Forum Culinar: Cartofi cu portocale - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cartofi cu portocale vegan

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 April 2010 - 03:20 PM

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211515002.jpg

Eu mi-s fan cartof!De fapt mi-s fana la mai multe sau la mai toate. :headbang:
De fapt cartoful e o chestie pe care as manca-o cu placere si la micul dejun.Dar evit!

Suna tare ciudat combinatia, dar pana nu incercati, nu o sa ma credeti!
Adica n-ar fi asa ciudata daca stam sa ne gandim.In salata de cartofi se poate pune lamaie.Si aici deschid o paranteza: se pot face si cu lamaie!Eu am ales sa fac cu portocale ca mai aveam portocale rosii, si mi-a placut mai mult ideea de cartofi mai colorati.

Ce mi-a placut e aroma acru-dulce pe care o ofera cartofilor.Eu i-as aseza linistita langa peste, nu s-ar certa deloc.

Eu am curatat cartofii, i-am spalat si uscat.I-am taiat in doua, in lung si i-am asezat intr-o tava usor unsa cu ulei de masline extra.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211491733.jpg

Deasupra i-am presarat cu niste condimente indiene, dar fara sa exagerez.Deasupra am turnat sucul de la 3 portocale mici.
Si i-am copt la 200 de grade cam 40 de minute.

Buni, buni, buni.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211504563.jpg

#2 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 24 April 2010 - 09:55 PM

Arata foarte bine,o sa-i incerc si eu cu portocale.Incercarea moarte n-are.

#3 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 April 2010 - 10:03 PM

Tare interesanta combinatia... nu m-as fi gandit vreodata. Omul cat traieste, invata =))
Brava!!!
Imagine postata

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 April 2010 - 09:21 AM

Vezi postarea9Ramy9, la 24 April 2010 - 09:55 PM, a spus:

Arata foarte bine,o sa-i incerc si eu cu portocale.Incercarea moarte n-are.


Incearca-i.S-ar putea sa-ti si placa! :)


Vezi postareaOlgutza, la 24 April 2010 - 10:03 PM, a spus:

Tare interesanta combinatia... nu m-as fi gandit vreodata. Omul cat traieste, invata :D
Brava!!!


Nici eu nu m-am gandit!Dar cum sunt deschisa la orice fel de noutati, n-am ezitat!
Multumesc! :D

#5 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 April 2010 - 01:13 PM

Si mie mi se pare ok combinatia! Nu am mancat dar as incerca fara sa ezit!! :biggrin:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 April 2010 - 10:15 AM

Si daca n-am condimente indiane asa impreuna (pentru ca am multe dar separate), cam ce as putea pune peste ei?

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 April 2010 - 11:06 AM

Eu am sa incerc si asa natur.Fara nimic.Si asa pusesem putin, ca nu a alterat deloc gustul.

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 April 2010 - 12:06 PM

Vezi postareaEataly, la 28 April 2010 - 11:06 AM, a spus:

Eu am sa incerc si asa natur.Fara nimic.Si asa pusesem putin, ca nu a alterat deloc gustul.

Ok, perfect, mersi :)

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 May 2010 - 08:28 AM

I-am facut aseara, i-am tinut mai mult timp la cuptor si la un moment dat mi se cam termina sosuletul asa ca am adaugat un pic de apa, i-am intors si la sfirsit au fost foarte buni.

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 May 2010 - 10:43 PM

Foarte buni, alaturi de carnea alla pizzaiola.
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-4-127309221329.jpg

#11 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 May 2010 - 06:44 PM

Acum cartofii sunt in cuptor... si de abia am stins focul la carnea 'alla pizzaiola'. Sunt curioasa sa vad ce a iesit. Revin cu impresii, foto... :hungry: Sorina
Sorina

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2010 - 02:19 PM

Ah, n-am mai luat portocale ca s-a dus sezonul, dar ii fac cu lamaie, ca-n sudul Italiei.Bravo fetele!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi