Forum Culinar: Torturi cu fructe - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Torturi cu fructe

#1 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 29 November 2009 - 07:32 PM

Tort cu caramel si pere ...gusturi divine

Blat: 150 gr margarina
225 gr zahar
1/2 lamaie
3 oua
125 gr.faina
125 gr.amidon alimentar
3 lingurite praf de copt

Crema la plic cu aroma de caramel - 2 pachete
Crema la plic cu aroma de vanilie -2 pachete
lapte ...eu pun intotdeauna cu 100-150 ml mai PUTIN decat scrie pe pachet si asta pentru a fi sigura ca nu ma trezesc cu ciorba de crema
gelatina 8 gr fiecare tip de crema

Frisca pentru ornat , pere din compot ( 3 cutii mari ), tortenguss ..(gelatina pentru ornat torturile

Preparare:

blat : se bate la mixer margarina impreuna cu zaharul , dupa care se adauga zeama de la o jumatate de lamaie.Se adaga ouale pe rand si se continua cu batutul.Cand e gata se adauga faina , amidonul si praful de copt toate cernute printr-o sita.Se continua amestecatul cu telul de data aceasta.Intotdeauna cand amestecati faina in compozitia de blat e bine sa se faca cu telul.
Se baga la CUPTORUL PREINCALZIT LA 180 GRADE, GAS NR 4 , 150 GRADE LA CELE CU VENTILATOR , PENTRU 50 MINUTE SAU 40 LA CELE CU VENTILATOR.

crema se prepara dupa instructiunile de pe plic .Crema sa fie din aceea care se prepara cu lapte RECE !! Gelatina se prepara la fel dupa instructiunile de pe plic.E preferabil sa luati din aceea de la dr Oetker.Un pliculet e deajuns pentru fiecare crema .Se adauga la crema si se bate putin in continuare.ATENTIE !!! Intotdeauna in craticioara in care aveti gelatina se pune putina crema si se amesteca dupa care se pune aceasta compozitie in vasul cu crema initiala .SI NU INVERS!!! Asta din cauza sa preveniti aparitia diverselor bucatele de gelatina formate in crema.

Acum dupa preferinte...daca vreti sa taiati blatul pe nivele si situatia va permite taiati-l si il umpleti in ambele nivele cu cremele aferente.Daca nu puteti face ca mine si anume sa il taiati doar pe din 2 si urmati procedura: blat , crema caramel , crema vanilie , blat.Fara sirop !!!Blatul are o textura destul de buna chiar daca pare putin sfaramicios si daca se pune sirop banuiesc ca se face terci.Acum fiecare face cum vrea , dar in cazul in care vreti sa il transportati nu va sfatuiesc sa il insiropati.
Se pune un strat de frisca pe deasupra dupa care se aranjeaza perele si se toarna tortenguss-ul pentru a tine frisca si perele impreuna.Se decoreaza dupa preferinte.


Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 29 November 2009 - 07:33 PM

Cu capsuni..

Imagine postata

Imagine postata

#3 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 29 November 2009 - 07:34 PM

Cu mere..

Imagine postata

si cu afine

Imagine postata

#4 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 29 November 2009 - 07:35 PM

Red Velvet cu capsuni

Imagine postata

Imagine postata

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 November 2009 - 08:42 PM

Toate arata super,dar ala cu pere arata asa bineeee! :blob8: :D :D :cheers: :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 30 November 2009 - 03:00 PM

Alt tort cu fructe

Imagine postata

Imagine postata

#7 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 30 November 2009 - 03:01 PM

Diplomat cu blat de pandispan si capsuni:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#8 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 30 November 2009 - 03:14 PM

Diplomat cu piscoturi si capsuni:

Imagine postata

#9 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 30 November 2009 - 03:15 PM

Tort cu mere:


Imagine postata

#10 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 30 November 2009 - 03:16 PM

Tarta cu fructe

Imagine postata

#11 Useril este offline   diamond 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 December 2009 - 11:53 PM

torturile arata intr-un mare fel, bravos!:lol:

#12 Useril este offline   justy 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 03-May 10

Postat 03 May 2010 - 08:17 AM

da, super... o multime de combinatii delicioase. cate minunatii poti face cu cateva fructe

P.S: mi se limba plimba-n gura

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi