
Cand mergem in Germania, unul din motivele pentru care oprim la benzinarie este acela de a cumpara acesti covrigi, care ne plac foarte mult. Zilele trecute, baietii i-au adus in discutie asa ca am inceput cautarea unei retete. M-am bucurat sa gasesc una postata de KikenHana pentru ca am putut s-o incerc cu toata increderea.
Am folosit: 500g faina, 350 ml lapte, 40 g unt, o lingurita zahar, 2 lingurite sare, o lingurita ( 7 g ) drojdie uscata, 4 linguri de bicarbonat de sodiu.
Am pus intr-un castron faina, sarea, zaharul si drojdia uscata ( se poate inlocui cu 20 g drojdie proaspata, dar in acest caz, trebuie diluata in prealabil in putin lapte caldut indulcit). Am adaugat untul topit si laptele incalzit usor.

Am framantat pana cand am obtinut un aluat elastic si nelipicios. Daca aluatul este prea moale se mai poate adauga treptat cate o lingura de faina, iar daca e prea tare, se mai adauga cate o lingura de lapte, pana cand capatat consistenta dorita.

L-am pus la dospit pana cand si-a dublat volumul.

Am impartit aluatul in 12 bucati. In poza apar doar 11, una dintre bucati era deja transformata in covrig.

Pe masa unsa cu ulei, am dat forma covrigilor, dupa metoda aratata in imaginile urmatoare.




I-am acoperit cu un prosop si i-am lasat sa se odihneasca,

timp in care am pus la fiert intr-un vas 3 litri de apa. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat 4 linguri de bicarbonat de sodiu ( a nu se confunda cu bicarbonatul de amoniu !!!).

In solutia obtinuta, am scufundat pe rand fiecare covrig pentru cca 30 secunde.

I-am scos cu paleta pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Am crestat fiecare covrig in partea groasa si i-am presarat cu sare mare.

I-am copt cca 20 minute la 200 grde Celsius
Au fost foarte buni, au avut gustul celor din Germania.Noua nu ne-a placut sarea, pe care am dat-o la o parte, asta probabil pentru ca nici-unu dintre noi nu mananca prea sarat.
Multumim frumos, Andrada, i-am mancat cu mare placere si cu siguranta am sa-i mai fac.
