Grisine rapide fara drojdie
#1
Postat 19 March 2010 - 12:47 PM
Reteta o am de la Eryn, inutil sa va mai zic!
Eu am dublat cantitatiile.Deci:
Pentru 13-15 grisine:
160 gr faina
60 gr parmezan ras
40 gr unt moale
60 ml apa rece
40 gr busuioc tocat fin , eu am avut congelat
sare
Am amestecat faina, parmezanul si busuiocul(daca vreti il puteti inlocui cu masline bucatele, nuci, ardei iute).
Am adaugat untul moale si am framantat rapid.
Am adaugat apa rece treptat pana am obtinut un aluat compact, ca o plastelina.
L-am impartit in bucati si le-am dat forma grisinelor.Le-am asezat in tava, pe foaie de copt.
Am copt la 180 grade , cam 15 minute.
Si gata!Crocante si aromate de la busuioc.Data viitoare le fac picante.Si merg bine la o bere, cum spunea o prietena!
#2
Postat 19 March 2010 - 03:15 PM
Grisine simple si rapide, exact ce trebuie cand esti pe fuga!
#3
Postat 19 March 2010 - 06:40 PM
#4
Postat 19 March 2010 - 10:13 PM
Foxyy, la 19 March 2010 - 03:15 PM, a spus:
Grisine simple si rapide, exact ce trebuie cand esti pe fuga!
Picante, sarate, crocante, sa mearga si sa curga berea!
Geany, la 19 March 2010 - 06:40 PM, a spus:
Cam asa, Geanina!Mai simple si economice de atat, nu stiu zau!
#5
Postat 19 March 2010 - 10:35 PM
#6
Postat 20 March 2010 - 09:49 AM
#7
Postat 20 March 2010 - 10:17 AM
#8
Postat 20 March 2010 - 03:47 PM
Sar-na
Imagini atasate
#9
Postat 20 March 2010 - 08:24 PM
Bere am,grisinele lipsesc.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#11
Postat 22 April 2010 - 02:27 PM
Asta le lipsea la grisinele mele!
Ma bucur ca sunteti multumit de rezultat!
Daca va zice N.Puiu ca-s bune?Ce mai asteptati?
O bere?
O da Foxxy!
#12
Postat 30 April 2010 - 04:48 PM
#13
Postat 01 May 2010 - 10:21 AM
#14
Postat 04 May 2010 - 11:34 AM
Rulatul lor e o placere, m-am distrat de minune si chiar mi-a venit in nas miros de plastilina amintindu-mi descrierea ta Eataly .
Inca mai am cateva, pecorino nu e branzica preferata a familionului meu, dar aveam ceva in congelator si am zis sa mai scap de ea.
O repet cu siguranta, dar cu alta branzica. Parmezanul nu-l prea suport eu, deci iese din ecuatie. O sa incerc cu o branzica mai tare si mai uscata, gen telemea.
Sunt foarte usor de facut si sunt aratoase foc.
Mersi mult pentru reteta
#15
Postat 04 May 2010 - 11:57 AM
#18
Postat 21 May 2010 - 11:14 AM