sa-i mai fac si lui Bub' ca si lui ii plac :(
Mie imi pac cu iaurt la mic dejun :(

#27 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 February 2018 - 02:40 PM

Deci azi burnitzeshte'',un fel de ploua cu ninge,nici nu ploua nici nu ninge nici nu sta :blackeye: un fel de mai multe feluri,deci intunericeala,plictiseala totala ..Ce poa' sa faca Geany' cand se plictiseste?! :sad3: IIIiii vin idei,normal logic si corect!! ...Azi sunt singura cu Ale',nu aveam decat niste crenvusti,de obicei nu fac,dar azi e asa...o sa spuneti>''pff!!mna'! mare branza!'',... parca va aud ...

Rezulta ca la noi s-a deschis mai demult in oras si mai nou si la mine in zona o semingerie,Luca,ce face diversi covrigi,chiar si umpluti...Domnul Geany daca tre' sa mearga la dentist isi ia traditional(aka umplut cu mozzarella si jambon,dar eu cand vad cu picura zerul ala de la branza aia ..bleeaahh!,da' mna daca lui ii place asta e,daca nu merge la dentist si e cu colegii isi iau de ala haiducesc,ala e cu ceapa rosie,pastrama si branza,mie imi placea ala cu feta si masline dar au stricat reteta, ca de obicei si acum e sarat ocna asa ca eu zic pas,in fine ei il au si pe ala cu ''hot dog''aka cu crenvusti,care-i place lui Ale',ca pana la urma sefu-i sef)si in sf azi i-a venit randul,ca si asa ma plictiseam,imi zic mai Luca mai,> ''In sabii sa ne taiem,in palose sa ne zdrobim...''...si sa mor' io' daca mai stiu care-i continuarea ,da zau ca era o gluma buna :sad4: ...

Faza e ca nu mai aveam drojdie proaspata,doar la pliculet uscata ,si eu zau ca deaia eu nu folosesc neam, dar azi e asa..deci fix reteta de covrigi pe care am postato dar cu un pliculet de drojdie uscata in loc de drojdie proaspata,si covrigii i-am oparit in apa ,dar in cratita am caramelizat o ligura de zahar deci zahar ars cum s-ar spune(pe celalalt forum vazusem tipsul de la cineva care lucrase in domeniu..cred ca nu mai stiu exact dar am retinut tipsul)

In fine vin cu poze doveditoare daca vreti le fac si topic separat (covrigi Luca alla Geany)

Asa arata covrigul Luca poza de pe net

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181792604552.jpg

Aluatul meu

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181792733962.jpg

Cratita cu zahar ars

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181792678519.jpg

Taiat aluatul cu cutitul(nici un aluat nu se rupe,mai',ever,never' )

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181792823745.jpg

Pus crenvustiul(ce l-am oparit in prealabil si dezpielitzat')

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181792888152.jpg

Taiat capetele

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181792946913.jpg

Rulat pe masa bine sa se sigileze bine

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181793030644.jpg

Asa arata inainte de oparire

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181793113923.jpg

Si resturile ramase

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181793201497.jpg

La oparit,s-au ridicat imediat deasupra le-am lasat cam 40 de sec,1 min.

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181793266276.jpg

Presarate cu mac(nepensulate cu nimik)

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181793331648.jpg


Coapte direct pe gratarul de la cuptor

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181793388343.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181793441753.jpg

Si pe dos

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181793562544.jpg

Sexiune'

Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181793638388.jpg

si bineinteles ca Ale' s-a delectat alaturi de cartofi prajiti si kechup'



Imagine atasata: monthly_02_2018/post-405-15181793696958.jpg


Deci domnul Luca,din partea mea =)) .....Va pup pe portofel' :71:

#28 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,609
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 09 February 2018 - 03:59 PM

Bre, ai facut puta-n paine, mai ceva decat maestrii!
Si la noi exista din astia, nu stiu daca sunt de Luca, au pe la Mega Image si Mega Pan.
Dar ei nu-si bat capul sa-l opareasca sau despieliteze si fac si cu carnaciori picanti. Bun rau!
Continuarea la gluma era: "In sabii sa ne taiem, in palose sa ne zdrobim, sau in ciorapi sa ne mirosim?

#29 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 February 2018 - 04:06 PM

Vezi postareabellamama, la 09 February 2018 - 03:59 PM, a spus:

Bre, ai facut puta-n paine, mai ceva decat maestrii!
Si la noi exista din astia, nu stiu daca sunt de Luca, au pe la Mega Image si Mega Pan.
Dar ei nu-si bat capul sa-l opareasca sau despieliteze si fac si cu carnaciori picanti. Bun rau!
Continuarea la gluma era: "In sabii sa ne taiem,in palose sa ne zdrobim, sau in ciorapi sa ne mirosim?


:blackeye: :sad3: ...stiam eu ca e o continuare la gluma,da zau ca nu mai stiam care :sad4:

Cat despre covrigi,sa fereasca ''bunutzul'' sa ma plictisesc eu sau sa fiu ''depresata'' si sa intru in bucatarie..ca atunci e jale cu J 'mare :71:..mi-e frica si mie de ce asi putea combina =))

#30 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 February 2018 - 11:24 PM

Giani, tu esti asa de priceputa, mi-e ciuda mie ca nu fructifici talentele astea!!!

altfel, bine ca nu le stiu gustul!

#31 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 February 2018 - 11:29 PM

Vezi postareamoatza, la 09 February 2018 - 11:24 PM, a spus:

Giani, tu esti asa de priceputa, mi-e ciuda mie ca nu fructifici talentele astea!!!

altfel, bine ca nu le stiu gustul!

Hi hi hi! daca ai sti cata lume imi spune :sad4: dar adevarul e ca nu prea am curaj,mi-ar place extrem de mult sa lucrez in domeniu,dar pt. altcineva,nu pe cont propriu,nush' de ce,dar mie imi place siguranta,nu-mi place sa merg la risc deloc :sad3:

Oricum te pupez dulce si merci mult pt. aprecieri :blackeye: ...cine stie in timp?! poate poate :71:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi