Budinca din perle de tapioca
#1
Postat 28 March 2010 - 12:40 AM
125 gr perle tapioca
500 ml apa
175 zahar de trestie de zahar
un pic de sare
250 ml lapte (sau lapte de cocos)
fructe pentru decor
Am facut portie dubla ca mi se parea cam putin...si rau am fact ca se umfla foarte tare...
Poza cu rezultatul final
Ingredientele
asa arata perlele
se pun perlele intr-un recipent,se acopera cu apa calduta si se lasa o ora. isi modifica volumul asa
se puna apa la fiert si se varsa perlele. se adauga zaharul, (eu am folosit zahar alb) sarea si laptele si se fierbe pana devine transparente.
se lasa pana devine calduta apoi se portioneaza. am taiat fructe cubulete mici, am pus in pahare un strat de perle, fructele cubulete si iar un strat de perle. am ornat cu o bucatica de fructe
Nu mi se pare ca ar avea un gust propriu, e dulce de la zahar si foarte gelatinoasa.
#2
Postat 28 March 2010 - 10:47 PM
#3
Postat 28 March 2010 - 11:14 PM
Adriana, la 28 March 2010 - 10:47 PM, a spus:
Chiar zilele trecute vazusem la tv tapioca pudding.. Daca imi amintesc bine era ceva asiatic, dar nu mai stiu concret ce tara .. poate Thailanda Oricum, in zona aceea
#4
Postat 29 March 2010 - 12:28 AM
#5
Postat 29 March 2010 - 12:41 AM
#6
Postat 29 March 2010 - 01:10 AM
Ce am mancat eu arata cam asa si era facuta in lapte de cocos:
Sunt of topic dar am vazut tapioca si in sucuri de fructe. Mie imi place consistenta gelatinoasa dar i-am facut lui taicamiu si mi-a zis ca e buna dar de momeala la peste.
#9
Postat 29 March 2010 - 11:55 AM
Si eu stiam ca vine din America de Sud.
#10
Postat 29 March 2010 - 02:45 PM
Pisoi, la 29 March 2010 - 11:55 AM, a spus:
Si eu stiam ca vine din America de Sud.
E raspandita mandioca, pt ca radacina creste relativ repede si e foarte usor de cultivat. In Angola faina de tapioca e baza - aici ii zice fuba de bombo si fac din ea funge( un soi de mamaliga lipicioasa). Dar e un aliment comun in toata Africa nu numai aici. Ieftin si taie foamea! Cum sa nu se raspandeasca cu foametea asta in lume???
Mandioca prelucrata in perle e mai scumpa pt ca procesul de fabricatie e mai complicat dar in general se pune radacina la uscat apoi se bate in niste oale mari de lemn pana devine pudra. In brazilia fac doua tipuri de faina. Pe langa cea despre care am povestit care se numeste polvinho dolce mai au o faina din radacina fermentata polvinho azedo. Am mai povestit eu despre planta asta dar nu cred ca pe aici.
Poza asta nu imi apartine, e de pe net, dar cam asa arata oalele de "batut" fuba de mandioca.
Ce zic eu aici nu are nici o treaba cu budinca de perle de tapioca dar mai vorbim si noi. Sunt curiasa in cate feluri e prelucrata planta asta. WFP o apreciaza mult.
#11
Postat 29 March 2010 - 03:30 PM
Luanda, la 29 March 2010 - 02:45 PM, a spus:
Luanda, mersi de informatii, chiar e interesant.
Ce am inteles eu cand am descoperit tapioca si am cautat informatii despre ea:
- perlele de tapioca sunt facute din faina obtinuta dintr-o radacina (cum ai descris si tu), deci e un produs procesat, ceea ce nu e tocmai ideal
- radacina asta in stare cruda ar fi cu grad de toxicitate mare, dar felul in care se consuma ii anuleaza toxicitatea (nici asta nu mi-a placut prea tare )
De buna e tare buna
#12
Postat 29 March 2010 - 03:50 PM
#13
Postat 29 March 2010 - 11:23 PM
#14
Postat 31 March 2010 - 05:48 PM
#15
Postat 31 March 2010 - 11:42 PM
nane, la 31 March 2010 - 05:48 PM, a spus:
Pai cam atat am mancat si eu...si aveam o oala intreaga...a mea nu era nici macar parfumata ca nu am gasit lapte de cocos.