Ingrediente pentru 4 persoane:
12 creveti
2 linguri de miere
4 bucati anghinare
1 catel de usturoi
1 ardei iute
20 cl de rachiu/tuica
sucul unei lamai
faina, unt, ulei, sare
am facut de proba, cu mai putine ingrediente:
3 creveti, 1 lingurita miere, 3 bucati de anghinare, 1 catel de usturoi, 1/2 ardei iute, 2 degete de brany intr-un paharel, 1/2 lamaie, o bucatica de unt
Ingredientele mele:
![Imagine atasata: monthly_03_2010/post-97-126917537476.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2010/post-97-126917537476.jpg)
Am curatat crevetii, lasand coada si ultima teaca, am scos firul intestinal
![Imagine atasata: monthly_03_2010/post-97-126917535911.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2010/post-97-126917535911.jpg)
Am curatat anghinarea, am taiat-o un sferturi, am curatat mijlocul pufos, si am pus-o intr-o farfurie cu apa rece si sucul jumatatii de lamaie.
![Imagine atasata: monthly_03_2010/post-97-126917536158.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2010/post-97-126917536158.jpg)
Apoi crevetii cu un fir de ulei, usturoiul si ardeiul iute i-am prajit putin pe ambele parti
![Imagine atasata: monthly_03_2010/post-97-126917536426.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2010/post-97-126917536426.jpg)
Am adaugat brandy-ul si l-am lastat sa se evapore, si am pus lingurita de miere, am lasat-o sa se disolve la foc mic ca era zaharisita, am amestecat totul si dupa 1 minut am stis focul.
![Imagine atasata: monthly_03_2010/post-97-126917536739.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2010/post-97-126917536739.jpg)
Am scurs de apa sferturile de anghinare, le-am taiat in 2 ca sa fie mai subtiri, le-am uscat de apa, le-am dat prin faina, si am scuturat faina in plus, si le-am pus la prajit in ulei.
![Imagine atasata: monthly_03_2010/post-97-126917537031.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2010/post-97-126917537031.jpg)
Cand au fost gata, le-am scos pe hartie de bucatarie sa lase di ulei. Am pus crevetii pe o farfurie, am adaugat anghinarea. In cratita in care am preparat crevetii am aprins din noul focul la mic, am adaugat bucatica de unt si am amestecat bine pana s-a format un sosulet pe care l-am pus in farfurie peste creveti.
![Imagine atasata: monthly_03_2010/post-97-126917537268.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_03_2010/post-97-126917537268.jpg)
Crevetii sunt putin picanti de la ardeiul iute iar sosul e dulceag de la miere, totul cu un lejer gust de brandy; combinatie reusita dupa parerea mea.