Forum Culinar: Somon cu sparanghel - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Somon cu sparanghel

#1 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 28 March 2010 - 01:07 AM

Reteta e din cartea Guida Cucina, Arnoldo Mondadori editore

Ingredientele pentru 6 - 8 persoane sunt:

1 file de somon de 800 gr
300 gr sparanghel
1 lingurita de ceapa taiata cubulete
200 ml smantana
100 ml iaurt
1 lingurita de amidon de porumb
1 lingurita de suc de lamaie
30 gr unt
sare, piper, ceapa ciorii pentru decor

Ingredientele mele (am folosit mai putin somon si ulei in loc de unt)

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126973014435.jpg

Mancarea pregatita

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-1269730199.jpg

Am curatat cu ustensila de curatat cartofii tulpinile de sparanghel. Am pus la fiert apa cu sare si am pus sparanghelul la fiert 4 minute de cand a reinceput sa fiarba apa. Am scurs de apa, am taiat varfurile sparanghelului si le-am pus deoparte.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126973038604.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126973040601.jpg

se amesteca amidonul, smantana si iaurtul si se pun la foc mic intr-o cratita, unde se adauga cepa si sucul de lamaie. se lasa la fiert 10 minute, apoi se face crema cu blenderul.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126973059767.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126973063299.jpg

Se pune somonul intr-o tigaie si se prajeste pe ambele parti, apoi se portioneaza. se aseaza crema de sparanghel pe un platou, apoi somonul, se decoreaza cu varfurile tinute deoparte. (nu am mai folosit ceapa ciorii ca nu arata prea bine)

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-12697307807.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-12697310748.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 May 2010 - 08:22 AM

Foarte frumos, n-am incercat niciodata sa combin sparanghelul cu peste.

#3 Useril este offline   justy 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 03-May 10

Postat 03 May 2010 - 09:03 AM

aoleu ce combinatie criminala, imi ploua in gura

e super adriana

#4 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 03 May 2010 - 08:15 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 May 2010 - 08:22 AM, a spus:

Foarte frumos, n-am incercat niciodata sa combin sparanghelul cu peste.


si pentru mine a fost o noutate, eram tare curioasa sa gust...

crema de iaurt si smantana e lejera si are gust de sparanghel (combinatie stranie si la gust si la culoare), dar se combina bine cu somonul care nu mai pare asa de gras... :toothy9;

#5 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 03 May 2010 - 08:18 PM

Vezi postareajusty, la 03 May 2010 - 09:03 AM, a spus:

aoleu ce combinatie criminala, imi ploua in gura

e super adriana


incearc-o Justy, eu o fac in fiecare an cand apare sparanghelul...are un gust mai particular, dar e usoara si placuta.

#6 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 03 May 2010 - 08:27 PM

Eu am plantat o tufa de sparanghel in gradina.
Sper ca la anul sa am prima recota de varfuri.
Ce gasesc in supermarket la noi,nu e prea proaspat.
Imi place mult combinatia de culori .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 03 May 2010 - 08:32 PM

Vezi postareaPiscotel, la 03 May 2010 - 08:27 PM, a spus:

Eu am plantat o tufa de sparanghel in gradina.
Sper ca la anul sa am prima recota de varfuri.
Ce gasesc in supermarket la noi,nu e prea proaspat.
Imi place mult combinatia de culori .Imagine postata


pai daca nu prea e propaspat sa nu iei ca nu mai are aroma si parfumul, si e pacat ca pierde mult din bunatate...asteptam la anul sa vedem recolta...

culorile sunt de primavara....pe la mine ploua tare si e frig...asa ca macar mancarea sa ne inveseleasca! :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi