Forum Culinar: Paste cu somon afumat - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste cu somon afumat

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 March 2010 - 02:41 PM

Azi am facut aceasta reteta,pe care o stiu de la Any de vreo 2 ani,si de atunci o tot fac.
Doar pozele finale sînt de azi,restul sînt vechi,le-am preluat de pe blog de cînd am postat prima data reteta.



________________________________________________recipe by any_annette



Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126934745308.jpg


  • 300 g paste
  • 250 g somon
  • 200 g crema de brînza
  • 200 ml smîntîna
  • 20 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • sare
  • piper



Calim ceapa în unt.


Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126934747999.jpg


Cînd devine transparenta si moale,adaugam somonul fîsii.
(nu îl maruntiti,ca se rupe la învîrtit)


Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126934758691.jpg


Dupa 1-2 minute,adaugam crema de brînza,amestecam usor înca 1-2 minute.


Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126934760479.jpg


Adaugam si smîntîna,lasam sa traga un clocot scurt.
Presaram verdeata,amestecam pastele fierte al dente în sos...


Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126934762406.jpg


...si servim.


Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-12693476919.jpg


Pentru mine,un deliciu!
Any,merci :D



* Patrunjelul tocat,nu-l regasiti în imaginile finale.
Cum ziceam doar imaginile finale sînt de azi...si de o vreme încoace,Denise nu manînca patrunjel nici batuta.

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 March 2010 - 06:27 PM

Si eu o fac f. des si subscriu: reteta este delicioasa!

Ce mai fac iar des, este reteta ta cu somon si sosul acela alb cu vin alb si orez alaturi. Excelenta!

Si farfuria aia de paste e din colectia Thomas de la Rosenthal? :biggrin:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 23 March 2010 - 07:28 PM

Si eu fac o reteta aproape la fel, m-am inspirat de la un restaurant si am improvizat acasa.
Eu nu folosesc ceapa, in schimb pun un varf de lingurita de pasta concentrata de tomate (bulion gros) la prajit odata cu somonul. Rezulta un sos rozaliu foarte foarte bun. daca nu pun nici crema de branza inseamna deja ca am alta reteta? :pupic:


*Edit: acum mi-a traznit o idee, sa pun spanac la pastele astea, cumva sa combin reteta asta cu reteta de paste cu spanac, sa fie sosul mai.... bogat asa, pentru ca al meu sot nu prea agreaza pastele simple (ultima oara nu i-au placut nici astea cu somon desi era felul lui preferat de paste :floare: )

#4 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 23 March 2010 - 10:47 PM

Maya, sunt tare bune pastele cu somon gatite asa! nu le-am facut insa niciodata cu crema de branza. te referi la cea gen "philadelphia"?

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 March 2010 - 03:45 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 March 2010 - 06:27 PM, a spus:

Si eu o fac f. des si subscriu: reteta este delicioasa!

Ce mai fac iar des, este reteta ta cu somon si sosul acela alb cu vin alb si orez alaturi. Excelenta!

Si farfuria aia de paste e din colectia Thomas de la Rosenthal? =))

Eu ador reteta asta!Noroc cu Any,ca altfel nu o faceam în 1000 de ani! :lol:
Si somonul cu sos si orez îl ador..dar eu cam ador tot ce este cu somon =))
Farfuria,e din colectia de farfurii albe de pasta...dintr-un magazin oarecare :((
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 March 2010 - 03:46 PM

Vezi postareaPisoi, la 23 March 2010 - 07:28 PM, a spus:

Si eu fac o reteta aproape la fel, m-am inspirat de la un restaurant si am improvizat acasa.
Eu nu folosesc ceapa, in schimb pun un varf de lingurita de pasta concentrata de tomate (bulion gros) la prajit odata cu somonul. Rezulta un sos rozaliu foarte foarte bun. daca nu pun nici crema de branza inseamna deja ca am alta reteta? =))


*Edit: acum mi-a traznit o idee, sa pun spanac la pastele astea, cumva sa combin reteta asta cu reteta de paste cu spanac, sa fie sosul mai.... bogat asa, pentru ca al meu sot nu prea agreaza pastele simple (ultima oara nu i-au placut nici astea cu somon desi era felul lui preferat de paste :lol: )

Da,e alta reteta,si eu merci de idee! =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 March 2010 - 03:47 PM

Vezi postareakira, la 23 March 2010 - 10:47 PM, a spus:

Maya, sunt tare bune pastele cu somon gatite asa! nu le-am facut insa niciodata cu crema de branza. te referi la cea gen "philadelphia"?

Da,brînza de aia.Trebuie sa le încerci,sînt foarte bune pastele gatite astfel :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 April 2010 - 11:39 PM

Noua ne place mult somonul, parca am mai zis.... Dar mi se pare scump aman! :scratch: Nu ma-ndur sa dau 15-20 de euro pe kila (ma rog, cateva sute de grame). Am luat candva, la oferta, somon in cutie si nu prea parea somon - nu era portocaliu, ci mai mult roz! Daca nu-i proaspat, nu pot sa-mi dau seama daca-i somon salbatic (de ala portocaliu) ori e somon de crescatorie (am inteles ca asta e roz). De bun, a fost bun, nimic de zis, dar parca mai bun era ala salbaticu'. :drool:
Combinatia asta - somon cu paste tre' sa fie tare buna! :biggrin:

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 April 2010 - 01:36 AM

Culoarea somonului se formeaza în functie de hrana.În general cel salbatic care se hraneste cu Krebse,e mai orange-rosiatic mai închis,si nu e gras.Carnea este mai ferma.Tot salbatic,poate fi si mai deschis la culoare,cum ziceam depinde cu ce se hranaste/în ce zona locuieste :biggrin:
Ce au comun însa,este textura ferma a carnii si nu au luciul ala de grasime asa ca cel din crescatorii.

Ala de crescatorie e mai gras,textura carnii este mai moale si se vede luciul de grasime.Astia în general sînt orange/putin de tot spre rozaliu mai deschis...dar nici la astia nu te poti orienta în functie de culoare,ca si prizionerii pot primi ceva mai colorat de papa :scratch:

Vezi ca mai se gaseste în comert si LACHSERSATZ colorat,care se poate confunda foarte usor cu somonul salbatic ala afumat.Dar asta este mentionat pe ambalaj,iar dacal iei de la tejghea tre sa o întrebi pe tanti :drool:

Seelachs si Alaska-Seelachs nu este somon,ci sub denumirea asta se vind pesti din neamul Dorsch-ilor/si probabil si alte rase,si au carne alba.Sînt ok,dar nu este somon.

Poti cumpara si congelat,este foarte bun.Gasesti salbatic cît si din crescatorie.Pe ala salbatic scrie exact de unde este prins,si cum este prelucrat.În general se prind ,se curata si se congeleaza direct pe vas.Si cel din crescatoriile controlate e bun.Pentru a gasi informatii trebuie citit pe ambalaj.În primul rînd orienteaza-te la cel care poarta semnul asta:

Marine Stewardship Council(info gasesti pe net)

Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 April 2010 - 04:50 AM

Vezi postareaMaya, la 07 April 2010 - 01:36 AM, a spus:

Culoarea somonului se formeaza în functie de hrana.În general cel salbatic care se hraneste cu Krebse,e mai orange-rosiatic mai închis,si nu e gras.Carnea este mai ferma.Tot salbatic,poate fi si mai deschis la culoare,cum ziceam depinde cu ce se hranaste/în ce zona locuieste :scratch:
Ce au comun însa,este textura ferma a carnii si nu au luciul ala de grasime asa ca cel din crescatorii.

Ala de crescatorie e mai gras,textura carnii este mai moale si se vede luciul de grasime.Astia în general sînt orange/putin de tot spre rozaliu mai deschis...dar nici la astia nu te poti orienta în functie de culoare,ca si prizionerii pot primi ceva mai colorat de papa :drool:

Vezi ca mai se gaseste în comert si LACHSERSATZ colorat,care se poate confunda foarte usor cu somonul salbatic ala afumat.Dar asta este mentionat pe ambalaj,iar dacal iei de la tejghea tre sa o întrebi pe tanti :)

Seelachs si Alaska-Seelachs nu este somon,ci sub denumirea asta se vind pesti din neamul Dorsch-ilor/si probabil si alte rase,si au carne alba.Sînt ok,dar nu este somon.

Poti cumpara si congelat,este foarte bun.Gasesti salbatic cît si din crescatorie.Pe ala salbatic scrie exact de unde este prins,si cum este prelucrat.În general se prind ,se curata si se congeleaza direct pe vas.Si cel din crescatoriile controlate e bun.Pentru a gasi informatii trebuie citit pe ambalaj.În primul rînd orienteaza-te la cel care poarta semnul asta:

Marine Stewardship Council(info gasesti pe net)


Ahaaaaaaa.... Am bagat informatiile la cheliuta, saru'mana! :biggrin:

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2010 - 01:11 PM

Foarte buna reteta asta :) !
Maya ma bucur ca ai adus-o aici si ma bucur ca a avut parte de o prezentare asa de frumoasa :) !

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 April 2010 - 12:18 PM

Am facut si eu reteta luata de pe un blog al unei canadience, doar ca a mea era cu marar si nu am calit ceapa doar i-am dat un clocot in smantana cu capere, dar de buna e buna, garantez!

Imagine postata
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 12 April 2010 - 02:17 PM

si eu o fac tot cu marar in loc de patrunjel. de fapt o fac putin diferit. la rece. imi pare rau de somon sa il pun pe foc asa ca fac "la rece" un amestec din somon afumat taiat marunt, smantana, marar, si cand am pun langa smantana si caimac de lapte (se formeaza pe lapte dupa ce este fiert). noua ne place cel mai mult cu spaghete fierte al dente. in farfurie isi pune fiecare parmezan ras.

#14 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 April 2010 - 11:07 AM

le-am facut ieri si am apucat sa fac o poza

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-84-127192722475.jpg


#15 Useril este offline   cricket 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 49
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationIasi

Postat 18 May 2010 - 11:42 AM

foarte bune pastele...pun si poza mai veche...f.f. cremoase si usor si rapid de facut.

multumesc Any si Maya!

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-202-127417570151.jpg

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 May 2010 - 09:11 PM

Cu placere Cricket :violent1: !

Si eu, ieri la pranz

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-13-127429626169.jpg

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 May 2010 - 11:50 PM

Foarte foarte buna, am facut-o si eu azi, n-am pus brinza ca n-o aveam si nici nu ma atragea sa o pun, mi se pare completa reteta si fara :notworthy:
Grazie any e Maya :notworthy:
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-4-127465139752.jpg

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 March 2012 - 06:47 PM

I-a venit randul

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13332124292606.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi