Cuiburi cu mere
#1
Postat 24 April 2010 - 03:58 PM
Eu am folosit si mere si pere, ca-mi ramasese un mar si mi se parea prea putin.
Rapide si bune!
150 gr de unt
120 gr zahar
1 ou
200 gr de faina
1 lingurita rasa praf de copt amestecata in faina
suc de lamaie pentru stropit merele
Am topit pe foc miiiic mic, untul cu zaharul.
Am lasat un pic la racit.Am taiat 1 mar si o jumatate de para(doua mere).Le-am curatat , taiat cubulete si stropit cu lamaie.
La compozitia de unt am adaugat oul batut.
La sfarsit faina cu praful de copt.
Cubuletele de mar.
Am pus cuiburi in tava si am copt la 190 de grade 15-20 de minute.Le-am presarat cu zahar pudra si scortisoara.
Au ramas pufoase si a doua zi.
#2
Postat 24 April 2010 - 09:23 PM
#4
Postat 02 May 2010 - 11:45 AM
#6
Postat 14 November 2016 - 01:21 PM
Deci niste foi care au mere in compozitie si-o crema de vanilie amestecata cu frisca intre ele...ar fi bun de tort ptr copii
Sau orice crema cu ceva iz de fructe
Sa traiesti!
#7
Postat 14 November 2016 - 01:28 PM
moatza, la 14 November 2016 - 01:21 PM, a spus:
Deci niste foi care au mere in compozitie si-o crema de vanilie amestecata cu frisca intre ele...ar fi bun de tort ptr copii
Sau orice crema cu ceva iz de fructe
Sa traiesti!
Ba' sa traim amandoua ca furam gand la gand cu bucurie.
Adica eu ieri le-am lipit cu dulce de leche si mi-am zis ca ar merege si un tort.
Azi le repet, varianta strudel(stafide, seminte de pin, mere) si picaturi ciocolata.
#8
Postat 14 November 2016 - 08:04 PM
#9
Postat 17 November 2016 - 08:09 PM
singura chestie e ca io n-am citit decat ingredientele, fara mod de lucru si cred c-o avea vreo influenta
adica n-am retinut ca ai topit untul, eu l-am mixat rece cu oul&co si era prea vartos aluatul. asa ca am pus de la mine citire un iaurt cremoso - 125ml, ca asta posedam.
si merele pe care le-am pus erau cam mari, dar am insistat si-au intrat in aluat pana la urma.
din compozitie am copt doua discuri/foi de blat, care-au iesit molicele si bune, in forma obisnuita de tort.
am prestat o crema din amintiri si improvizatie, cu ce aveam prin frigider: o budinca de vanilie din 500ml lapte, zaharel dupa gust, cca 100gr unt 82% si 100 gr fulgi de cocos.
am imbracat forma de tort in folie de plastic, am pus primul blat (asa cald cum era!), crema, al doilea blat, iar in cap am facut un jeleu din 250ml suc gros de caise si 250 ml suc gros de dude. jeleul l-am turnat peste boabe de rodie cu care am acoperit complet blatul. cu toate c-am turnat incet jeleul, s-au ridicat cateva boabe - ei, asta e!
deocamdata e la racit, abia apoi sa-l pun in frigider peste noapte.
pretentiosii mei l-au revendicat si-au cerut imperativ si ceva frisca pe margini , dar eu, drept sa zic, l-as duce la colegi asa cum e. daca eram un pic mai iute sa-l termin inainte de-a veni ei...
asa, tre' sa le dau si lor, ca sa n-avem scandal
ma rog, asta am si vrut, o experienta.
Lili, maine fac si poze, hai sa traim mult si bine!
#10
Postat 18 November 2016 - 08:21 PM
Fac maine.
Am un mar de la ultimul inghet si mai am un ananas
Sa vad ce va iesi.
Peter
#11
Postat 18 November 2016 - 09:10 PM
in crema de cocos as baga niste frisca, sa iasa un pic mai aerata, n-as renunta la merele din blat, dar le-as fi vrut (foile de cuiburi ) putin colorate ptr contrastul cu crema, jeleul face toti banii, are aroma de caise dar e violet. rodia e un pic acrisoara, dar pe mine ma cam deranjeaza samburii aia lemnosi.
per total, o prajitura bunicica
poate-ar fi trebuit taiata cu atentie mai mare, sa nu se coloreze, mda
edit: imi vine sa rad, de la ce-am plecat si la ce am ajuns
#12
Postat 18 November 2016 - 10:42 PM
Motzulin' minunat ai interpretat-o asa cu 2 blaturi pt. tort (le-ai copt separat banuiesc nu?!)...Imi poti spune reteta la crema de cocos te rog?!
#13
Postat 19 November 2016 - 09:33 AM
Mai bine faceam portie dubla.
Iasa o tava.
Mai aveam o juma de lamiie de la pomul nostru, am pus si putina coaja rasa. + ceva Tonka
Le recomand calduros.
Peter
#14
Postat 19 November 2016 - 10:01 AM
#15
Postat 19 November 2016 - 10:03 AM
#16
Postat 19 November 2016 - 12:20 PM
Geany, la 18 November 2016 - 10:42 PM, a spus:
Motzulin' minunat ai interpretat-o asa cu 2 blaturi pt. tort (le-ai copt separat banuiesc nu?!)...Imi poti spune reteta la crema de cocos te rog?!
pai zisei, ia!
moatza, la 17 November 2016 - 08:09 PM, a spus:
am prestat o crema din amintiri si improvizatie, cu ce aveam prin frigider: o budinca de vanilie din 500ml lapte, zaharel dupa gust, cca 100gr unt 82% si 100 gr fulgi de cocos.
Peter, la 18 November 2016 - 08:21 PM, a spus:
ei, lasati, ca pan' la urma va dezmeticiratzi! (ai inteles acest ultim cuvant?)
Eataly, la 19 November 2016 - 10:01 AM, a spus:
Mie ideiile astea revolutionare ma entuziasmeaza pana la lacrimi.
tu esti di vina.
v-am mai spus: nu pot concepe o reteta batuta-n cuie decat la propriu. io-s geamana, mai creativa , asea!
#17
Postat 19 November 2016 - 12:42 PM
Peter, la 18 November 2016 - 08:21 PM, a spus:
ei, lasati, ca pan' la urma va dezmeticiratzi! (ai inteles acest ultim cuvant?)
Inteles, inteles..
Peter
#19
Postat 19 November 2016 - 06:39 PM
Peter, la 19 November 2016 - 05:59 PM, a spus:
Boala mare.Peter
dragoste mare
pana la urma tu ai mai pus vreun alt lichid? sau doar untul topit? (ca eu am mixat untul rece si era prea vartos aluatul)
cred ca doar cu untul ies mai fragede, ca fursecurile. foile mele de blat erau elastice.
#20
Postat 19 November 2016 - 07:20 PM
moatza, la 19 November 2016 - 06:39 PM, a spus:
Peter, la 19 November 2016 - 05:59 PM, a spus:
Boala mare.Peter
dragoste mare
pana la urma tu ai mai pus vreun alt lichid? sau doar untul topit? (ca eu am mixat untul rece si era prea vartos aluatul)
cred ca doar cu untul ies mai fragede, ca fursecurile. foile mele de blat erau elastice.
Nu am mai pus nimic altceva in aluat decit ce scrie in reteta.
Foarte fragede.
Deseara am mai pus ceva alune braziliene sfarimate(?)Ptr. Kinderi.
Peter