Forum Culinar: Carne cruda - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Carne cruda

#1 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 April 2010 - 12:58 PM

Eu o fac doar in 2 feluri, cum se face aici ca aperitiv piemontez.
E de la sine inteles ca e absolut indispensabil ca sa fie de cea mai buna calitate.
Cea cumparata ieri, pe bon are toate informatiile animalului :-*
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-4-127115591748.jpg
E vorba de rasa piemonteza http://www.lagranda.it/ care mai are o caracteristica, nu e macinata prin masina de carne ci taiata cu cutitul, macelarii nu stau sa taie fiecare bucatica, au o masina care face chestia asta, textura e total diferita.
Eu am amestecat-o cu putin usturoi si telina taiate fin de tot, sare roz de Himalaya, piper si ulei de masline extravirgin toscan. Alaturi de Bibanesi originali :floare:
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-4-127115618696.jpg
Cum mai ziceam demult obisnuisc cel mai des sa o fac all'albese adica carpaccio de carne de vita peste care pun putin ulei extravirgin de masline, suc de lamiie, sare, piper si schije de parmigiano reggiano.
Imagine postata
In ambele cazuri o pregatesc cu circa o jumatate de ora inainte de a fi servita.

#2 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 April 2010 - 01:30 PM

Exact ce trebuie pentru o astenie de primavara.Eu cea tocata(taiata) o las in suc de lamaie, usturoi si piper aproape 6 ore.Asa ,rosie, n-am mancat niciodata!

Si ce-a de vitel, felii subtiri, tot cu lamaie, pana se albeste!

#3 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 13 April 2010 - 04:41 PM

In atita timp se coace de-a binelea. Mie nu-mi place carnea cruda, albese o maninca numai ei cind o fac, dar asta de aseara am mincat-o cot la cot cu ei, asta iti demonstreaza cit e de buna, si mi s-a mai intimplat de vreo 2-3 ori mereu cu aceasta calitate.

#4 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 13 April 2010 - 09:16 PM

Paci pe la noi,ii zice :

Biftec tartar.
Asta e reteta :

Biftec tartar ca preparat dedicat cu precadere cunoscatorilor are si faima de preparat plin de energie, adesea fiind recomandat in anemii. In aparenta deosebit de simplu, ca preparat, biftec tartar, este deosebit de pretentios, fiind necesara o carne foarte proaspata si cu migala curatata de pielite. Biftec tartar are savoare si datorita ingredientelor simple dar de mare impact gustativ.
Ingrediente
Imagine postata 500-600 g muschi de vita
Imagine postata 4 oua
Imagine postata 100 g unt
Imagine postata 3 cepe mijlocii curatate si tocate marunt
Imagine postata patrunjel taiat marunt
Imagine postata boia de ardei
Imagine postata sare dupa gust
Imagine postata piper dupa gust
Imagine postataMod de preparare
Imagine postata Muschiul de vita curatat de pielite se taie bucati si se trece prin masina de tocat;

Imagine postata Se amesteca cu sare si piper dupa gust;

Imagine postata Amestecul se imparte in portii formate cu o gropita in mijloc, in care se pune un galbenus de ou;

Imagine postata Se garniseste cu frunze de salata verde,capere, ceapa taiata marunt, patrunjel, boia, piper si o felioara de unt;

Imagine postata Se serveste crud.

Reteta e luata de pe net.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 02 September 2010 - 08:18 AM

Ieri am luat carne cruda de la macelar, el o da prin masina de tocat, are o masina pe care o foloseste numai pentru carnea de mincat cruda. Are si o masina cu care o taie ca la cutit dar nu-mi place, e mai buna cea de la Eataly.
De data asta la 200 de gr de carne am pus 2 lingurite de suc de lamiie, una de mustar cu vin alb, 2 linguri de ulei de masline extravirgin of course, sare roz de Himalaya, o bucatica mica dintr-un catel de usturoi, piper negru proaspat macinat.
Mie imi place cu un castravecior alaturi :floare:
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-4-128340827821.jpg

#6 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 04 September 2010 - 05:10 AM

Huge fan de carne cruda :hug:
Pozele voaste mi-au reamintit ca vremea pentru un carpaccio sau biftec-star trek.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#7 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 September 2010 - 01:55 PM

Credeati ca nu gasesc un citat din opere cu carne cruda? V-ati inselat.

Azi am preparat Carpaccio Turandot ® -_-

"Per una principessa! Peuh! Che cos'è?
Una femmina colla corona in testa e il manto colla frangia!
Ma se la spogli nuda è carne!
È carne cruda! È roba che non si mangia!"
[Turandot, Act 1 - G. Puccini]
In traducere (foarte) libera
"Pentru o printesa! Ptiu! Ce mai e si aia?
O femeie cu coroana pe cap si mantie cu ciucuri!
Dar daca o despoi goala, e carne! E carne cruda! Si ast lucru nu se mananca!"

Nefiind vorba de o ciosvarta a legendarei principesse, pot afirma ca: È roba che si mangia! :lol:

Am feliat sub 1 mm (muschiul pe sfert congelat) o bucata de manzat - muschiul ce se intinde de-a lungul coloanei vertebrale si am preparat marinata "Turandot" .
Daca suntem in anticul Pekin, am pus o lingura de shoyu, o lingurita de miere, o lingura de untdelemn de masline EV si am stors o jumatate de lime. Fara nici un alt condiment sau usturoiuri de data aceasta.
Dupa o ora era mmmmmmmm ...

"Reteta" se canta :D la minutul 6:03.
.
http://www.youtube.c...h?v=gaQn301cGEs
.

(si cine stie, poate va uitati la tot spectacolul caci e in regia lui Zhang Yimou :floare: - also: Hero 2002, Flying Daggers, The Curse of The Golden Flower, etc.)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#8 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 27 March 2011 - 01:01 AM

Vezi postareaAdriana, la 02 September 2010 - 08:18 AM, a spus:

Ieri am luat carne cruda de la macelar

Again :)
Miine fac poza la bon unde e tot buletinul animalului, la ora asta nu mai am putere.
De data asta am amestecat 200 de gr de carne cruda cu sare neagra, piper de 5 feluri, un catel mic de usturoi, ulei aromatizat cu fel de fel de ierburi facut de noi
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13011804822399.jpg

#9 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 27 March 2011 - 12:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 March 2011 - 01:01 AM, a spus:

Miine fac poza la bon unde e tot buletinul animalului, la ora asta nu mai am putere.

voilà, toata viata animalului :)
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-1301220964484.jpg

#10 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 27 March 2011 - 01:54 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 27 September 2010 - 01:55 PM, a spus:

...
(si cine stie, poate va uitati la tot spectacolul caci e in regia lui Zhang Yimou :floare: - also: Hero 2002, Flying Daggers, The Curse of The Golden Flower, etc.)

Off topic: Cu intarziere mersi de link :floare: , vad ca e toata opera pe YouTube, a fost produsa in 1998, habar n-am avut de montarea asta spectaculoasa. :floare:

Adriana eu nu-s fan carne cruda, pana acum nici n-am avut ocazia sa incerc, insa preparatul tau arata exceptional. Chiar as gusta fara nici o retinere. :)

#11 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 March 2011 - 06:45 PM

si pe mine m-ar tenta dar sunt inca tributara traditionalismului romanesc. poate ca odata si-odata...

sunt profund impresionata de cate date iti sunt furnizate la cumpararea carnii. la noi nici daca-l iei din curtea omului (cum facem noi) nu poti sa bagi mana-n foc ca-i asa cum zice.

#12 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 27 March 2011 - 07:08 PM

Vezi postareamoatza, la 27 March 2011 - 06:45 PM, a spus:

si pe mine m-ar tenta dar sunt inca tributara traditionalismului romanesc. poate ca odata si-odata...

adica biftecul tartar cu galbenusul crud deasupra? eu nu stiu daca as avea curajul sa-l maninc, am mincat recent asta, era sublima, dar galbenusul era marinat nitel si mult mai suportabil, cel putin pentru psihicul meu
Imagine postata

Vezi postareamoatza, la 27 March 2011 - 06:45 PM, a spus:

sunt profund impresionata de cate date iti sunt furnizate la cumpararea carnii. la noi nici daca-l iei din curtea omului (cum facem noi) nu poti sa bagi mana-n foc ca-i asa cum zice.

e o lupta a consumatorilor pe de o parte si chiar si a producatorilor si comerciantilor pe de alta parte, eu am incredere in ceea ce scrie acolo pentru ca stiu ca e adevarat, sunt controlati, fac parte dintr-o filiera a macelarilor care protejeaza produsele zonei si nu si-ar permite sa scrie timpenii sau sa nu respecte regulile
faptul ca am incredere in ei si ca stiu ca sunt seriosi ma face clienta fidela, si asta e un cistig pentru ei

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi