Forum Culinar: Cuiburi cu mere - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuiburi cu mere

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 April 2010 - 03:58 PM

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211629342.jpg

Eu am folosit si mere si pere, ca-mi ramasese un mar si mi se parea prea putin.
Rapide si bune!

150 gr de unt
120 gr zahar
1 ou
200 gr de faina
1 lingurita rasa praf de copt amestecata in faina
suc de lamaie pentru stropit merele

Am topit pe foc miiiic mic, untul cu zaharul.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211656758.jpg

Am lasat un pic la racit.Am taiat 1 mar si o jumatate de para(doua mere).Le-am curatat , taiat cubulete si stropit cu lamaie.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211668829.jpg

La compozitia de unt am adaugat oul batut.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211670939.jpg

La sfarsit faina cu praful de copt.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211674186.jpg

Cubuletele de mar.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211677111.jpg

Am pus cuiburi in tava si am copt la 190 de grade 15-20 de minute.Le-am presarat cu zahar pudra si scortisoara.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211687354.jpg

Au ramas pufoase si a doua zi.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-12721169111.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127211693127.jpg

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 April 2010 - 09:23 PM

Simplu, rapid si nemaipomenit de gustos! Trebuie sa le fac, neaparat! =))

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 April 2010 - 09:19 AM

Asa am zis si eu, Foxxy!Zis si facut! :)

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 May 2010 - 11:45 AM

Chiar acum sunt la cuptor... deabia astept sa le gust... Multumesc pt reteta! Sorina
Sorina

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 November 2016 - 05:32 PM

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-9-14790511004714.jpg

Cand mai ai 15 minute libere inainte de pranz:

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-9-14790511432276.jpg

#6 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 November 2016 - 01:21 PM

Lili, mi-ai dat niste idei: am sa le fac sub forma de blat, dar foi individuale, 3, de exemplu.
Deci niste foi care au mere in compozitie si-o crema de vanilie amestecata cu frisca intre ele...ar fi bun de tort ptr copii :occasion14:
Sau orice crema cu ceva iz de fructe :headbang:

Sa traiesti!

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 November 2016 - 01:28 PM

Vezi postareamoatza, la 14 November 2016 - 01:21 PM, a spus:

Lili, mi-ai dat niste idei: am sa le fac sub forma de blat, dar foi individuale, 3, de exemplu.
Deci niste foi care au mere in compozitie si-o crema de vanilie amestecata cu frisca intre ele...ar fi bun de tort ptr copii :rolleyes:
Sau orice crema cu ceva iz de fructe :scratch:

Sa traiesti!


Ba' sa traim amandoua ca furam gand la gand cu bucurie. :unsure:
Adica eu ieri le-am lipit cu dulce de leche si mi-am zis ca ar merege si un tort. :iamwithstupid:

Azi le repet, varianta strudel(stafide, seminte de pin, mere) si picaturi ciocolata. :drool:

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2016 - 08:04 PM

Si mie mi-a scapat, eu as mai pune niste stafide ca mi se par foarte potrivite si-mi plac tare :iamwithstupid:

#9 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 November 2016 - 08:09 PM

am executat precum zisei :tongue3:
singura chestie e ca io n-am citit decat ingredientele, fara mod de lucru si cred c-o avea vreo influenta :71:
adica n-am retinut ca ai topit untul, eu l-am mixat rece cu oul&co si era prea vartos aluatul. asa ca am pus de la mine citire un iaurt cremoso - 125ml, ca asta posedam.
si merele pe care le-am pus erau cam mari, dar am insistat si-au intrat in aluat pana la urma.
din compozitie am copt doua discuri/foi de blat, care-au iesit molicele si bune, in forma obisnuita de tort.
am prestat o crema din amintiri si improvizatie, cu ce aveam prin frigider: o budinca de vanilie din 500ml lapte, zaharel dupa gust, cca 100gr unt 82% si 100 gr fulgi de cocos.
am imbracat forma de tort in folie de plastic, am pus primul blat (asa cald cum era!), crema, al doilea blat, iar in cap am facut un jeleu din 250ml suc gros de caise si 250 ml suc gros de dude. jeleul l-am turnat peste boabe de rodie cu care am acoperit complet blatul. cu toate c-am turnat incet jeleul, s-au ridicat cateva boabe - ei, asta e!
deocamdata e la racit, abia apoi sa-l pun in frigider peste noapte.
pretentiosii mei l-au revendicat si-au cerut imperativ si ceva frisca pe margini :-* , dar eu, drept sa zic, l-as duce la colegi asa cum e. daca eram un pic mai iute sa-l termin inainte de-a veni ei...
asa, tre' sa le dau si lor, ca sa n-avem scandal =))
ma rog, asta am si vrut, o experienta.
Lili, maine fac si poze, hai sa traim mult si bine! :P

#10 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 November 2016 - 08:21 PM

Moatzo, m-ai zapacit. Este reteta simpla :tongue3: :71:
Fac maine.
Am un mar de la ultimul inghet si mai am un ananas =))
Sa vad ce va iesi.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#11 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 November 2016 - 09:10 PM

mie cam asa mi-a iesit, ma declar multumita.

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-100-14794958172698.jpg

in crema de cocos as baga niste frisca, sa iasa un pic mai aerata, n-as renunta la merele din blat, dar le-as fi vrut (foile de cuiburi =)) ) putin colorate ptr contrastul cu crema, jeleul face toti banii, are aroma de caise dar e violet. rodia e un pic acrisoara, dar pe mine ma cam deranjeaza samburii aia lemnosi.
per total, o prajitura bunicica :tongue3:

poate-ar fi trebuit taiata cu atentie mai mare, sa nu se coloreze, mda :71:

edit: imi vine sa rad, de la ce-am plecat si la ce am ajuns :-*

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 November 2016 - 10:42 PM

F. faina reteta Eataly ! :tongue3:

Motzulin' minunat ai interpretat-o asa cu 2 blaturi pt. tort (le-ai copt separat banuiesc nu?!)...Imi poti spune reteta la crema de cocos te rog?! :71:

#13 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 November 2016 - 09:33 AM

Usor de facut si "lecker" ! :tongue3:
Mai bine faceam portie dubla.
Iasa o tava.

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-27-14795407190754.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-27-14795407273318.jpg

Mai aveam o juma de lamiie de la pomul nostru, am pus si putina coaja rasa. + ceva Tonka

Le recomand calduros.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 November 2016 - 10:01 AM

Vezi postareamoatza, la 18 November 2016 - 09:10 PM, a spus:

mie cam asa mi-a iesit, ma declar multumita.

edit: imi vine sa rad, de la ce-am plecat si la ce am ajuns =))


Sunteti cu totii de acord ca Pusa merita un premiu?!! :tongue3:
Mie ideiile astea revolutionare ma entuziasmeaza pana la lacrimi. :71:

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 November 2016 - 10:03 AM

Vezi postareaPeter, la 19 November 2016 - 09:33 AM, a spus:

Usor de facut si "lecker" ! :71:
Mai bine faceam portie dubla.
Iasa o tava.


Le recomand calduros.

Peter


Vezi, e bine ca ai mentionat: faceti portie dubla! :tongue3:
Se apropie Craciunul, sigur cautati retete de fursecuri, biscuiti!

#16 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 November 2016 - 12:20 PM

Vezi postareaGeany, la 18 November 2016 - 10:42 PM, a spus:

F. faina reteta Eataly ! :blob8:

Motzulin' minunat ai interpretat-o asa cu 2 blaturi pt. tort (le-ai copt separat banuiesc nu?!)...Imi poti spune reteta la crema de cocos te rog?! :-*


pai zisei, ia!

Vezi postareamoatza, la 17 November 2016 - 08:09 PM, a spus:

din compozitie am copt doua discuri/foi de blat, care-au iesit molicele si bune, in forma obisnuita de tort.
am prestat o crema din amintiri si improvizatie, cu ce aveam prin frigider: o budinca de vanilie din 500ml lapte, zaharel dupa gust, cca 100gr unt 82% si 100 gr fulgi de cocos.



Vezi postareaPeter, la 18 November 2016 - 08:21 PM, a spus:

Moatzo, m-ai zapacit. Este reteta simpla =)) :wub:


ei, lasati, ca pan' la urma va dezmeticiratzi! (ai inteles acest ultim cuvant?) :lol:




Vezi postareaEataly, la 19 November 2016 - 10:01 AM, a spus:

Sunteti cu totii de acord ca Pusa merita un premiu?!! :rolleyes:
Mie ideiile astea revolutionare ma entuziasmeaza pana la lacrimi. =))


tu esti di vina.
v-am mai spus: nu pot concepe o reteta batuta-n cuie decat la propriu. io-s geamana, mai creativa =)) , asea!

#17 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 November 2016 - 12:42 PM

Vezi postareaPeter, la 18 November 2016 - 08:21 PM, a spus:

Moatzo, m-ai zapacit. Este reteta simpla :rolleyes: =))


ei, lasati, ca pan' la urma va dezmeticiratzi! (ai inteles acest ultim cuvant?) :blob8:

Inteles, inteles.. :wub:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#18 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 November 2016 - 05:59 PM

Tura a doua pe azi :rolleyes: :blob8:

Imagine atasata: monthly_11_2016/post-27-14795711721262.jpg

Boala mare.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#19 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 November 2016 - 06:39 PM

Vezi postareaPeter, la 19 November 2016 - 05:59 PM, a spus:

Tura a doua pe azi :rolleyes: :blob8:
Boala mare.Peter


dragoste mare =))

pana la urma tu ai mai pus vreun alt lichid? sau doar untul topit? (ca eu am mixat untul rece si era prea vartos aluatul)
cred ca doar cu untul ies mai fragede, ca fursecurile. foile mele de blat erau elastice.

#20 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 November 2016 - 07:20 PM

Vezi postareamoatza, la 19 November 2016 - 06:39 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 19 November 2016 - 05:59 PM, a spus:

Tura a doua pe azi :rolleyes: :blob8:
Boala mare.Peter


dragoste mare =))

pana la urma tu ai mai pus vreun alt lichid? sau doar untul topit? (ca eu am mixat untul rece si era prea vartos aluatul)
cred ca doar cu untul ies mai fragede, ca fursecurile. foile mele de blat erau elastice.


Nu am mai pus nimic altceva in aluat decit ce scrie in reteta. :wub:
Foarte fragede.
Deseara am mai pus ceva alune braziliene sfarimate(?)Ptr. Kinderi.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi