Forum Culinar: Mini rulada de somon cu branza - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mini rulada de somon cu branza

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 April 2010 - 08:30 AM

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127079449903.jpg

O reteta rapida, simpla si buna.Mai ales pentru cine adora somonul.

100 gr somon afumat
2 oua
100 gr branza tartinabila cu ierburi(eventual 1 lingura de smantana daca nu-i suficient de cremoasa)

Somonul l-am tocat cu robotelul.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127079396452.jpg

Pireul obtinut l-am amestecat bine cu ouale.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127079401613.jpg

Am turnat compozitia intr-o tigaie antiaderenta unsa cu doua picaturi de ulei.Tigaia mea are 24 cm.Am "prajit" omleta pentru 2 minute.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127079412646.jpg

Am pus o farfurie deasupra tigaii, am intors omleta si am pus-o iar in tigaie la "prajit" pentru inca 2 minute.Dupa care am rasturnat-o pe un prosop de bucatarie si am rulat-o.

Intre timp am amestecat branza cu smantana si am frecat-o bine cu furculita.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127079430983.jpg

Cand s-a racit omleta, am uns-o cu crema de branza si am rulat iar.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127079437029.jpg

Am invelit rulada in aluminiu si am dat la frigider pentru o ora.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127079446169.jpg

Nu ramane decat de taiat feliute si de servit!

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 April 2010 - 08:42 AM

Superba, trec pe lista de cumparaturi somon afumat si brinza cu ierburi :D

#3 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 09 April 2010 - 08:50 AM

ce simplu pare de facut :D si e de efect.
am sa retin ideea pentru prima ocazie mai festiva.

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 April 2010 - 01:05 PM

Somon!Eataly,tu ai grija de sufletul meu! :D
Minunata reteta!Abia astept s-o fac!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 April 2010 - 02:07 PM

Pe mine m-ai castigat de client!! :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 April 2010 - 02:20 PM

 Adriana, la 09 April 2010 - 08:42 AM, a spus:

Superba, trec pe lista de cumparaturi somon afumat si brinza cu ierburi :)


Inseamna ca mi-am atins scopul!Cineva spunea ca o poza la mancare e reusita, cand te face sa pui in lista de cumparaturi ingredientele!Hai lasati-ma pentru un minut sa cred ca poza e reusita(si nu reteta)! :)


 boni, la 09 April 2010 - 08:50 AM, a spus:

ce simplu pare de facut :) si e de efect.
am sa retin ideea pentru prima ocazie mai festiva.


Tocmai ca e simpla merge si intr-o zi normala!Ma bucur ca-ti place!


 Maya, la 09 April 2010 - 01:05 PM, a spus:

Somon!Eataly,tu ai grija de sufletul meu! :floare:
Minunata reteta!Abia astept s-o fac!


Da, da , da!Cate retete de-ale tele m-au uns la suflet...si la papile(ca sa te citez)! :)


 zerda, la 09 April 2010 - 02:07 PM, a spus:

Pe mine m-ai castigat de client!! :)


Si eu eram in dubiu daca sa pun reteta sau nu.Ma gandeam ca iar sunt criticata:somon cu ou, bleah! :floare:

#7 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 April 2010 - 02:50 PM

 Eataly, la 09 April 2010 - 08:30 AM, a spus:

O reteta rapida, simpla si buna.Mai ales pentru cine adora somonul.



Eu ador somonul! M-ai dat pe spate cu reteta asta... am ochii cat cepele. Maine dimineata asta o sa mananc. Ma duc sa cumpar somon afumat :floare:

p.s. cine te-a criticat? :)

 Adriana, la 09 April 2010 - 08:42 AM, a spus:

Superba, trec pe lista de cumparaturi somon afumat si brinza cu ierburi :floare:



Adriana, nu-mi vine a crede ca tu cumperi branza cu ierburi! Eu te stiam ca faci totul from scratch cum zice englezu :)

#8 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 09 April 2010 - 03:58 PM

Eataly, o reteta geniala! Iti multumesc de pe-acum, ca precis o sa o fac
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#9 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 09 April 2010 - 07:16 PM

Am mai spus de 100 de ori ca nu-s prietena cu somonul,dar la reteta asta imi vine vorba lui Labis sa

- mananc si plang,mananc !

E extraordinar de aspectuoasa.
Am notat-o si am sa o fac ,cand am sa am musafiri de seama care trebuiesc dati pe spate Imagine postata .
E rapida si aspectoasa.
Inobileaza orice platou cu aperitive.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 April 2010 - 09:54 PM

 Eataly, la 09 April 2010 - 02:20 PM, a spus:

Inseamna ca mi-am atins scopul!Cineva spunea ca o poza la mancare e reusita, cand te face sa pui in lista de cumparaturi ingredientele!Hai lasati-ma pentru un minut sa cred ca poza e reusita(si nu reteta)! :)

Pai deocamdata nu pot evalua decit poza si da, e super reusita :)

 Pisoi, la 09 April 2010 - 02:50 PM, a spus:

Adriana, nu-mi vine a crede ca tu cumperi branza cu ierburi! Eu te stiam ca faci totul from scratch cum zice englezu :o

Pai incerc sa fac tot, sincer in timp ce ma uitam la reteta ma gindeam ca brinza po' s-o fac si eu, dar mi-am zis, pentru prima data respect reteta in totalitate :)

In orice caz m-am dus intr-un supermarket in care n-am gasit nici somon nici brinza asa ca tre sa amin experimentu :P

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2010 - 06:12 PM

Am rulada în frigider,si Denise întreaba:"Da' cine zice ca tre' sa stea o ora la frigider?"Io:" Eataly!",la care ea:"Si cine-i Eataly asta,un Chef din Italia?" :toothy9;
Vrea rulada,si nu nu-i dau înca..si ea cînd aude de somon,brînza si erba cipollina face nasoale!Vrea pe loc.A lins castronelul de resturile de crema de pe margini,si acu' mecane pe lînga frigider...dar mai avem 49 de minute de asteptat :sleepy1:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 April 2010 - 06:28 PM

 Maya, la 13 April 2010 - 06:12 PM, a spus:

.dar mai avem 49 de minute de asteptat :sleepy1:

Pune-o sa faca ceva sa uite :toothy9;

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2010 - 07:42 PM

Va scriu cantitatile folosite de mine,si cum am facut-o:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127118030477.jpg

  • 200 g somon afumat
  • 4 oua mici
  • 200 g Philadelphia
  • 100 g creme fraîche
  • 1 lingura erba cipollina,toacata fin
  • 1 lingura marar,tocat fin


Am maruntit somonul.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127117997031.jpg

Pentru ca am fost adormita,am uitat sa bat ouale înainte...
le-am pus peste somon,si asa se bat mai greu :wasted:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127118003921.jpg

Am turnat maglavaisul pe o tava de aprox 20x25 cm,
îmbracata cu hîrtie de bucatarie pensulata cu un strop de ulei.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-12711800589.jpg

Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 200°C,
timp de aprox. 10-12 minute(nu mai stiu exact :D )
Am lasat la racit..si am uitat sa rulez înainte,dar s-a rulat si dupa.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127118009527.jpg

Pentru crema de brînza,am amestecat toate ingredientele si le-am amestecat bine cu furculita.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127118014489.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127118015966.jpg

Am întins crema,am rulat si împachetat în folie alimentara.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127118018283.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127118023206.jpg

Dupa o ora..sau numai vreo 58'32'' :sleepy1:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127118028509.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-12711803325.jpg


Eataly,noi sîntem fericiti la maxim...mille grazie,grazie mille...ca nu stiu cum e corect! :toothy9;






-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 April 2010 - 11:35 AM

Nu, nu , nu multumesc iti spun eu.N-ai facut decat sa o imbunatatesti!La cuptor e mai bine!Desi eu in tigaie am pus doi stropi si am sters excesul cu servetelul.

Oricum, e o bunatate, asa-i?

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 April 2010 - 12:15 PM

 Eataly, la 14 April 2010 - 11:35 AM, a spus:

Nu, nu , nu multumesc iti spun eu.N-ai facut decat sa o imbunatatesti!La cuptor e mai bine!Desi eu in tigaie am pus doi stropi si am sters excesul cu servetelul.

Oricum, e o bunatate, asa-i?

Nu e o bunatate,e o delicatesa!Eu am facut portie dubla,ca la noi de la mic la mare + patruped,sîntem lesinati dupa tot ce e cu somon :rolleyes:
Eataly,si eu am pus un strop de ulei,si l-am pensulat pe hîrtie.Ma gîndeam ca e fina foaia/omleta,si neavînd faina în compozitie,sa nu cumva sa se rupa cînd dezlipesc hirtia.A mers tare bine asa.E o reteta foarte simpla cu efect maxim :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 April 2010 - 12:34 PM

Eu, cu scuza ca indrept colturile(tigaia fiind rotunda), am mancat 2 felii in plus!
Dar asa, la cuptor in tava dreptunghiulara, e perfecta!

#17 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 18 April 2010 - 04:58 PM

 Maya, la 14 April 2010 - 12:15 PM, a spus:


Nu e o bunatate, e o delicatesa! Eu am facut portie dubla [...]



Subscriu, si va multumesc mult la amindoua pt. reteta. Imagine postata Imagine postata


(am scapat in brinza si un pic de caviar punind un strat subtire pe mijloc, inainte de-a rula omleta de somon :scratch: )

Imagine postata


#18 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 April 2010 - 01:00 PM

Am facut si eu in we omleta cu somon, dar n-am avut rabdare s-o rulez, muream de curiozitate. Am mancat singura o omleta cald cu somon facuta din doua oua si mult somon. Am servit-o cu rosii bune si racoritoare. Foarte buna! Imi pare rau ca n-am facut-o totusi rulada cu crema de branza, cred ca e o delicatese. Nu stiu daca voi avea vreodata rabdare, poate doar la o ocazie, masa festiva ceva, pentru musafiri. :-* Multumesc pentru idee! :thumleft:

#19 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 April 2010 - 01:12 PM

Culmea :thumleft: ca-mi surade ideea sa-mi fac eu omleta cu somon si s-o mananc cu patrupedele!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 April 2010 - 12:06 PM

 uptown girl, la 18 April 2010 - 04:58 PM, a spus:

 Maya, la 14 April 2010 - 12:15 PM, a spus:


Nu e o bunatate, e o delicatesa! Eu am facut portie dubla [...]



Subscriu, si va multumesc mult la amindoua pt. reteta. Imagine postata Imagine postata


(am scapat in brinza si un pic de caviar punind un strat subtire pe mijloc, inainte de-a rula omleta de somon :lol: )

Imagine postata



Interesant si cu caviar, poate-mi scapa si mie! :scratch:


 Pisoi, la 19 April 2010 - 01:00 PM, a spus:

Am facut si eu in we omleta cu somon, dar n-am avut rabdare s-o rulez, muream de curiozitate. Am mancat singura o omleta cald cu somon facuta din doua oua si mult somon. Am servit-o cu rosii bune si racoritoare. Foarte buna! Imi pare rau ca n-am facut-o totusi rulada cu crema de branza, cred ca e o delicatese. Nu stiu daca voi avea vreodata rabdare, poate doar la o ocazie, masa festiva ceva, pentru musafiri. :lol: Multumesc pentru idee! :cheers:


Pai merge de minune si asa!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi