Geany, la 30 March 2010 - 09:39 PM, a spus:
Eu cred,e o parere pur personala,ca pupatul mainii,inelului preotului,e pur simbolic,asa cum se saruta icoanele(dupa cum stiti se obisnuieste si la vatican,papa..)cat despre igiena''preotul spune ca este miracolulu divinitatii(au fost discutii cand cu epidemia,pandemia de gripa,preotul zicea ca e miracolul divinitatii si ca nu te inbolnavesti)
Eu am sarutata mana preotului si icoana ori de cate ori am mers la biserica sau a venit la noi in casa cu ocazia craciunului,bobotezei,parastase,etc,sincer asa se obisnuieste la noi la ortodoxi(dar si la catolici)eu in momentul ala chiar nu m-am gandit niciodata la latura igienica intrucat sunt alte ganduri care imi trec prin cap atunci,eu stiu ca asa am mostenit din strabuni....Si mai stiu ca daca iti pierzi credinta,ai pierdut,totul''...devii cel mai sarac dintre
oameni,oricate alte averi ai avea..
Parerea mea...
Geany, eu nu cred ca are legatura cu credinta pupatul mainii preotului, ci mai degraba cu obiceiurile mostenite. Probabil are legatura cu a-ti arata respectul si umilinta in fata Domnului.

Daca scrie in Biblie sa-i pupam pe preoti, atunci da.. De gresesc, va rog, corectati-ma
Eu cred ca credinta si iubirea in Dumnezeu le are fiecare in suflet. Vedeam acum ceva timp la tv ca vor sa faca o catedrala a neamului impunatoare si bla bla. De ce cu banii respectivi nu ajutam miile de copii cu probleme din toata tara?!!! In mod cert lucrul asta ar fi mai bine vazut de Dumnezeu decat o Catedrala care iti ia ochii..Ma rog, parerea mea
La noi, pana si credinta e de parada. La tara de ex, marea majoritate se duc la biserica pentru a impresiona fie cu tinuta, fie cu o prajitura ceva...Plus ca e o buna ocazie de a mai barfi pe x, pe y
Edit: de mica, eu am avut o rezerva fata de preoti. Nu stiu de ce, dar eu nu pot sa ma duc la spovedanie si sa vorbesc liber si sa zic toate pacatele. Cand veneau acasa, cum se obisnuieste, ma ascundeam