Forum Culinar: Butternut Soup (vegan) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Butternut Soup (vegan) (supa din dovleac Butternut)

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 April 2010 - 06:03 PM

  • 1 Butternut mic, taiat cuburi
  • 1 ceapa, tocata grob
  • 1 mar,taiat cuburi
  • 1 rosie taiata în patru
  • 2 morcovi, taiati cuburi
  • 2 cartofi mici,taiati cuburi
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 lamîie bio, taiata bucati
  • 1-1,5 l apa
  • vegeta de legume,bio
  • 3-4 linguri ulei de susan
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ramurica de leustean
  • sare
  • piper



Ceapa, marul, rosia, morcovii, cartofii si lamîia,
se caramelizeaza scurt în ceva ulei de susan si zahar.
(O lamîie buna, va parfuma si va acri supa suficient.
Dupa caramelizare se îndeparteaza bucatile de lamîie.)


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127108740942.jpg


Se stinge cu vin si se adauga dovleacul si leusteanul.
Se amesteca putin,


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127108751765.jpg


dupa care se adauga apa. Se condimenteaza cu sare, piper, vegeta bio,
si se lasa la fiert pîna toate legumele sînt moi
Cu mixerul vertical maruntim legumele. Degustam si adaugam eventual sare si piper.



Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127108768535.jpg



Se serveste cu putin ulei de susan sau dovleac si semnite rumenite.


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127108811784.jpg


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127108812947.jpg



Ca toate supele de dovleac, eu o ador si pe asta :occasion14:
Poate nu va surîde combinatia de legume caramelizate în putin zahar
si cu lamîie... leustean... dar daca nu încercati, pierdeti ceva!
Un parfum deosebit! :tongue3:




-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 12 April 2010 - 07:50 PM

Poza e crima!
Ma tenteaza reteta, nu ma deranjeaza caramelul, ba as plusa cu putina ciocolata, eventual cu chilli :drool:
raluca elena

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 April 2010 - 08:21 PM

Vezi postarearaluca elena, la 12 April 2010 - 07:50 PM, a spus:

Poza e crima!
Ma tenteaza reteta, nu ma deranjeaza caramelul, ba as plusa cu putina ciocolata, eventual cu chilli :drool:

Ciocolata,nu stiu,ca nu am încercat..dar eu cum încerc orice în supa de dovleac...deci tine-te tare =))
Chili neaparat!Dar eu nu pun în toata oala,si doar mie...ca mai nou nici Dan nu serveste ardei iute!Am ramas singura cu iutica :D

Cu poza..daca te referi la uleiul de susan de deasupra,daca ai timp,poti desena în supa asta.Merge chiar usor.
Se toarna un picurus sau un picur(mare)oi =)) de ulei, si apoi te încerci în ale artei cu scobitoarea! Hahhahahaha :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 11 October 2010 - 01:34 PM

Maya, ciocolunga am pastrat-o pt. desert. :P In schimb am scapat nitica smintina in supa si n-a iesit deloc rea la gust. :) Danke pt. reteta ! :)

Imagine postata



#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 October 2010 - 05:53 PM

Arata super în cocottela :biggrin:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 October 2011 - 10:14 AM

oare ce inseamna cind faci supa de dovleac o data la doua zile ? :105:

Imagine postata

(servita cu galbiori trasi un pic in unt si smintina e un deliiiiciuuuu ! :) merci de idee, D'Artagnandru ! :rolleyes: )

Imagine postata



#7 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 October 2011 - 10:32 AM

Vezi postareauptown girl, la 15 October 2011 - 10:14 AM, a spus:

oare ce inseamna cind faci supa de dovleac o data la doua zile ? :105:
(servita cu galbiori trasi un pic in unt si smintina e un deliiiiciuuuu ! :) merci de idee, D'Artagnandru ! :rolleyes: )



Sa va fie de bine! :) Gustul dovleacului scoate în evidenta parfumul ciupercilor.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#8 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 October 2011 - 10:49 AM

Vezi postareaAlexandru, la 15 October 2011 - 10:32 AM, a spus:



Sa va fie de bine! :) Gustul dovleacului scoate în evidenta parfumul ciupercilor.


multumim pt. masa ! :rolleyes:

intr-adevar e o combinatie deosebita, ce-ti zapaceste toate simturile. :) (spun asta mai ales cind cel mai inrait carnivor a uitat cu totul de carnita. :105: bashca, a cerut de fiecare data inca o portie de supa cu galbiori !!! ;))

#9 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 October 2011 - 04:59 PM

Acu am vazut si reteta asta si cum sunt nehotarata, nu stiu la care sa ma decid :rolleyes:
e musai uleiul asta de susan, ca nu am din acesta! maslinosul ii strica?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 October 2011 - 05:20 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 October 2011 - 04:59 PM, a spus:

Acu am vazut si reteta asta si cum sunt nehotarata, nu stiu la care sa ma decid :rolleyes:
e musai uleiul asta de susan, ca nu am din acesta! maslinosul ii strica?

Nu strica, pune linistita :D

Si ca sa te ajut la luat decizii îti mai dau si alte retete :D

http://mayas-esprit....mpkin-soup.html - Small Sugar Pumpkin Soup (Fresh, parfumata cu fileuri de portocala)

http://mayas-esprit....de-dovleac.html - Supa crema de dovleac Stripetti ( Picant, rustical)

http://mayas-esprit....mpkin-soup.html - Hokkaido Pumpkin Soup ( Se poate si mai exotic)

http://mayas-esprit....-butternut.html - Supa crema de Butternut (Clasic)

http://mayas-esprit....-reblochon.html - When Patisson met Reblochon (Finesco, relatie amoroasa... picant, rustical, gooooood!)

http://mayas-esprit....ei-si-orez.html - Supa picanta de dovlecei cu orez (Subtire, picant si bun. Pune sîngele în miscare)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 October 2011 - 11:18 PM

woaaaw! cat material de cercetare :biggrin:

care e in opinia ta cea mai putin dulce, mai apropiata de o supa crema clasica (din legume "nedulci")?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 October 2011 - 01:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 October 2011 - 11:18 PM, a spus:

woaaaw! cat material de cercetare :toothy6:

care e in opinia ta cea mai putin dulce, mai apropiata de o supa crema clasica (din legume "nedulci")?

Daniela, o "tenta" dulceaga au toate din cauza dovleacului, dar asta nu se numeste dulce. Iar tenta aia "desertoasa/exotica" se obtone prin adaugarea condimentelor cu tenta dulce ca scortisoara, cardamom... etc. Dar daca o faci picanta si condimentata bine, iute, cu ce doresti tu, nu-i strica nici o tenta putin exotica. Între timp eu fac tot felul de supe din dovleac. Cu fructe, cu legume, exotice, piperate, iuti, rustice...cum vrei! Si îmi plac toate :lol:

Tu alege una rustica, si condimenteaza mai picant. Daca ai sunca feliata subtire, îti recomand sarea de jambon by Eataly, si sigur obtii ceva pe gustul tau. Adica deloc dulceag =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 October 2011 - 04:10 PM

vreau sa o fac picei supa, dar o sa gust si eu. Daca o faceam pt mine o faceam foc de picanta si cu sare de prosciuto crudo, dar asa trebuie sa o fac mai domoala ...
Insa am 2 dovleci mari bio (ca de aia as vrea sa fie exclusiv pt ea ca nu mai pup), nu are fata cum manca atata cantitate insa. Daca tai si fac doar o felie, hai doua, pot sa pastrez restul de dovleac la rece, acoperit pe taietura cu folie de plastic? asa as putea sa incerc toate retetele, mai ales aia unde ai facut 3 feluri dintr-un dovleac era masa mea, as fi gustat pe rand din toate. Degustator ar fi trebuit sa ma fac, ca eu asa as gusta din toate minunatiile ce le vad. :toothy6:
Merci mult :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi