- 1 Butternut mic, taiat cuburi
- 1 ceapa, tocata grob
- 1 mar,taiat cuburi
- 1 rosie taiata în patru
- 2 morcovi, taiati cuburi
- 2 cartofi mici,taiati cuburi
- 100 ml vin alb
- 1/2 lamîie bio, taiata bucati
- 1-1,5 l apa
- vegeta de legume,bio
- 3-4 linguri ulei de susan
- 1 lingurita zahar
- 1 ramurica de leustean
- sare
- piper
Ceapa, marul, rosia, morcovii, cartofii si lamîia,
se caramelizeaza scurt în ceva ulei de susan si zahar.
(O lamîie buna, va parfuma si va acri supa suficient.
Dupa caramelizare se îndeparteaza bucatile de lamîie.)
Se stinge cu vin si se adauga dovleacul si leusteanul.
Se amesteca putin,
dupa care se adauga apa. Se condimenteaza cu sare, piper, vegeta bio,
si se lasa la fiert pîna toate legumele sînt moi
Cu mixerul vertical maruntim legumele. Degustam si adaugam eventual sare si piper.
Se serveste cu putin ulei de susan sau dovleac si semnite rumenite.
Ca toate supele de dovleac, eu o ador si pe asta
Poate nu va surîde combinatia de legume caramelizate în putin zahar
si cu lamîie... leustean... dar daca nu încercati, pierdeti ceva!
Un parfum deosebit!