Forum Culinar: Paine Floarea Soarelui - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paine Floarea Soarelui A doua varianta

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 April 2010 - 11:43 PM

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127058994688.jpg

O painica pe cat de aspectuasa, pe atat de buna si pufoasa.Reteta e de pe blogul Mariei, o draguta, care are rabdarea si bunavointa sa posteze retetele in italiana si bulgareste.

500 gr faina(eu am folosit un mix de grau dur remacinat si faina normala)
2 oua
250 ml lapte cald
20 gr drojdie
1 lingura otet
1 lingura zahar
1 lingurita sare
2 linguri ulei

60 gr unt topit pentru uns
1 galbenus
susan

Am dizolvat drojdia intr-o mica parte din lapte si o lingura de zahar si una de faina.Am lasat la crescut.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127058913162.jpg

Cele 2 oua le-am batut impreuna cu restul de lapte cald.Am adaugat totul la faina, impreuna cu maiaua, otetul si uleiul.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127058925129.jpg

Am pus robotul la treaba, pana mi-a framantat un aluat elastic si nelipicios.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127058931259.jpg

Am lasat la crescut 2 ore, dupa care am impartit aluatul in 4 bucati.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127058939121.jpg

Si fiecare bucata in alte 4 bucati.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127058943476.jpg

Am luat 4 bucati, le-am intins dandu-le cat de cat o forma.Le-am uns cu unt topit, le-am suprapus si am rulat.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127058953182.jpg

Am procedat la fel cu restul bucatilor.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-12705895908.jpg

Am obtinut astfel 4 suluri formate din cate 4 straturi.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127058964546.jpg

Am taiat fiecare sul in 6 bucati egale(aproximativ).
Si le-am asezat intr-o forma rotunda.Aici poza explica mai bine ca mine.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127058975083.jpg

Si am lasat iar la crescut inca o ora.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127058980584.jpg

Inainte de a o introduce in cuptor (200 de grade pentru 40 de minute), am uns-o cu galbenus si am presarat susan.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127058991897.jpg

Si o sectiune care se desface in straturi.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127059008895.jpg

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 April 2010 - 01:37 PM

Minunat arata mai vazusem eu o paine floarea soarelui in alta parte(daneza cred...)dar era total diversa....s-a retinut si asta...

#3 Useril este offline   narcia 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationLong Island, NY

Postat 28 October 2012 - 02:30 AM

Vezi postareaEataly, la 06 April 2010 - 11:43 PM, a spus:



Mai, mai- mi se parea mie poza cunoscuta- si cand colo e poza facuta de mine in martie 2010 si postata undeva pe net.
Ma bucur sa vad ca cineva mi-a apreciat talentul de fotograf si... "brutar".

Acum vreau sa refac proiectul- ca de aia am ajuns sa ma uit dupa reteta. Poate o sa pun o poza cu rezultatul =))

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 October 2012 - 09:38 AM

Pai Narcia sunt pozele mele. :)

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 October 2012 - 02:57 PM

Vezi postareanarcia, la 28 October 2012 - 02:30 AM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 06 April 2010 - 11:43 PM, a spus:



Mai, mai- mi se parea mie poza cunoscuta- si cand colo e poza facuta de mine in martie 2010 si postata undeva pe net.
Ma bucur sa vad ca cineva mi-a apreciat talentul de fotograf si... "brutar".



Narcia eu as fi mai atenta cu insinuarile de acest gen. Poate se aseamana cu vreo poza facuta de tine, dar poza asta nu e a ta, ca atunci ar trebui sa le recunosti pe toate ca fiind ale tale, nu doar poza finala (în acest caz prima imagine din acest post). Poza care pretinzi a fi a ta, face parte dintr-o serie de imagini carora li se poate verifica ordinea cu data si timpi, programul de prelucrare, modelul camerei... etc.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   narcia 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationLong Island, NY

Postat 28 October 2012 - 04:07 PM

Hmm, am incercat sa gasesc poza mea, cea originala, dar nu pot sa o gasesc.Asa ca poate am visat eu. Poate seamana foarte bine si doar atat. Nu am nici o dovada.

Imi cer scuze!

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 October 2012 - 04:56 PM

Ce m-a intristat postarea asta!

:D

Nu pentru acuzatia Narciei, nu!
Pentru ca mi-am adus aminte ca nu mai am fata de masa cu flori de ceapa.
Se vede bine in poza numarul 12.
Ce draga imi era fata aia de masa.Era unicat.
Vreau fata de masa cu flori de ceapa. :)
Intr-o zi nefasta am varsat espresso pe ea si adio flori de ceapa. :)

#8 Useril este offline   azerty 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 26-December 09

Postat 20 November 2012 - 02:14 PM

Vin si eu cu floarea soarelui din aluat de cozonac. Multumesc pentru modul de impachetare, e foarte frumos, a avut si la noi un mare succes (eu am rulat, doar, un aluat clasic de cozonac in care am pus nuci, stafide si rahat), dar modul de asezare e asa cum l-ai explicat tu aici, Eataly!

Din pacate n-am alte poze si nici sectiune.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-487-13534136103186.jpg

Multumesc inca o data!
Nicoleta

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi