Forum Culinar: Ginduri razlete - Forum Culinar

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ginduri razlete sinteti bineveniti sa adaugati, comentati

#41 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,594
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 March 2010 - 10:09 PM

Vezi postareaGeany, la 31 March 2010 - 12:00 PM, a spus:

Adriana ma refeream la catolici,ca am vazut ca papa isi ofera inelul la pupat...

Ca papa isi ofera inelul e una. L-am intrebat si pe Stefano si in cei peste 50 de ani de cind e catolic n-a vazut pe nimeni sa pupe mina preotului. :)

#42 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 April 2010 - 09:56 AM

Aseara am ramas urat impresionata de o chestie ce am vazut-o in TV (la Iene)... un fost preot catolic (in jur de 40 de ani) care pe cand era copil a fost molestat de un preot isi povestea viata...
Ceea ce m-a socat a fost modalitatea cu care i-a fost inchisa gura... mare, de acum (19 ani) era la seminar si saracul si-a strans tot curajul care nu-l avea si i-a povestit pt prima data cuiva (un alt preot mai in varsta) ce i s-a intamplat cand era copil. In momentul in care a inceput sa povesteasca si preotul respectiv s-a prins de ceea ce va urma i-a zis sa se opreasca, sa ingenuncheze si sa se confeseze... ca si cum ar fi un pacat al lui... frumos, nu?
Dar stiti care-i partea frumoasa? Obligandu-l sa confeseze ac intamplare preotul avea spatele asigurat de secretul confesiunii...
La sfarsit i-a zis gata, te-ai confesat, tu esti linistit acum, gata tineti gura inchisa si da-i bataie inainte...incearca sa uiti... :) Sorina
Sorina

#43 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 01 April 2010 - 11:45 AM

Aici de cateva saptamani este un mare scandal in Biserica Catolica: au iesit la iveala nenumarate si abominabile molestari si abuzuri sexuale ale preotilor catolici fata de copii in diferite locase, manastiri etc. Peste tot in presa si massmedia se vorbeste. Biserica, a carei credibilitate era deja cu mult scazuta, a fost crunt dezechilibrata. Nu stiu cat din scandalul din Germania a fost mediatizat si peste granite.
Apoi au ajuns la suprafata istorii de genul din celelalte "crengi" crestine: protestanti, evanghelici si cum s-or mai numi ei.

Cam atat despre credibilitatea bisericii in propagarea "credintei". Raman la convingerea mea ca religia si credinta sunt lucruri personale si intime.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#44 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 April 2010 - 03:09 PM

Lori,a mai fost si anul trecut ceva.Acum au mai iesit si alte chestii "acoperite" de papa actual,si nu e numai în D,si în Austria...si în cîte alte locuri...cine mai stie pe unde?Astia au acces la copii cate "tac" ,ca si frustratul la frigider! :rolleyes:

Sorina,si eu am vazut ieri un caz asemanator,doar ca persoana în cauza era mai în vîrsta acum.A povestit cum i s-a închis gura,ce a trait si cum s-a închis în el...si nu a putut vorbi despre asta.Treaba s-a întîmplat în urma cu peste 25 de ani,iar preotul ala asa l-a inhibat pe sarmanul atunci copil,ca la un moment dat el credea ca e normal! ce i se întîmpla,si a trait multi ani gîndind asa... :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#45 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 01 April 2010 - 04:05 PM

Cred ca singurul plus al bisericii ortodoxe fata de cea catolica este ca lasa preotii sa aiba o viata de familie , sa se insoare, sa aiba copii etc...si probabil ca de asta la ortodoxi nu sunt aceste povesti scabroase.
pardon, dar fata de papa Ratz...am si mai putina admiratie, decat aveam pentru W ( deja nu debordam...)

#46 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 01 April 2010 - 04:29 PM

Vezi postareastella, la 01 April 2010 - 04:05 PM, a spus:

Cred ca singurul plus al bisericii ortodoxe fata de cea catolica este ca lasa preotii sa aiba o viata de familie , sa se insoare, sa aiba copii etc...si probabil ca de asta la ortodoxi nu sunt aceste povesti scabroase.
pardon, dar fata de papa Ratz...am si mai putina admiratie, decat aveam pentru W ( deja nu debordam...)

Asta spune si sotul meu.Eu nu sînt de aceeasi parere.Ce vreau sa spun,este ca astia-s niste pedofili scîrbosi,si pedofil nu ajungi din cauza ca n-ai femeie.Povesti din astea apar si din bisericile ortodoxe.Anul trecut am vazut un reportaj la pro tv.Cazuri de astea-s peste tot,numai nu peste tot "se discuta".De multe ori am impresia ca astia îsi cauta meseria asta cu un anumit scop...pentru ca au de unde se înfrupta! :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#47 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 01 April 2010 - 05:41 PM

Stella , cine este W?
Mie de papa asta nu imi place deloc. Si ce mai jubilau nemtii cand a fost ales de conclav!
Nu il gasesc deloc un om cu har, nu il gasesc nici la degetul mic al lui Ioan Paul al doilea, pe care l-am admirat pentru ce a putut realiza ca om in calitatea lui de prelat si conducator al statului bisericesc.

Cat ce priveste abuzurile si orice fel de deviatii sexuale astea sunt atat de frecvente fie in catolicism sau ortodoxism ca mi se apleaca. Plus de asta aceste realitati nu sunt de ieri de azi, daca e sa luam operele literare scrise de-a lungul timpului, imi vin in minte: Diderot cu Calugarita, M.G. Lewis - Calugarul, Voiculescu -oare cate nuvele, Eco - Numele trandafirului?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#48 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 01 April 2010 - 05:56 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 01 April 2010 - 05:41 PM, a spus:

Stella , cine este W?

Banuiesc ca vine de la numele Wojtyla (J.Paul II)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#49 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 01 April 2010 - 09:34 PM

Corect, nu imi daduse prin cap.

Stella, de ce descosideratia fata de Ioan Paul?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#50 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,342
  • LocationBucuresti

Postat 01 April 2010 - 10:03 PM

Apropo de preoti si faptele lor... Vizavi de liceul meu era un liceu care instruia tineri pentru a imbratisa preotia. Doamne fereste ce povesti auzeam si ce fel se comportau pe strada.. ce cuvinte urate si perverse :appl: :D Imi vine greu sa cred ca acesti tineri ar deveni mai tarziu oameni de baza ai societatii, nu mai zic preoti...
Plus cazurile de care ziceti voi... Pana la urma credinta ti-o cultivi in intimitate, tu si Dumnezeu ;)
Imagine postata

#51 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 01 April 2010 - 11:22 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 01 April 2010 - 09:34 PM, a spus:

pentru ca era contra pilulei si al prezervativelor...inconstienta sau mai grav?

#52 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 01 April 2010 - 11:35 PM

Vezi postareastella, la 01 April 2010 - 11:22 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 01 April 2010 - 09:34 PM, a spus:

pentru ca era contra pilulei si al prezervativelor...inconstienta sau mai grav?

Asta o uitasem. In general biserica catolica se pronunta impotriva anticonceptiei de orice fel ca sa nu mai vorbim de avort.
Mai tragic sau mai incostient sau mai grav mi se par mie duduile care o fac asa in era noastra contemporana -unde sexualitatea si sexul se vind la toate colturile- fara a se proteja. Si e pliiiin pamantu de demuazele demoralizate ca tre sa faca asemenea pacat mvai -avortul. :appl:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#53 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 01 April 2010 - 11:42 PM

Lorica, dupa aia mvaiiii ne emotionam ca in Africa e plin de orfani, cu parintii morti de sida, dar NU categoric la prezervative , ca nu e crestineste...da sa lasi orfani cu duiumul e crestineste?
si multe alte percepte, ...am zis mai bine sa nu-mi dau drumul la gura, ca eu am un dinte contra pokilor.

#54 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 02 April 2010 - 09:39 AM

Vezi postareastella, la 01 April 2010 - 11:42 PM, a spus:

Lorica, dupa aia mvaiiii ne emotionam ca in Africa e plin de orfani, cu parintii morti de sida, dar NU categoric la prezervative , ca nu e crestineste...da sa lasi orfani cu duiumul e crestineste?
si multe alte percepte, ...am zis mai bine sa nu-mi dau drumul la gura, ca eu am un dinte contra pokilor.

Subscriu si te aprob in totalitate Stella mea draga! Sa stii ca nu prea am citit Dan Brown asa si nici nu sunt un fan al teoriei conspiratiei insa povestea asta cu tarile in curs de dezvoltare si subdezvoltate -tata sarada asta politica- dureaza de cand s-au dizovlat coloniile. Si raman la convingerea mea, intarita de altfel de multe teorii sociogeografice, ca totul nu este decat un mecanism infernal pus la punct in sistemul capitalist. Asa zisa independenta a fostelor colonii o platesc ei scump cu un colonialism mai crud si mai dureros: neo-colonialismul, care se traduce prin exploatarea fara scrupule a celor din tarile sarace sub deviza "push and pull factros"-ilor posibili doar prin ivestitiile tarilor bogate acolo. Exista chiar si termeni de specialitate in geografia economica si umana, unul mai corect politic -cica global sourcing si altul care spune cam tot: sweat shops -asa sunt desemnate.

Si ca sa revin la ideea originara: cred ca Vaticanul are multe maini si multe sfori in deciziile politice mondiale - la urma urmei este cel mai bogat stat din lume, nu? Si statele dezvoltate din EU sunt catolice...Si mai presupun ca toata mascarada asta cu interzicerea anticonceptiei in tarile africane are niste tinte demografice, economice si politice demult stabilite. Asa ma gandesc eu. Posibil sa si bat campii, evident :bounce:

Oh...cat despre dintii impotriva pokilor, valeu, ai mei cred ca ar creste toti indreptati in afara ;)) Dar tre sa am grija la cine imi arat coltii ca uite, incep sa raman fara ei. Apai feri-m-ar sfantu sa comentez eu pe la job ceva in genul discutiilor de mai sus.

Stiati ca aici, daca lucrezi la stat, in orice forma de angajare esti intrebat ce religie ai? Esti intrebat daca ai o retinere sa lucrezi cu catolici, musulmani, etc in functie de religia ta? Adica oficial, in formular, pe hartiuta.

Daca esti catolic si vrei sa iei de sot/sotie evanghelic sau protestant, iti trebe acord scris de la biserica. Fara gluma. Am un coleg care e cu doi ani mai tanar ca mine si s-a casatorit acum vreo 3 ani. Ei bine, fara hartia aceea scrisa, cu parafa si semnatura nu se putea casatori. Ca sa nu mai spun, ca la catolici daca ai divortat adio recasatorire religioasa la ei.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#55 Useril este offline   raluca_teodora 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationun sat din vest

Postat 02 April 2010 - 12:28 PM

Lori, draga mea, tre sa ma loghez si sa zic: :bounce: :P :P ;) pentru tot ce ai scris la topicul asta! Si mai ales referitor la pastrarea specificitatii locale/nationale/regionale prin intermediul ortodoxiei. Foarte adevarata observatia!

#56 Useril este offline   Luanda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 02 April 2010 - 12:36 PM

Vezi postareastella, la 01 April 2010 - 11:42 PM, a spus:

Si eu uitesem de aspectul asta. Acum un an a fost aici si le-a zis la amaratii astia sa nu foloseasca prezarvativul si alte masuri de contraceptie ci sa se abtina sau sa isi aleaga un partener stabil. CE??? pai tu ai idee unde esti? Bai tata papa, triburi inca mai sunt. E drept acum mai mult patriarhale. Copii vin la orase si se comporta cum au vazut in ograda, unde mai pui ca rata mortalitaii aici e mare si au instinct de conservare. SIDA in grupurile de refugiati acum 5 ani avea o rata de 11 -12% raspandire. In rest nu stiu ca nu se mai fac statistici de genul asta momentan.

Dar si-a luat-o pe carca rau anul trecut pt ce a debitat aici. S-a cam clatinat un pic scaunul cu el. Cel putin din ce am citit in presa ca aici a venit Dumnezeu pe pamant. S-a inchis orasul. Au tinut copii cu orele in soare de-a lungul strazilor pe unde a trecut. Aeroportul s-a inchis temporar, nici un magazin deschis, puhoi de lume la catedrala si salvarile nu faceau fata pt ca erau vreo 40C afara.

Acum o alta treaba. Eu merg la un orfelinat condus de maicute. Moooaaa ce le-as bate. Niste femei frustrate, niste acrituri care fac concurs care are papucii mai urati si sprancene mai stufoase. Aia care castiga e mai pioasa. Sincer ma uit si nu inteleg. Pai cum frica de Dumnezeu cand tu imi zgudui copii aia si te comporti ca un tiran? Mai mult decat de la babele din biserica am pretentii de la oamenii astia care si-au ales cariera din a fii "nevasta" unui zeu.

O singura data am intalnit o maicuta care m-a ajutat si din cauza asta nu as vrea sa generalizez. Pt ca in cazul respectiv chiar am primit un ajutor dezinteresat si plin de compasiune. Dar e in caz in zecile de maicute care se perinda pe aici si cu care intru in contact si fara sa vreau.

#57 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,594
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 April 2010 - 03:26 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 02 April 2010 - 09:39 AM, a spus:

Ca sa nu mai spun, ca la catolici daca ai divortat adio recasatorire religioasa la ei.

Se poate face cerere si se declara nula prima casatorie, dupa care te mai poti casatori din nou si religios. Acu nu stiu dintre cei care fac cererea asta citi obtin ceea ce-si doresc, dar posibilitatea exista si pe linga actori si altii plini de bani cunosc o tipa de virsta mea care a obtinut lucrul asta, e drept ca socru-meu zice ca tatal ei a fost mereu preten cu popii :bounce:

#58 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 02 April 2010 - 05:38 PM

Eu nu-s casatorita religios,si dupa cum ati observat sînt si habarnista în materie religioasa...dar nu înteleg de ce cineva tine neaparat sa se casatoreasca de mai multe ori religios?Daca persoana în cauza,ar fi tare religioasa si ar respecta ceea ce crede,nu ar mai face-o,nu?Sau nu ar divorta deloc,ca doar a facut un juramînt în fata lui Dumnezeu...asa ca aia care umbla dupa aprobari ca mai vor odata religios,sînt dupa parerea mea mai pagîni decît restul! :)

Chestia asta du casatorie declarata nula,o fi tot vreo inventie mai moderna,pentru a mai scoate niste bani..sau a aduce oameni în biserica :tongue3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#59 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 02 April 2010 - 07:27 PM

Aici casatoria religioasa este recunoscuta, adica nu mai trebuie sa mergi la Starea Civila. Pana pe la mijlocul anilor 90 mai bine de 95% din casatorii se oficiau la biserica. Cele oficiate la starea civila erau de obicei "alte religii". Daca divorteaza (divort care dureaza mai bine de 5 ani si care include si anularea religioasa) si vor sa se recasatoreasca, marea majoritate ar opta pentru ceremonia religioasa. Cred ca pana la urma e traditia
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#60 Useril este offline   Cassia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49

Postat 02 April 2010 - 08:38 PM

Pe parcursul anilor (si emigratul ajuta mult la clarificare perceptelor religioase bagate in capatina cind eram copii)am ajuns si eu la concluzia ca religia si spiritualitatea nu sint una si aceeasi.
Chiar deloc. Si de'aia persoanele pioase ma calca pe nervi si nu vreau sa respir acelasi aer cu ele.

Conceputul meu este ca sintem energie si ca atare daca energia nu dispare inseamna ca undeva cindva ne vom regasi in ceva. Ca asta ar fi o reincarnare sau o reintoarcere la entitatea din care provenim cu totii este deschis inca evaluarii.
Atita timp cit preotii se erijeaza in reprezentatul lui Dumnezeu (entitatea) pe pamint, eu nu pot decit sa imi caut o alta cale spirituala, mai ales cind discutam de preoti care sint niste mizerabili, josnici si oribili (a se vedea pedofilii)
Accept ca exista locuri spirituale; locuri in care concentrarea energetica este foarte mare (vortexuri de energie)si in care te simti bine odata ce ajungi acolo. Dar locurile astea sint asa nelegat de prezenta unor prelati.
Un loc cu vortexuri de energie se pare ca este Sedona, in Arizona (USA)si definitiv voi merge sa investighez.
Imi amintesc un loc in Romania; era o grota, nu mai stiu sa o localizez, dar cred ca destul de aproape de Timisoara (ca altfel nu mergeam acolo). Era un loc auster dar cind am intrat acolo am avut senzatia ca sufletul meu se umfla si este gata sa explodeze. Senzatia per ansamblu a fost ca 'am ajuns acasa'. Nu pot spune mai clar.
Dar la fel simt cind merg pe o stinca la Harisson Lake. Intra cumva linistea in mine si senzatia ca 'gata, grijile de'acu' au plecat'.

In Canada religia este un business si inca unul foarte profitabil. Poti sa iti creezi religia ta daca gasesti destui fraieri care sa ti se uite in gura. Cititi despre Scientology si vedeti si voi pina unde poate fi impinsa iluzia.

Ce am vrut sa spun cu tot romanul de mai sus, este ca poti fi spiritual, bun, sufletist, integru si fara sa pupi poala popii. Nu asta te face om; si nu asta te face mai bun ca altii.
Nu postul ci tot ceea ce faci in restul timpului cind nu trebuie sa tii post.
Nu faptul ca nu maninci carne, ci ca ajuti din tot sufletul pe cineva fara sa astepti sa vina recompensa si fara sa bifezi inca o fapta buna care te duce mai aproape de rai.
Sa faci bine pentru ca asta iti aduce tie bucurie sufleteasca. Si sa vezi ochii plini de lacrimi de bucurie este ceva fantastic care bate orice impartasanie.
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

Arata acest topic

• 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi