Forum Culinar: Budinca din perle de tapioca - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Budinca din perle de tapioca

#1 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 28 March 2010 - 12:40 AM

Zilele trecute la piata am vazut un pachet cu perle de tapioca, am cumparat-o si am facut budinca a carei reteta am gasit-o pe ambalaj

125 gr perle tapioca
500 ml apa
175 zahar de trestie de zahar
un pic de sare
250 ml lapte (sau lapte de cocos)
fructe pentru decor

Am facut portie dubla ca mi se parea cam putin...si rau am fact ca se umfla foarte tare...

Poza cu rezultatul final

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126972863711.jpg

Ingredientele

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126972871631.jpg

asa arata perlele

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126972876894.jpg

se pun perlele intr-un recipent,se acopera cu apa calduta si se lasa o ora. isi modifica volumul asa

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126972890034.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126972892199.jpg

se puna apa la fiert si se varsa perlele. se adauga zaharul, (eu am folosit zahar alb) sarea si laptele si se fierbe pana devine transparente.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-12697291106.jpg

se lasa pana devine calduta apoi se portioneaza. am taiat fructe cubulete mici, am pus in pahare un strat de perle, fructele cubulete si iar un strat de perle. am ornat cu o bucatica de fructe

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126972928557.jpg

Nu mi se pare ca ar avea un gust propriu, e dulce de la zahar si foarte gelatinoasa.

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 March 2010 - 10:47 PM

Kira, dar e specifica vreunei parti din lumea asta? :lol: Ca nu stiu unde sa o incadrez la indexare ^_^

#3 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2010 - 11:14 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 March 2010 - 10:47 PM, a spus:

Kira, dar e specifica vreunei parti din lumea asta? :D Ca nu stiu unde sa o incadrez la indexare :P


Chiar zilele trecute vazusem la tv tapioca pudding.. Daca imi amintesc bine era ceva asiatic, dar nu mai stiu concret ce tara :P.. poate Thailanda :P Oricum, in zona aceea :D
Imagine postata

#4 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 March 2010 - 12:28 AM

Ce ne facem ca se manaca in draci si in Brazilia!! Eu zic ca intra la dulciuri universale!! :D

#5 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 29 March 2010 - 12:41 AM

Am uitat sa precizez Adriana, pe punga scrie reteta tipica braziliana. Dar dupa cum zice Olgutza poate se foloseste si prin alte parti ale lumii... :D

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126981596548.jpg

#6 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 March 2010 - 01:10 AM

Are dreptate si oleguta numai ca asiatici, cel putin ce am vazut eu, folosesc o tapioca prelucrata mai mare. In Thailanda am mancat una buna dar era colorata verde, mov si mai zemoasa. Las' ca vine Alexandru si ne zice cum e cu Mandiocu' la Thailandezi.

Ce am mancat eu arata cam asa si era facuta in lapte de cocos:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-58-126981776025.jpg

Sunt of topic dar am vazut tapioca si in sucuri de fructe. Mie imi place consistenta gelatinoasa dar i-am facut lui taicamiu si mi-a zis ca e buna dar de momeala la peste.

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 March 2010 - 08:09 AM

Ok, atunci o trec la Brazilia :D

#8 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 March 2010 - 09:09 AM

Iata ce am gasit: tapioca pearls
Adevarul e ca e cam worldwide :D
Imagine postata

#9 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 March 2010 - 11:55 AM

Si eu fac o budinca simpla din tapioca, lapte, zahar si ceva aromant (stea anise, scortisoara, extract de lamaie). E unul din deserturile usoare preferate ale familiei. :floare:
Si eu stiam ca vine din America de Sud.

#10 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 March 2010 - 02:45 PM

Vezi postareaPisoi, la 29 March 2010 - 11:55 AM, a spus:

Si eu fac o budinca simpla din tapioca, lapte, zahar si ceva aromant (stea anise, scortisoara, extract de lamaie). E unul din deserturile usoare preferate ale familiei. :lol:
Si eu stiam ca vine din America de Sud.



E raspandita mandioca, pt ca radacina creste relativ repede si e foarte usor de cultivat. In Angola faina de tapioca e baza - aici ii zice fuba de bombo si fac din ea funge( un soi de mamaliga lipicioasa). Dar e un aliment comun in toata Africa nu numai aici. Ieftin si taie foamea! Cum sa nu se raspandeasca cu foametea asta in lume???
Mandioca prelucrata in perle e mai scumpa pt ca procesul de fabricatie e mai complicat dar in general se pune radacina la uscat apoi se bate in niste oale mari de lemn pana devine pudra. In brazilia fac doua tipuri de faina. Pe langa cea despre care am povestit care se numeste polvinho dolce mai au o faina din radacina fermentata polvinho azedo. Am mai povestit eu despre planta asta dar nu cred ca pe aici.

Poza asta nu imi apartine, e de pe net, dar cam asa arata oalele de "batut" fuba de mandioca.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-58-126986611584.jpg

Ce zic eu aici nu are nici o treaba cu budinca de perle de tapioca dar mai vorbim si noi. Sunt curiasa in cate feluri e prelucrata planta asta. WFP o apreciaza mult.

#11 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 March 2010 - 03:30 PM

Vezi postareaLuanda, la 29 March 2010 - 02:45 PM, a spus:

Ce zic eu aici nu are nici o treaba cu budinca de perle de tapioca dar mai vorbim si noi. Sunt curiasa in cate feluri e prelucrata planta asta. WFP o apreciaza mult.



Luanda, mersi de informatii, chiar e interesant. :lol:

Ce am inteles eu cand am descoperit tapioca si am cautat informatii despre ea:
- perlele de tapioca sunt facute din faina obtinuta dintr-o radacina (cum ai descris si tu), deci e un produs procesat, ceea ce nu e tocmai ideal
- radacina asta in stare cruda ar fi cu grad de toxicitate mare, dar felul in care se consuma ii anuleaza toxicitatea (nici asta nu mi-a placut prea tare =)) )

De buna e tare buna =))

#12 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 March 2010 - 03:50 PM

Pisoi, planta in sine se numeste Cassava sau Mandioca. Iar Tapioca e produsul finit obtinut din radacina. Se consuma si frunzele de Cassava dar tot uscate sau prelucrate termic pt ca sunt toxice ca si radacina. Eu sincer consum decat tapioca dar mai manac si radacina fiarta in supe. Are gustul si consistenta cartofului.

#13 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 29 March 2010 - 11:23 PM

Luanda, cate informatii! e foarte interesant ce ne-ai spus si ma bucur sa cunosc mai multe despre un subiect nou mie! multumesc :)

#14 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 31 March 2010 - 05:48 PM

m facut si eu cu lapte de cocos si banane, e foarte parfumata, miroase de cazi pe jos de pofta, dar e imposibil de mancat mai mult de doua trei linguri .

#15 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 31 March 2010 - 11:42 PM

Vezi postareanane, la 31 March 2010 - 05:48 PM, a spus:

m facut si eu cu lapte de cocos si banane, e foarte parfumata, miroase de cazi pe jos de pofta, dar e imposibil de mancat mai mult de doua trei linguri .


Pai cam atat am mancat si eu...si aveam o oala intreaga...a mea nu era nici macar parfumata ca nu am gasit lapte de cocos.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi