Forum Culinar: Medalioane de miel, alla scallopini - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Medalioane de miel, alla scallopini cu salvie si rozmarin, in reductie balsamica

#1 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 April 2010 - 12:35 PM

Medalioane de miel alla scallopini
cu salvie si rozmarin, in reductie balsamica

.

o dedicatie pentru (ordine alfabetica): Adriana, Maya si Peter
.
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-168-127020395728.jpg
.

Ingrediente:
Un cotlet de miel fara os. Proaspat nu congelat.
Ulei de masline extravergin - doua linguri
Unt pentru gatit 85% grasime 15-20 grame
Otet balsamic de Modena 50 ml
Salvie - trei frunze
Rozmarin - trei ramurele mici
O lingura de faina
Sare

Mod de preparare:
Un cotlet de miel - zic bine oare?
Muschiul longitudinal ce se intinde de-a lungul sirei spinarii. Intreg nu feliat.
Carnea se spala si se usuca bine si se introduce intr-o punga de plastic cu fermoar impreuna cu una, doua linguri de undelemn, salvia si rozamrinul, se scoate tot aerul, se sigileaza si lasa la marinat cateva ore la frigider.
Se incinge o tigaie antiaderenta se toarna uleiul in care s-a marinat carnea impreuna cu ierburile aromate cu tot si untul. Cand acesta se clarifica se pune coteltul de miel uscat bine, eventual impartit in doua bucati, tavalit prin faina si apoi scuturat de excesul de faina si se frige la foc potrivit spre mare cam doua minute pe fiecare parte, pana se sigileaza bine sucurile in interior. Eu nu sarez decat in farfurie pentru a nu extrage sucurile din carne. Se poate incerca cu degetul. Carnea ar trebui sa aiba aceasi elasticitate pe care o are tesutul aflat pe mana vostra intre police si index. Interiorul e de dorit sa ramana roz. Se scoate pe o farfurie ceramica incalzita la 50 de grade si se acopera cu folie de aluminiu. Pret de patru - cinci minute pana cand se odihneste, se prepara sosul.
Caramelul din tigaie se dizolva cu otetul balsamic, se adauga putina sare si se lasa sa se reduca sosul pna cand se ingroasa.
Pe langa crema balsamica, in farfuria unde am lasat cotletele se colecteaza sucul din carne.
Sa aveti o felie de paine alba si moale al indemana. E putin, e epopeic ==> pentru bucatar! :P
Cotletul se taie transversal in ceea ce eu am numit medalioane se sareaza si se plaseaza peste salata rucola sau salata de nasturel - Nas turtit ! ;) - nasturtium officinale.
Am uitat sa spun ca l-am acompaniat si cu prima mea mozarella homemade-facuta-in-casa :P .
Despre aceasta din urma vom mai sta de vorba.
Se serveste cat mai prompt, pana e cald.
.
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-168-127020419624.jpg
.
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-168-1270204232.jpg
.

Cred ca s-ar potrivi cu un rose demisec (dar in resortul acesta ma pricep si mai putin ca la gatit)
Sarbatori fericite!

(S-a intamplat sa-l prepar astazi neprogramat deoare mi-au picat musafiri ce se intorc acasa de Sarbatori si se aflau in oras intre avion, tren si autobuz. I-ma intrbat daca au mancat de dulce in avion si cand au confirmat am luat restul pacatului asupra mea. Cu o seara inainte am transat jumatatea de miel dat de tata socru (sarutam dreapta) asa ca gradul de prospetime era si el optim si mi-am amintit tehnologia de la scallopini de vitel ai Adrianei :bounce: si de fotografiile fabuloase ale lui Maya si Peter :P )
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 02 April 2010 - 12:53 PM

Domnule Paparotti, mie nu-mi place mielul/oaia, dar la cum arata medalioanele astea, parca m-as incumeta si eu sa gust. Foarte faine>
Sarbatori Pascale fericite!

#3 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 April 2010 - 01:10 PM

Ala care se intinde de-a lungul sirei spinatii nu se cheama muschiulet??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 April 2010 - 01:17 PM

Nici eu nu mananc miel,da' a matale' arata intr-un mare fel..

#5 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 April 2010 - 03:57 PM

Ba eu mananc miel cu placere. arata wow, si cred ca gustul e la inaltime.

#6 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 02 April 2010 - 11:26 PM

Si eu mananc miel cu placere!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 August 2010 - 04:25 PM

Azi nu am documentat cu imagini, deoarece servitul cald la temperatura optima e vital, dar am recidivat.
Aveam de-acum o jumatate de an, amintiri deosebit de placute.
Le-am revigorat.
Intre timp am mai incercat si cu muschiulet de vitel, insa mielutul l-a devansat cu usurinta.
Urmatorul, probabil la primavara.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,080
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 August 2010 - 09:27 PM

Multumesc pentru dedicatie si iarta-ma dar abia acum am vazut mesajul.
Ca sa ma revansez eu aduc rosè-ul daca il mai faci o data :tongue3:

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 August 2010 - 10:08 PM

Si eu îmi cer iertare,dar mi-a scapat dedicatia.Nu ma dau în vînt dupa miel,dar ce ai facut tu acolo,as mînca sigur!Eu vin cu coniacul :)

Peter sigur aduce bere Bavareza :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi