Mini rulada de somon cu branza
#1
Postat 09 April 2010 - 08:30 AM
O reteta rapida, simpla si buna.Mai ales pentru cine adora somonul.
100 gr somon afumat
2 oua
100 gr branza tartinabila cu ierburi(eventual 1 lingura de smantana daca nu-i suficient de cremoasa)
Somonul l-am tocat cu robotelul.
Pireul obtinut l-am amestecat bine cu ouale.
Am turnat compozitia intr-o tigaie antiaderenta unsa cu doua picaturi de ulei.Tigaia mea are 24 cm.Am "prajit" omleta pentru 2 minute.
Am pus o farfurie deasupra tigaii, am intors omleta si am pus-o iar in tigaie la "prajit" pentru inca 2 minute.Dupa care am rasturnat-o pe un prosop de bucatarie si am rulat-o.
Intre timp am amestecat branza cu smantana si am frecat-o bine cu furculita.
Cand s-a racit omleta, am uns-o cu crema de branza si am rulat iar.
Am invelit rulada in aluminiu si am dat la frigider pentru o ora.
Nu ramane decat de taiat feliute si de servit!
#2
Postat 09 April 2010 - 08:42 AM
#3
Postat 09 April 2010 - 08:50 AM
am sa retin ideea pentru prima ocazie mai festiva.
#4
Postat 09 April 2010 - 01:05 PM
Minunata reteta!Abia astept s-o fac!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 09 April 2010 - 02:07 PM
#6
Postat 09 April 2010 - 02:20 PM
Adriana, la 09 April 2010 - 08:42 AM, a spus:
Inseamna ca mi-am atins scopul!Cineva spunea ca o poza la mancare e reusita, cand te face sa pui in lista de cumparaturi ingredientele!Hai lasati-ma pentru un minut sa cred ca poza e reusita(si nu reteta)!
boni, la 09 April 2010 - 08:50 AM, a spus:
am sa retin ideea pentru prima ocazie mai festiva.
Tocmai ca e simpla merge si intr-o zi normala!Ma bucur ca-ti place!
Maya, la 09 April 2010 - 01:05 PM, a spus:
Minunata reteta!Abia astept s-o fac!
Da, da , da!Cate retete de-ale tele m-au uns la suflet...si la papile(ca sa te citez)!
zerda, la 09 April 2010 - 02:07 PM, a spus:
Si eu eram in dubiu daca sa pun reteta sau nu.Ma gandeam ca iar sunt criticata:somon cu ou, bleah!
#7
Postat 09 April 2010 - 02:50 PM
Eataly, la 09 April 2010 - 08:30 AM, a spus:
Eu ador somonul! M-ai dat pe spate cu reteta asta... am ochii cat cepele. Maine dimineata asta o sa mananc. Ma duc sa cumpar somon afumat
p.s. cine te-a criticat?
Adriana, la 09 April 2010 - 08:42 AM, a spus:
Adriana, nu-mi vine a crede ca tu cumperi branza cu ierburi! Eu te stiam ca faci totul from scratch cum zice englezu
#8
Postat 09 April 2010 - 03:58 PM
#9
Postat 09 April 2010 - 07:16 PM
- mananc si plang,mananc !
E extraordinar de aspectuoasa.
Am notat-o si am sa o fac ,cand am sa am musafiri de seama care trebuiesc dati pe spate .
E rapida si aspectoasa.
Inobileaza orice platou cu aperitive.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#10
Postat 09 April 2010 - 09:54 PM
Eataly, la 09 April 2010 - 02:20 PM, a spus:
Pai deocamdata nu pot evalua decit poza si da, e super reusita
Pisoi, la 09 April 2010 - 02:50 PM, a spus:
Pai incerc sa fac tot, sincer in timp ce ma uitam la reteta ma gindeam ca brinza po' s-o fac si eu, dar mi-am zis, pentru prima data respect reteta in totalitate
In orice caz m-am dus intr-un supermarket in care n-am gasit nici somon nici brinza asa ca tre sa amin experimentu
#11
Postat 13 April 2010 - 06:12 PM
Vrea rulada,si nu nu-i dau înca..si ea cînd aude de somon,brînza si erba cipollina face nasoale!Vrea pe loc.A lins castronelul de resturile de crema de pe margini,si acu' mecane pe lînga frigider...dar mai avem 49 de minute de asteptat
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 13 April 2010 - 06:28 PM
#13
Postat 13 April 2010 - 07:42 PM
- 200 g somon afumat
- 4 oua mici
- 200 g Philadelphia
- 100 g creme fraîche
- 1 lingura erba cipollina,toacata fin
- 1 lingura marar,tocat fin
Am maruntit somonul.
Pentru ca am fost adormita,am uitat sa bat ouale înainte...
le-am pus peste somon,si asa se bat mai greu
Am turnat maglavaisul pe o tava de aprox 20x25 cm,
îmbracata cu hîrtie de bucatarie pensulata cu un strop de ulei.
Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 200°C,
timp de aprox. 10-12 minute(nu mai stiu exact )
Am lasat la racit..si am uitat sa rulez înainte,dar s-a rulat si dupa.
Pentru crema de brînza,am amestecat toate ingredientele si le-am amestecat bine cu furculita.
Am întins crema,am rulat si împachetat în folie alimentara.
Dupa o ora..sau numai vreo 58'32''
Eataly,noi sîntem fericiti la maxim...mille grazie,grazie mille...ca nu stiu cum e corect!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#14
Postat 14 April 2010 - 11:35 AM
Oricum, e o bunatate, asa-i?
#15
Postat 14 April 2010 - 12:15 PM
Eataly, la 14 April 2010 - 11:35 AM, a spus:
Oricum, e o bunatate, asa-i?
Nu e o bunatate,e o delicatesa!Eu am facut portie dubla,ca la noi de la mic la mare + patruped,sîntem lesinati dupa tot ce e cu somon
Eataly,si eu am pus un strop de ulei,si l-am pensulat pe hîrtie.Ma gîndeam ca e fina foaia/omleta,si neavînd faina în compozitie,sa nu cumva sa se rupa cînd dezlipesc hirtia.A mers tare bine asa.E o reteta foarte simpla cu efect maxim
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#16
Postat 14 April 2010 - 12:34 PM
Dar asa, la cuptor in tava dreptunghiulara, e perfecta!
#18
Postat 19 April 2010 - 01:00 PM
#19
Postat 19 April 2010 - 01:12 PM
#20
Postat 21 April 2010 - 12:06 PM
uptown girl, la 18 April 2010 - 04:58 PM, a spus:
Interesant si cu caviar, poate-mi scapa si mie!
Pisoi, la 19 April 2010 - 01:00 PM, a spus:
Pai merge de minune si asa!