Reteta e din cartea Guida Cucina, Arnoldo Mondadori editore
Ingredientele pentru 6 - 8 persoane sunt:
1 file de somon de 800 gr
300 gr sparanghel
1 lingurita de ceapa taiata cubulete
200 ml smantana
100 ml iaurt
1 lingurita de amidon de porumb
1 lingurita de suc de lamaie
30 gr unt
sare, piper, ceapa ciorii pentru decor
Ingredientele mele (am folosit mai putin somon si ulei in loc de unt)
Mancarea pregatita
Am curatat cu ustensila de curatat cartofii tulpinile de sparanghel. Am pus la fiert apa cu sare si am pus sparanghelul la fiert 4 minute de cand a reinceput sa fiarba apa. Am scurs de apa, am taiat varfurile sparanghelului si le-am pus deoparte.
se amesteca amidonul, smantana si iaurtul si se pun la foc mic intr-o cratita, unde se adauga cepa si sucul de lamaie. se lasa la fiert 10 minute, apoi se face crema cu blenderul.
Se pune somonul intr-o tigaie si se prajeste pe ambele parti, apoi se portioneaza. se aseaza crema de sparanghel pe un platou, apoi somonul, se decoreaza cu varfurile tinute deoparte. (nu am mai folosit ceapa ciorii ca nu arata prea bine)
Pagina 1 din 1
Somon cu sparanghel
#2
Postat 03 May 2010 - 08:22 AM
Foarte frumos, n-am incercat niciodata sa combin sparanghelul cu peste.
#4
Postat 03 May 2010 - 08:15 PM
Adriana, la 03 May 2010 - 08:22 AM, a spus:
Foarte frumos, n-am incercat niciodata sa combin sparanghelul cu peste.
si pentru mine a fost o noutate, eram tare curioasa sa gust...
crema de iaurt si smantana e lejera si are gust de sparanghel (combinatie stranie si la gust si la culoare), dar se combina bine cu somonul care nu mai pare asa de gras...
#6
Postat 03 May 2010 - 08:27 PM
Eu am plantat o tufa de sparanghel in gradina.
Sper ca la anul sa am prima recota de varfuri.
Ce gasesc in supermarket la noi,nu e prea proaspat.
Imi place mult combinatia de culori .
Sper ca la anul sa am prima recota de varfuri.
Ce gasesc in supermarket la noi,nu e prea proaspat.
Imi place mult combinatia de culori .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#7
Postat 03 May 2010 - 08:32 PM
Piscotel, la 03 May 2010 - 08:27 PM, a spus:
Eu am plantat o tufa de sparanghel in gradina.
Sper ca la anul sa am prima recota de varfuri.
Ce gasesc in supermarket la noi,nu e prea proaspat.
Imi place mult combinatia de culori .
Sper ca la anul sa am prima recota de varfuri.
Ce gasesc in supermarket la noi,nu e prea proaspat.
Imi place mult combinatia de culori .
pai daca nu prea e propaspat sa nu iei ca nu mai are aroma si parfumul, si e pacat ca pierde mult din bunatate...asteptam la anul sa vedem recolta...
culorile sunt de primavara....pe la mine ploua tare si e frig...asa ca macar mancarea sa ne inveseleasca!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1