Forum Culinar: Dorada in sare la cuptor - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dorada in sare la cuptor 2 ingrediente

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 12:12 AM

Am luat o dorada de mare de 1 kg, am curatat-o, spalat-o si am uscat-o bine de tot cu hartie absorbanta.
In burta i-am pus o felie de lamaie taiata-n doua, un catel de usturoi si asta taiat pe jumatate si cateva fire de patrunjel.

Intr-o tava am pus 1 kg de sare grunjoasa peste care am asezat pestele, apoi l-am acoperit in totalitate cu un alt kg de sare.

Am dat la cuptor la 200 de grade 30 de minute.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127231993828.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-12723199513.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-12723199573.jpg


#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 12:14 AM

Am scos pestele si am inceput sa indepartez sarea, cu grija

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127232003649.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127232005114.jpg

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 12:15 AM

L-am portionat, am pus deasupra lamaie si un fir de ulei de masline

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-13-127232011273.jpg

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 April 2010 - 07:19 AM

Mama cum arata.
Numai te uiti la el si e gata mancat .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 April 2010 - 09:16 AM

Imi place cum mananci, any!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 10:24 AM

Vezi postareaPiscotel, la 27 April 2010 - 07:19 AM, a spus:

Mama cum arata.
Numai te uiti la el si e gata mancat .


Merci Pisco :) , cealalta portie o filetasem ca lumea, bucata intreaga, insa mi s-a spus: " te rog la farfuria mea sa nu faci poza, ca-mi trece foamea" :D

Vezi postareazerda, la 27 April 2010 - 09:16 AM, a spus:

Imi place cum mananci, any!!


Multumesc Zerda :) !

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 April 2010 - 02:23 PM

Al meu zice :

-Ai facut poza ?
-Nu,am facut ca stiu ca ti-e foame.
La care el zice :
-Yo nefotografiat nu mananc !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 02:36 PM

Vezi postareaPiscotel, la 27 April 2010 - 02:23 PM, a spus:

Al meu zice :

-Ai facut poza ?
-Nu,am facut ca stiu ca ti-e foame.
La care el zice :
-Yo nefotografiat nu mananc !Imagine postata


:bounce:
La mine e invers pentru mie nu prea-mi iese poza din prina si atunci trebuie s-o refac, etc, asa ca mai bine renunt.

#9 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 27 April 2010 - 08:14 PM

Bun, bun, foarte bun!!! coacere rapida, gust pur si delicat, doar cateva arome... ador pestele gatit in sare! :D

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 08:20 PM

Vezi postareakira, la 27 April 2010 - 08:14 PM, a spus:

Bun, bun, foarte bun!!! coacere rapida, gust pur si delicat, doar cateva arome... ador pestele gatit in sare! :D



De obicei crusta iesea mai tare, dintr-o singura miscare eliminam bucata de sare de deasupra.
E foarte bun si simplu de facut :P .

#11 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 27 April 2010 - 08:50 PM

Vezi postareaany_annette, la 27 April 2010 - 08:20 PM, a spus:

De obicei crusta iesea mai tare, dintr-o singura miscare eliminam bucata de sare de deasupra.
E foarte bun si simplu de facut :D .


Daca îmi este îngaduit, as zice : temperatura cuptorului a fost un pic prea scazuta.
Temperatura trebuie ajustata în functie de marimea pestelui.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2010 - 09:02 PM

Vezi postareaAlexandru, la 27 April 2010 - 08:50 PM, a spus:

Temperatura trebuie ajustata în functie de marimea pestelui.

Cum mon cher?

Any, splendida dorada ta :D

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 09:10 PM

Vezi postareaAlexandru, la 27 April 2010 - 08:50 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 27 April 2010 - 08:20 PM, a spus:

De obicei crusta iesea mai tare, dintr-o singura miscare eliminam bucata de sare de deasupra.
E foarte bun si simplu de facut :D .


Daca îmi este îngaduit, as zice : temperatura cuptorului a fost un pic prea scazuta.
Temperatura trebuie ajustata în functie de marimea pestelui.



Multumesc mult de observatie.
Intr-adevar, de obicei luam dorade mult mai mici, de crescatorie.
De data asta am gasit dorada de mare si avea 1 kg.
O sa tin minte pe viitor :P .

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 09:11 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 April 2010 - 09:02 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 27 April 2010 - 08:50 PM, a spus:

Temperatura trebuie ajustata în functie de marimea pestelui.

Cum mon cher?

Any, splendida dorada ta :D


Multumesc Adriana :P !

#15 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 27 April 2010 - 09:22 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 April 2010 - 09:02 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 27 April 2010 - 08:50 PM, a spus:

Temperatura trebuie ajustata în functie de marimea pestelui.

Cum mon cher?...


Pai daca dorada + sarea face 1.5kg as pune cuptorul la 200°C, ventilat, 25 min.
Daca dorada + sarea face 2.5kg as pune cuptorul la 220°C, ventilat, 30min.
Asta pentru ca sînt obisnuit cu cuptorul meu, deci datele sînt valabile numai si numai pentru cuptorul meu.
Fiecare trebuie sa-si cunoasca cuptorul, fara de care orice tentativa duce catre esec.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 April 2010 - 09:26 PM

Am inteles, cind ma decid sa reincerc te tin pe messenger :violent1:

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 09:30 PM

Alexandru si daca dorada plus sarea face 3 kg ca in cazul meu (1 kg de peste + 2 kg de sare), la ce temperatura ar trebui pus? Cam 220-230?

#18 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 27 April 2010 - 09:35 PM

Vezi postareaany_annette, la 27 April 2010 - 08:20 PM, a spus:

Vezi postareakira, la 27 April 2010 - 08:14 PM, a spus:

Bun, bun, foarte bun!!! coacere rapida, gust pur si delicat, doar cateva arome... ador pestele gatit in sare! :violent1:



De obicei crusta iesea mai tare, dintr-o singura miscare eliminam bucata de sare de deasupra.
E foarte bun si simplu de facut :) .


Any, imi dau si eu cu parerea daca-mi permiti...eu amestec un albus de ou nebatut in sare, ma ajuta sa "cladesc" forma pestelui mai bine si cred ca face si crusta sa devina mai tare...dar am avut oricum pesti mai mici... :)

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 April 2010 - 09:37 PM

Vezi postareakira, la 27 April 2010 - 09:35 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 27 April 2010 - 08:20 PM, a spus:

Vezi postareakira, la 27 April 2010 - 08:14 PM, a spus:

Bun, bun, foarte bun!!! coacere rapida, gust pur si delicat, doar cateva arome... ador pestele gatit in sare! :)



De obicei crusta iesea mai tare, dintr-o singura miscare eliminam bucata de sare de deasupra.
E foarte bun si simplu de facut :) .


Any, imi dau si eu cu parerea daca-mi permiti...eu amestec un albus de ou nebatut in sare, ma ajuta sa "cladesc" forma pestelui mai bine si cred ca face si crusta sa devina mai tare...dar am avut oricum pesti mai mici... :)


Sigur ca da Kira, de asta suntem aici ca sa invatam unii de la altii.
Pesti mici am avut si eu tot timpul la reteta asta.
Merci de idee :violent1: .

#20 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 06 July 2010 - 11:08 PM

Am facut azi reteta. Am cumparat sambata pestii, pe racoare, erau afara 21 de grade si nu i-am facut. Azi pe o caldura (binevenita si binefacatoare) de 32º i-am bagat la cuptor. Am doar o poza cu ei cand i-am scos din cuptor, nu-i mare contributie estetica la subiect asa ca n-o mai postez.
Gustul insa a fost divinal, cred ca a fost cel mai bun peste la cuptor ce l-am mancat. Pacat ca e mult de curatat la el, sa cureti sarea, te arde la deshte, sa jupoi pielea, iar te arzi la deshte, sa ai grija sa nu scape sare pe partile curatate deja (mania lu' barbatu-miu - are impresia ca va muri otravit de sare :beer2: )timp in care iti chioraie stomacul de foame. Dar se merita efortul si sacrificiul.
Va trebui sa gasesc un liant pentru sare ca sa se ia frumos de pe peste si sa nu sara in toate partile. Data viitoare am sa incerc cu sare mai putzina si cu albus amestecat, asa cum sugera Kira. :P

Mersi de idee Any :headbang: :P . Citeam pe undeva ca la voi in Italia se prepara in sare in multe restaurante, am sa ma interesez si eu sa vad daca aici stiu sa pregateasca asa.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi