Forum Culinar: Dorada in sare la cuptor - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dorada in sare la cuptor 2 ingrediente

#41 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 December 2011 - 04:12 PM

Vezi postareaEataly, la 12 December 2011 - 03:21 PM, a spus:

Daca incerci cu creveti sa iei din aia mari.
Da, cu albus am zis sa incerc si eu.Cand imi raman de la ceva.
Eu am vazut facut si o bezea mai moale.O lingura de sare la albus.
Acolo nu mai face crusta.


Deci bezeaua amestecata cu sarea grunjoasa, da?

#42 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 December 2011 - 10:51 PM

Vezi postareaany_annette, la 12 December 2011 - 04:12 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 12 December 2011 - 03:21 PM, a spus:

Daca incerci cu creveti sa iei din aia mari.
Da, cu albus am zis sa incerc si eu.Cand imi raman de la ceva.
Eu am vazut facut si o bezea mai moale.O lingura de sare la albus.
Acolo nu mai face crusta.


Deci bezeaua amestecata cu sarea grunjoasa, da?


Da, era o bezea sarata.Au acoperit dorada cu bezeaua sarata.
Eu incerc cu prima ocazie cand imi raman albusuri.

#43 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 December 2011 - 11:25 PM

Vezi postareaEataly, la 12 December 2011 - 10:51 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 12 December 2011 - 04:12 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 12 December 2011 - 03:21 PM, a spus:

Daca incerci cu creveti sa iei din aia mari.
Da, cu albus am zis sa incerc si eu.Cand imi raman de la ceva.
Eu am vazut facut si o bezea mai moale.O lingura de sare la albus.
Acolo nu mai face crusta.


Deci bezeaua amestecata cu sarea grunjoasa, da?


Da, era o bezea sarata.Au acoperit dorada cu bezeaua sarata.
Eu incerc cu prima ocazie cand imi raman albusuri.


Stai un pic sa vad dac-am inteles :thumleft: .
Sare se pune doar in albus si gata? Adica nu mai e nevoie de muntele ala de sare de pus deasupra?

#44 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 December 2011 - 12:26 PM

Da. O lingurita de sare la albus.
Daca pui pestele intr-o tava adanca nu cred ca intra multe albusuri.E suficient un strat de 1 cm deasupra.

#45 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 December 2011 - 01:57 PM

Vezi postareaEataly, la 13 December 2011 - 12:26 PM, a spus:

Da. O lingurita de sare la albus.
Daca pui pestele intr-o tava adanca nu cred ca intra multe albusuri.E suficient un strat de 1 cm deasupra.


Ok, am inteles :tongue7: !

#46 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 May 2012 - 04:27 PM

Iar i-a venit randul.
Am avut 2 dorade, curatate au avut impreuna 700 de gr.
Stratul de sare de desubt l-am amestecat cu ace de rozmarin, apoi am asezat pestele in burta caruia am pus cate un catel de usturoi si cateva fire de patrujel.
Am acoperit de sare, deasupra am stors o lamaie.
La cuptor la 200 de grade, 20 de minute.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13369190423447.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-133691905834.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13369191801113.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13369191946764.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13369192145641.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13369192376559.jpg

#47 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 May 2012 - 08:10 PM

Any arata super! deci nu ai pus decat lamaie la sare (fara albus)?! cata sare ai folosit? cand m-am uitat am vazut ca ati pus 1,5 kg sare la un peste si nu aveam. buna ideea cu rozmarinul. Si cum ai indepartat pielea aia cu sare?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#48 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 May 2012 - 08:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 May 2012 - 08:10 PM, a spus:

Any arata super! deci nu ai pus decat lamaie la sare (fara albus)?! cata sare ai folosit? cand m-am uitat am vazut ca ati pus 1,5 kg sare la un peste si nu aveam. buna ideea cu rozmarinul. Si cum ai indepartat pielea aia cu sare?


Am pus 2 kg de sare mare.
Nu am pus albus.
Pielea se indeparteaza rapid, cu grija. Bagi varful cutitului sub piele si se ia toata. Scoti fileurile, scoti coloana pestelui cu tot cu cap, apoi bagi cutitul sub fileurile ramase si le scoti, asa incat piele de dedesubt sa ramana pe platou.

#49 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 May 2012 - 08:41 PM

arata bine de tot! am inteles acum!
muuulta sare se pune! tb sa iau special, ca nu am atata sare in casa :hungry:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#50 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 May 2012 - 09:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 May 2012 - 08:41 PM, a spus:

arata bine de tot! am inteles acum!
muuulta sare se pune! tb sa iau special, ca nu am atata sare in casa :hungry:


Merci, ma bucr ca-ti place :( .
Se pune multa sare, pentru ca pestele trebuie sa fie acoperit complet, sa stea ca-ntr-un sarcofag.

#51 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 May 2012 - 09:24 PM

any, brava, îmi place de mumia matale :hungry: eu nu am imbălsămat niciodată peştele în sare, care sunt avantajele? gust, textura, nu se usucă?

#52 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 May 2012 - 09:58 PM

Vezi postareaDexter, la 13 May 2012 - 09:24 PM, a spus:

any, brava, îmi place de mumia matale :hungry: eu nu am imbălsămat niciodată peştele în sare, care sunt avantajele? gust, textura, nu se usucă?


Merci Dex, odata si-odata trebuie sa incerci.

Absolut deloc nu se usuca, e foarte moale.
Sare isi trage el exact cata are nevoie, iar ca si gust, eu zic ca-si pastreaza toate aromele :( .

Am vrut inizial sa-l fac cu albus, cum zicea Lili. Dar mi-am dat seama ca nu aveam nici macar unul, pentru ca cele 6 oua pe care le aveam, le folosisem la prajitura dumneaei.
Asa ca am pus zeama de lamaie, stoarsa direct pe sare.
Lamaia a intarit sarea si a fost perfect. Cand am indepartat sarea, deasupra am scos numai bucati de sare cum se vede-n poza.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi