Forum Culinar: Tom Yam Kung - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tom Yam Kung

#1 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 28 November 2009 - 10:33 PM

Supa thailandeza picant-acrisoara

Imagine atasata: 53_7e5a329e31fcfeccb2e507fdf7669e9e.jpg


Ingrediente :
4oog de crevete crude (congelate)
trei fire de lemon herb (citronelle)
o bucata de ghimbir cam cît degetul mare
doi catei de usturoi
doi ardei iuti
doua linguri de pasta de tamarind acru
o lamîie makrut, sau frunze de makrut
o lamîie verde
trei linguri de sos de peste (nuoc-mam)
ceapa verde, frunze de coriandru
fidea de soia


Imagine atasata: 53_a7f202605a230c2814d8c1c903a1884f.jpg

Se decortica crevetele, pastrînd capetele si carcasele, cozile decorticate se pastreaza pentru ultima etapa.
Se curata ghimbirul si usturoiul si se taie felii
Se strivesc firele de lemon herb cu latul cutitului (un pumn zdravan si se fac placinta)
Se pun carcasele si capetele de crevete la fiert cu usturoiul, ghimbirul, lemon herb si ardeii iuti într-un litru si jumatate de apa, dupa ce dau în clocot se scade focul, se spumuieste bine si se lasa sa fiarba la foc scazut 45min.
Imagine atasata: 53_bdd4a1344da66a7683be707f17e7e716.jpg

Între timp, se înmoaie si se disolva pasta de tamarind în apa calduta.
Imagine atasata: 53_f2dc4e474491ee274b63eb8b2e9da4c6.jpg

Se strecoara supa, se strecoara zeama de tamarind, se amesteca în supa, se da din nou totul în clocot.
Imagine atasata: 53_d3c29dc4b957c3b977b6ef1c70217527.jpg

Separat, într-o craticioara se pune apa la fiert, în momentul în care începe sa clocoteasca se arunca fideaua de soia în ea, se stinge focul, se acopera si se lasa 4min. Se scurge fideaua, se clateste în strecuratoare sub jet de apa rece, se scurge bine.
Imagine atasata: 53_8277233a74a95b7f166f86d33cf4ff88.jpg

Se adauga cozile decorticate de crevete în supa, se mai lasa sa sa fiarba pîna devin roz, se da supa la o parte.
Se adauga fideaua de soia, se presara cu ceapa verde si coriandru tocat.
Imagine atasata: 53_7e5a329e31fcfeccb2e507fdf7669e9e.jpg
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 November 2009 - 10:42 AM

Aduceti repede sarurile ca acush vine Adriana si o ia cu emotii. Ce-o fi cu baiatul asta?

Lamaie makrut, citesc pentru prima oara, e ceva ruda cu limette? O vad mica si verde acolo. Si lemon herb, te referi la tijele acelea nu? Si eu le ador aroma in combinatie cu pestele. Dar daca am pus din aia nu cred ca as mai pune coriandru, pentru ca personal nu prefer doua arome tari (una...si buna e suficienta). Sunt mai concisa si mai clara de felul meu :roll: , pana si in bucatarie ;)
Sa iti/va fie de bine!

P.S. Ce cuminte stai tu acolosha pe paturica...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 29 November 2009 - 01:51 PM

Lapona Enigel a spus:

Aduceti repede sarurile ca acush vine Adriana si o ia cu emotii. Ce-o fi cu baiatul asta?

Lamaie makrut, citesc pentru prima oara, e ceva ruda cu limette? O vad mica si verde acolo. Si lemon herb, te referi la tijele acelea nu? Si eu le ador aroma in combinatie cu pestele. Dar daca am pus din aia nu cred ca as mai pune coriandru, pentru ca personal nu prefer doua arome tari (una...si buna e suficienta). Sunt mai concisa si mai clara de felul meu :roll: , pana si in bucatarie :biggrin:
Sa iti/va fie de bine!

P.S. Ce cuminte stai tu acolosha pe paturica...


Makrut, combava sau kaffir lime este un soi de lamîie cultivata pentru coaja, foarte apropiat de soiul Bergamote.
Împreuna cu galanga, frunzele de coriandru, busuiocul si lemon herb, ea da un parfum unic bucatariei thai.

Imagine postata
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#4 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 November 2009 - 08:31 PM

Ce pofta mi-ai facut!! Imi fac si eu zilele astea. E prima data cand vad taietei in Tom Yam Kung.

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 November 2009 - 11:34 AM

Lapona Enigel a spus:

Aduceti repede sarurile ca acush vine Adriana si o ia cu emotii. Ce-o fi cu baiatul asta? ...

Nu ma sperii ca il cunosc pe mon cher si stiu ce-i poate pielea :angry:

#6 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 November 2009 - 06:44 PM

M-am dus fuga dupa :D , apa plata o am, îs numa' ochi si urechi :floare: !
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 January 2010 - 09:08 PM

D'Artagnandru, pt. o zi friguroasa de iarna e hot hot hot supa asta ;) , dar nu se compara cu cea de ceapa :hello: (aia mi s-a spus ca-i favorita favoritelor :D ).

(si-o portie pt. tine ;) )

Imagine postata


Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi