- 250 g faina
- 125 g unt rece
- 1 galbenus mic
- 1 priza sare
- 70 g apa rece
Se pune faina,untul,galbenusul,sarea si apa într-un castron.
Ingredientele se amesteca cu vîrfurile degetelor,pîna obtinem o masa fîrîmicioasa.
Se framînta 2-3 minute cu podul palmei,
apoi se formeaza o bila care se împacheteza în folie transparenta
si se lasa în frigider 2 ore la odihna.
Între doua foi de hîrtie de copt,se întinde o foaie groasa de 3-5 mm.
Se îmbraca o forma de tarta.Foaia se înteapa cu o furculita.
Tarta o umpleti cu ce doriti.Eu am facut tarta cu vinete a lui Any :
Aici reteta
Sau puteti decupa forme de fursecuri,biscuiti,saleuri,
pe care le coaceti în cuptorul preîncalzit la 190°C pîna devin aurii.