Meniuri dietetice
#1
Postat 23 November 2009 - 07:33 PM
Azi am facut andive umplute si creveti.
Am taiat andivele in jumatate, le-am bagat la rumenit la cuptor, citeva minute:
Intre timp, am facut umplutura: am inceput cu coacaze rosii si un singur cubulet de zahar brun:
Am pus putin ulei de masline:
Apoi am pus putin file de hering afumat, ar fi mers mai bine ansoa:
Cind andivele s-au patruns, am pus umplutura, am presarat putin parmezan si le-am mai bagat 1 minut la cuptor.
Separat, am oparit brocoli, si am tras la tigaie crevetii.
Poftiti la masa!
#2
Postat 23 November 2009 - 11:25 PM
#3
Postat 23 November 2009 - 11:30 PM
Papa fu bun, recunosc! si ce-i mai important fu gata in 20 min, ca am fost titirez azi!
#4
Postat 27 November 2009 - 01:06 PM
In nitelus ulei - cam cit ia soaricele'n gura - am rumenit 3 catei de usturoi,
dupa ce s-au rumenit bine,
i-am scos, si am pus 2 salote la calit, pe care le-am stins cu supa de vita, apoi am pus ciupercile, taiate grob:
Si iaca:
Cotletului, cind a fost aproape gata i-am facut cunostinta cu 2 linguri de vin alb!
#5
Postat 27 November 2009 - 07:54 PM
In putin ulei, calim putin usturoi, o salota, putin ardei gras, 2 morcovi rasi, pe care ii stingem cu supa de peste, eu aveam congelata:
Peste ele, am pus crevetii prefierti, dupa ce am oprtit focul.
Intre timp, tuburile de calamar se dau intr-un clocot, max 5 min, apoi se stinge focul si se mai lasa inca vreo 2 minutele in apa. Apoi se umplu cu umplutura de mai sus si se mai perpelesc intr-o tigaie doar usor unsa cu ulei:
Poftiti la masa:
La supa de peste pe care o fac in general ca sa am in ce stinge legumele, nu pun sare.
De asemenea, la fructele de mare, nu e nevoie sa mai adaugati sare.
#6
Postat 27 November 2009 - 11:53 PM
#7
Postat 27 November 2009 - 11:57 PM
Eu andive nu pot minca decit in combinatie cu fructe, ca sint prea amare pe gustul meu!
#8
Postat 28 November 2009 - 12:07 AM
De LUNI,ma alatur si eu meniurilor dietetice.
Am reusit sa pun 3 Kg in toamna asta si nu pot sa le ignor.
Nu stiu daca am sa tin o dieta anume,dar am sa incerc sa mananc sanatos.
Asa ca te rog nu abandona,ca tre sa ma tin cu cineva de desht.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#9
Postat 28 November 2009 - 12:26 AM
Te astept!
#10
Postat 28 November 2009 - 11:55 PM
Am imbracat cu fileuri de pui de la Fragedo - fin o forma de cozonac
Intre timp, am calit niste ceapa, ardei gras, bureti si putin pui, pina s-au inmuiat si am pus in tava, in straturi succesivem intii umplutura
apoi ardei copt
inca umplutura, apoi un strat de vienete -eu le-am avut de la conserva, altfel le-as fi facut la grill
Apoi inchidem cu puiul
si dam la cuptor cam jumatate de ora, pina arata asa:
Acum este momentul sosului, pe care eu din lipsa de timp l-am sarit. Dar de facut se face asa cam asa: fie supa de pui, fie suc de rosii, se incalzeste usor, se adauga gelatina si se toarna peste tava. Cind este complet racita, se rastoarna si se taie.
Eu am bagt skip la apsul cu sosul, deci:
Daca faceam sosul, si asteptam s ase raceasca, nu mi se farimita felia la taiat, dar ce sa fac ca ne era foame:
Poftiti la masa!
#11
Postat 30 November 2009 - 12:09 AM
Ciorba:
Si saramura:
#12
Postat 03 December 2009 - 08:24 PM
Pai asa sa tot tii dieta . :roll:
Eu azi am facut ;
Eventual cu un feliator.
Uleiul,sarea,lamaia se pun peste telina si se lasa o ora sa se patrunda telina.
Apoi se pune carnea de pui,verdeata si rodiile.
E satioasa si energizanta.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#13
Postat 03 December 2009 - 08:27 PM
Raluca, am retinut rulada aia sau cum -o chema cu pui, ardei copt, vinete
#14
Postat 03 December 2009 - 08:31 PM
Sa se vada ca Dieta nu-i o pedeapsa .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#15
Postat 03 December 2009 - 08:37 PM
#16
Postat 03 December 2009 - 08:53 PM
Si eu zic la fel ca tine, mincarea de regim trebuie musai sa fie gustoasa, ca altfel privesti regimul ca pe o pedeapsa, si nu e! E un cadou pe care ti-l faci tie, pentru o viata mai buna, mai lunga si mai fara probleme!
Mie imi plac terinele la nebunie, si le si fac cu mare placere. O sa mai pun retete!
Azi am facut ostroplel de pui: am facut la gratar ciocanelele de pui, apoi le-am mutat in tigaie si am fiert in suc de rosii pina a scazut complet, in ultimele 2 minute am adaugat usturoi. Am servit linga fasole verde. Sa nu ma bateti, poza nu am, ca am terminat tot
#17
Postat 03 December 2009 - 09:09 PM
Nici eu nu am poza cu cina.
Am sa incerc si o zi de fructe...cred ca vineri ar fi cel mai potrivat.
A ,maine e vineri !Incep de maine !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#18
Postat 07 December 2009 - 01:27 AM
Tot de pui, umpluta cu legume de data asta, si in plus am inaclzit niste suc de rosii cu gelatina, si am turnat peste terina in tava pina s-a racit. Nu am avut timp de fasonat, asa ca:
Imagini atasate
#19
Postat 13 December 2009 - 08:41 PM
Dupa sarbatori ma alatur si eu topicului
#20
Postat 14 December 2009 - 09:54 AM
ma bucur ca ni te alaturi!