Tort cu piscoturi si capsune simplu, rapid si gustos
#1
Postat 19 March 2010 - 09:36 PM
400 g piscoturi, 600 ml smantana pentru frisca, 250 g capsune congelate, 2 plicuri de budinca de vanilie Dr. Oetker, 600 ml lapte, 120g + 6 linguri zahar, 750 ml suc de capsune Pfanner, cateva picaturi de suc de la o lamaie.
Am preparat cele doua plicuri de budinca cu 120g zahar conform instructiunilor de pe plic, injumatatind insa cantitatea de lapte indicata ( pe plic se specifica 600 ml pentru un plic de budinca, iar eu am folosit cantitatea indicata pentru ambele plicuri).
Cand s-a ingrosat am luat-o de pe foc si am lasa-o sa se raceasca. Budinca racita trebuie sa fie destul de groasa, sa nu curga.
Am batut 200 ml smantana pentru frisca cu 2 linguri de zahar pana cand am obtinut o frisca tare, apoi am adaugat-o peste peste budinca racita si am mixat pana cand s-a omogenizat.
Intr-un vas am pus un pahar de suc de capsune ( eu recomand sucul de la Pfanner, e foarte parfumat si suficient de dulce ) si am inmuiat pe rand piscoturile, adaugand treptat suc atunci cand era necesar.
Piscoturile nu trebuie neaparat sa fie complet imbibate in suc,e suficient doar la suprafata, mijlocul poate ramane tare deoarece vor mai absorbi lichid cat timp tortul va sta la rece.
Am imbracat cu piscoturile inmuiate fundul si peretii unei tavi de tort cu pereti detasabili, folosind jumatati de piscoturi pentru pereti.
Am pus crema inauntru, niveland putin deasupra, apoi am adaugat capsunele ( dupa ce am pus deoparte cateva pentru decor), avand grija sa intre bine in crema.
Am acoperit stratul de crema cu un alt rand de piscoturi inmuiate.
Am batut cele 400 ml de smantana ramase cu 4 linguri de zahar si cateva picaturi de lamaie pana cand am obtinut o frisca tare. Am pus un strat de frisca deasupra si am decorat cu capsune, putina cacao si restul de frisca.
L-am dat la rece pentru cateva ore, apoi am detasat peretii si l-am servit baietilor nerabdatori. )
Noua ne place foarte mult, mai ales copilului care este un fan declarat al capsunelor. In plus, e foarte usor de facut, nu necesita cuptor sau vreo procedura complicata, poate fi facut si de un incepator fara risc de esec.
#2
Postat 19 March 2010 - 09:40 PM
Narnia, la 19 March 2010 - 09:36 PM, a spus:
400 g piscoturi, 600 ml smantana pentru frisca, 250 g capsune congelate, 2 plicuri de budinca de vanilie Dr. Oetker, 600 ml lapte, 120g + 6 linguri zahar, 750 ml suc de capsune Pfanner, cateva picaturi de suc de la o lamaie.
Yamiii!!! Arata superb tortul tau! Piscoturi am, capsunele am cumparat ieri (da' le terminam acusi de papat), deci mai putem cumpara si proaspete, nu doar congelate, iar cu restul ingredientelor, se rezolva! Saptamana viitoare ma prezint la raport!
#3
Postat 19 March 2010 - 09:44 PM
Insist sa precizez un lucru, atentie ca budinca sa fie destul de tare cand se raceste, altfel se subtiaza de la frisca si felia de tort nu va avea tinuta. ( dar gustul va fi bun oricum ).
#4
Postat 19 March 2010 - 09:46 PM
Narnia, la 19 March 2010 - 09:44 PM, a spus:
Insist sa precizez un lucru, atentie ca budinca sa fie destul de tare cand se raceste, altfel se subtiaza de la frisca si felia de tort nu va avea tinuta. ( dar gustul va fi bun oricum ).
Aha, deci "betonam" budinca!
#5
Postat 19 March 2010 - 09:52 PM
#6
Postat 19 March 2010 - 09:59 PM
Narnia, la 19 March 2010 - 09:52 PM, a spus:
No, sa nu se mai mire jupanu' daca in portia dumisale o sa gaseasca ceva sarme... Narnia a zis!
#7
Postat 19 March 2010 - 10:03 PM
#8
Postat 19 March 2010 - 10:04 PM
Lapona, si eu ma abtin cu greu sa nu-l mai fac, nu de alta dar iar au inceput baietii sa protesteze ca i-am ingrasat, ii trec pe salate.
#9
Postat 19 March 2010 - 10:23 PM
Narnia, la 19 March 2010 - 10:04 PM, a spus:
Lapona, si eu ma abtin cu greu sa nu-l mai fac, nu de alta dar iar au inceput baietii sa protesteze ca i-am ingrasat, ii trec pe salate.
Sarmele, ca-s de cioco ori de otel, tot sarme se cheama!
#11
Postat 20 March 2010 - 08:49 PM
Pai daca m-ati strigat,iaca-ma-s !
Narnia,
Torturile reci cu piscoturi,vanilie si fructe imi amintesc imediat de vara.
Abia astept capsunile proaspete sa fac si eu combinatia asta.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#12
Postat 21 March 2010 - 08:29 AM
Narnia,
#13
Postat 22 March 2010 - 12:04 PM
Geany, la 19 March 2010 - 10:24 PM, a spus:
Merci frumos.
Piscotel, la 20 March 2010 - 08:49 PM, a spus:
Narnia,
Torturile reci cu piscoturi,vanilie si fructe imi amintesc imediat de vara.
Abia astept capsunile proaspete sa fac si eu combinatia asta.
Si mie imi plac torturile cu piscoturi, se mananca la fel de repede pe cat de repede se prepara.
Sper sa-ti placa, noi am fost incantati de gust. Am mai incercat o combinatie ca ceva vreme in urma, cred ca am facut si poze, O sa imi fac timp sa o scriu.
julix_2007, la 21 March 2010 - 08:29 AM, a spus:
Narnia,
Nici pe mine nu ma inspira inca cele proaspete, am vazut la supermarket, aratau minunat, dar miroseau a plastic, nu a capsune. Am cumparat deci congelate si au fost foarte parfumate.
#14
Postat 22 March 2010 - 02:16 PM
O sa postez si eu reteta intr-un nou topic.
Arata super mai ales cu capsunile acelea
#15
Postat 22 March 2010 - 02:18 PM