Forum Culinar: Pâte Brisée - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pâte Brisée

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 March 2010 - 07:45 PM

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 1 galbenus mic
  • 1 priza sare
  • 70 g apa rece



Se pune faina,untul,galbenusul,sarea si apa într-un castron.


Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126988431428.jpg



Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-12698843349.jpg


Ingredientele se amesteca cu vîrfurile degetelor,pîna obtinem o masa fîrîmicioasa.
Se framînta 2-3 minute cu podul palmei,
apoi se formeaza o bila care se împacheteza în folie transparenta
si se lasa în frigider 2 ore la odihna.


Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126988434689.jpg



Între doua foi de hîrtie de copt,se întinde o foaie groasa de 3-5 mm.



Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126988438434.jpg



Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126988441358.jpg



Se îmbraca o forma de tarta.Foaia se înteapa cu o furculita.



Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126988443102.jpg



Tarta o umpleti cu ce doriti.Eu am facut tarta cu vinete a lui Any :
Aici reteta



Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126988445114.jpg



Sau puteti decupa forme de fursecuri,biscuiti,saleuri,
pe care le coaceti în cuptorul preîncalzit la 190°C pîna devin aurii.



Imagine atasata: monthly_03_2010/post-5-126988446456.jpg



-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 March 2010 - 12:04 PM

Miha, de ce folosesti hirtia de cuptor?
Eu folosesc mereu folia transparenta.
Oare n-ar sta mai bine la Tehnici, ca in fond e o baza pentru fel de fel de umpluturi?

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 31 March 2010 - 01:00 PM

Vezi postareaAdriana, la 31 March 2010 - 12:04 PM, a spus:

Miha, de ce folosesti hirtia de cuptor?
Eu folosesc mereu folia transparenta.
Oare n-ar sta mai bine la Tehnici, ca in fond e o baza pentru fel de fel de umpluturi?

Folia mea transparenta nu e asa lata ca hîrtia de copt :floare:
Daca am nevoie de foi mici,ca si cele de la tortelelete cu toffee,ai vazut ca le fac între doua foi de folie transparenta,ca e mai ieftina :pupic: Oricum,eu de obicei folosesc hîtiile alea.De exemplu cele doua de la aluatul brisee= una am folosit-o direct la coaja tartei iar pe cealalta am pus cubuletele de vinete stropite cu ulei ,la cuptor(ca eu nu le-am prajit).

Si eu ma gîndeam s-o pun acolo,la tehnici...dar ma gîndeam ca na,se pot face si biscuiti,fursecuri..saleuri..chestii de astea,si de aia am pus-o aici.Dar o putem muta...sau o dublam :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 March 2010 - 01:11 PM

Draga Maya poti sa o dublezi si sa o si triplezi intrucat e o reteta pretioasa ma bucur atat de mult ca ai postat-o....

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 March 2010 - 01:12 PM

Mersi, atunci incerc si eu cu hirtie ca e asa cum zici tu, de obicei tre sa pun 2 bucati de folie ca e prea strimta.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi