Forum Culinar: Peste "spatola" in stil palermitan - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Peste "spatola" in stil palermitan

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2010 - 11:46 PM

"Lepidopus caudatus"
Aici ii zice "spatola", am cautat pe net si traducerea in romana ar fi "peste cu coada".

Poza e luata de pe net
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231837056.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2010 - 11:53 PM

Am luat 3 fileuri si le-am facut in felul urmator:

Intr-o tigaie am pus un fir de ulei de masline si pesmet (la ochi, in functie de cat peste avem).
Am incalzit si am lasat sa-si schimbe culoarea, sa se bronzeze putin.
L-am pus intr-un castron, am adaugat parmigiano (cam 2 linguri bune), seminte de pin cam 50 de gr pe care le-am incalzit intr-o tigaie antiaderenta pana ce s-au colorat putin, stafide inmuiate in apa si stoarse.
Am mai pus ulei de masline (cam 2 linguri) cat sa se lege putin pesmetul si am amestecat bine compozitia.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231848419.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231866022.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-12723186747.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231868336.jpg

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2010 - 11:55 PM

Fileurile de peste le-am spalat, le-am uscat cu hartie absorbanta de bucatarie, le-am sarat si am inceput sa pun deasupra compozitia de pesmet.

Asta-i primul

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231882177.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231891394.jpg


#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2010 - 11:58 PM

Am rulat, apoi l-am umplut pe al doilea si l-am rulat in jurul primului rulou facut si tot asa.
La final arata asa.
Am pus cateva foi de dafin intre rulouri, iar deasupra am mai pus din compozitia ramasa, apasind usor.
Un fir de ulei de masline, apoi am dat la cuptor la 200 de grade cam 20-30 de minute in functie de cuptor.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231895495.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231897611.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231906764.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231911843.jpg


#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 April 2010 - 11:59 PM

Scos din cuptor arata asa
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231915055.jpg

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 12:00 AM

Pe farfurie, delicios =)) !

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231922691.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231923505.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231924133.jpg

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 April 2010 - 07:32 AM

L-am vazut mereu in pescarie, dar mi-am zis cum gatesc eu cureaua aia?
Daca mi-l fileteaza nea', il fac si eu!Saru'mana!

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,059
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2010 - 07:38 AM

Eu nu-mi amintesc sa-l fi vazut. Ai facut umplutura ca la sarde al beccafico, carnea cum o are?

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 10:21 AM

Vezi postareaEataly, la 27 April 2010 - 07:32 AM, a spus:

L-am vazut mereu in pescarie, dar mi-am zis cum gatesc eu cureaua aia?
Daca mi-l fileteaza nea', il fac si eu!Saru'mana!


Eu l-am luat gata filetat, insa l-am controlat sa nu-i fi ramas vreun os.
Sa-l faci, ca-i minunat :) !

Vezi postareaAdriana, la 27 April 2010 - 07:38 AM, a spus:

Eu nu-mi amintesc sa-l fi vazut. Ai facut umplutura ca la sarde al beccafico, carnea cum o are?


Da, brava, aia e umplutura, carnea e foarte buna la gust, moale, iar combinatia cu seminte de pin si stafide ii da un gust si mai si :) !

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,059
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2010 - 10:56 AM

Atunci o sa ma uit si eu sa vad daca se gaseste aici :bounce:

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 11:24 AM

Vezi postareaAdriana, la 27 April 2010 - 10:56 AM, a spus:

Atunci o sa ma uit si eu sa vad daca se gaseste aici :bounce:


Ii mai zice "sciabola", depinde de regiune, cred.

#12 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 27 April 2010 - 08:07 PM

Any, ce bunatate!! nici eu nu l-am vazut la vanzatorul de peste, ci doar pe internet, sunt tare curioasa ce gust si consistenta are. poza "pe farfurie, delicios" e tare imbietoare!! :D

#13 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 27 April 2010 - 08:14 PM

Este un peste excelent, se gaseste si în Franta, se gasea si în România la Constanta unde îi zicea "sabie" (ca în franceza, "sabre").
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 08:23 PM

Vezi postareakira, la 27 April 2010 - 08:07 PM, a spus:

Any, ce bunatate!! nici eu nu l-am vazut la vanzatorul de peste, ci doar pe internet, sunt tare curioasa ce gust si consistenta are. poza "pe farfurie, delicios" e tare imbietoare!! :D


Ma bucur ca-ti place Kira :P !

Vezi postareaAlexandru, la 27 April 2010 - 08:14 PM, a spus:

Este un peste excelent, se gaseste si în Franta, se gasea si în România la Constanta unde îi zicea "sabie" (ca în franceza, "sabre").


Pai mi se pare mai corect "sabie" decat "peste cu coada" cum am gasit eu pe net :P .

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 January 2011 - 07:11 PM

Tanti de la peste n-a vrut sa-l fileteze(asa se zice? :D ) si am facut eu acasa singurica.Sunt mandra de mine.Poate daca vedeam toate cele 6 Saw, m-ar fi ajutat.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12951976586151.jpg

Am facu 8 bucati.Sira spinarii si ce mai ramasese pe ea, am pus-o la fiert cu doi morcovi si mi-am facut un fumeè de peste pentru risotti.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-9-12951977956919.jpg

E un peste foarte bun, cu o carne foarte delicata.Excelenta reteta Any.Eu am facut si cu sardine, dar cu pestele asta e cu totul alta mancare de peste. =))

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,059
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 January 2011 - 07:33 PM

Tantilor astora ar trebui sa le lasam acolo pestele, si mie mi s-a intimplat la Panorama cu pestele pe care l-am cumparat inainte de Craciun.
Arata superb totul.

#17 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 16 January 2011 - 08:36 PM

Lily.
E atat de subtire pestele asta,eu asa il vad ,se poate fileta?
Reteta lui Any e gro-za-va =)) ,iar preparatul tau arata tare yammmm! :D
Crezi ca ar mergr si cu macrou,sau ...altceva,da chiar ca arata bine

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 January 2011 - 10:02 PM

Eu pestele asta nu-l gasesc mereu, cand nu-l gasesc folosesc sardine.Tot asa, fara sira spinarii, puse cap la cap.Gustul sardinelor e mai decis, dar se pupa(cum zice Maya) cu stafidele.

Eu as folosi orice filet de peste alb.Cu o conditie: il pun intr-o forma rotunda.Mini coccotine sau ceva asemanator.Neavand piele, cred ca s-ar sfarama.

Pestele sabie are piele, fara solzi si e foarte buna.Si cred ca tine si ca liant.

E forte subtire, m-am cam chinuit, am copiat ce a facut nenea asta aici.

Multumesc Adriana. =))

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2011 - 01:19 AM

Bravo Lili :love7: ! Eu il gasesc filetat gata la pescarie, spre norocul meu.
Ultima poza e de revista :D !

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2011 - 01:26 PM

Any , pentru a mia oara :scratch: !

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13051131092256.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13051131277904.jpg

Cu lamele de migdale, ca am uitat ca am terminat pinoli.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi