Forum Culinar: Ciocolata , un dulce de la care nu ne putem abtine ... - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ciocolata , un dulce de la care nu ne putem abtine ...

#1 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 29 November 2009 - 10:49 PM

Hai sa postam toate dulciurile care contin ciocolata , fie ca sunt amandine , eclere cu ciocolata , muffins sau mai stiu eu ce altceva.

Amandine :

Amandine ...blat de pandispan cu cacao , sirop de zahar ars si crema de ciocolata cu rom.Glazura de cicolata.
Blat:
9 oua
1 1/2 cana zahar
1 1/2 cana faina
9 linguri ulei
esenta vanilie
4 linguri cacao
1 1/2 lingura praf de copt

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu zaharul.Intr-un castronel se freaca galbenusurile cu uleiul si se adauga la albusul batut spuma.Se adauga esenta de vanilie si se incorporeaza faina.Se adauga cacaua si praful de copt.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la gas nr 4-5 sau 185 grade pentru cca 50 minute . E bine sa verificati cu scobitoarea pentru orice eventualitate pentru ca nu stiu cuptorul fiecaruia cum coace.
Cand este gata se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca.

Sirop:

8 linguri zahar
3 cani apa
o sticluta cu esenta de rom ( daca este de slaba caliatate mai bine puneti doua)

Se iau 2 linguri de zahar si se ard intr-o craticioara.Cand s-a caramelizat destul se adauga 1 cana de apa si se lasa sa fiarba pana se topeste . Cand s-a topit zaharul caramelizat se adauga si restul de zahar in siropul obtinut plus esenta de rom si celelalte 2 cani de apa.

Crema:

1/2 litru lapte
3 galbenusuri
3 linguri faina
3 linguri amidon alimentar( cornflour)
6 linguri zahar
4 linguri cacao
150 gr unt sau margarina
2 linguri zahar pudra

Se pune zaharul , cacaua, faina, amidonul si galbenusurile intr-o craticioara.Se amesteca si apoi se incorporeaza laptele . Se pune la foc mic si se lasa la fiert pana se ingroasa.In tot acest timp aveti grija sa mestecati altfel vi se va lipi.Cand s-a fiert si observati ca este destul de ingrosata crema stingeti focul si dati la o parte . Lasati sa se raceasca .
Bateti spuma untul sau margarina impreuna cu 2 linguri de zahar pudra si adaugati putin cate putin in budinca racita.In tot acest timp amestecati in budinca cu un tel ptr a se incorpora uniform. Opriti intr-un castronel circa 5 linguri de crema pentru ornat.

Taiati blatul pe 3 nivele . Eu intotdeauna montez tortul sau prajiturile in tava in care am copt pentru a evita lasarea marginilor din cauza insiroparii.
Si incepem: punem primul blat si insiropam cu o pensula.
NU insiropati cu lingura pentru a nu pune intr-o parte mai mult si in alta mai putin sirop. Aveti grija ca blatul sa nu fie nici prea uscat dar nici foarte mult insiropat .Mie mi-a trebuit pentru fiecare blat aproximativ 150 ml de sirop.Dupa ce am insiropat primul blat punem 1/2 din cantitatea de crema ramasa .( Avand in vedere ca am oprit si pentru ornat cateva linguri)
Repetam operatia cu al doilea blat ...150 ml de sirop si restul de crema .Punem si al treilea blat si insiropam .
Se da la frigider pentru cateva ore sau daca il faceti de seara e preferabil sa il lasati peste noapte.
A doua zi..sau cateva ore mai tarziu:

Se scoate tava din frigider si se taie in cate bucati doriti ( mai mari sau mai mici). Mie mi-au iesit 12 bucati dar au fost destul de maricele. Precizez ca tava mea are dimensiunile unei coli de A4.
Se scot bucatile pe foaie de copt si se glazureaza cu ciocolata topita.

Glazura:

200 gr ciocolata de menaj
75 ml frisca lichida
Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune pe foc intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida.Se mesteca pana se topeste ciocolata si va lua nastere o glazura de consistenta medie.

Se glazureaza suprafata amandinelor lasand sa picure si pe marginile acestora.Se spriteaza cate un motz de crema si se da la rece .
Se scot dupa 20 minute si se devoreaza fara mila si fara nici un pic de resentiment .
NU VA GANDITI NICI O SECUNDA LA NUMARUL CALORIILOR

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata
Eclere:

Imagine postata

Prajitura curcubeu

Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 30 November 2009 - 04:53 PM

Mamucuta mea ce-i aicea...... m-ai rupt!!!! :director: Totul arata superb! Banui ca si gustu' e pe masura! :thumleft: :tongue7: Felicitari, Sheherezada si la mai multe astfel de prajituri! :mrgreen:

#3 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 23 December 2009 - 10:13 PM

Ciocolata de casa (cum o fac eu):
-400 g lapte praf (Darling.Punga are fix 400 g)
-100 ml apa (1/2 pahar 200ml)
-1 pahar (acelasi) zahar
-1/2 pachet unt (100 g)
-50 g cacao
-esente, staside, nuci, alune

Se amesteca, pe foc potrivit, apa cu zaharul pana se obtine un sirop mai gros, legat, ca pentru dulceata. Se lasa putin sa se racoreasca si-apoi se adauga untul.Se amesteca bine, sa se topeasca tot untul. Intr-un castron se cern laptele praf si cacao.Se toarna siropul , esentele, fructele si se amesteca pana se omogenizeaza.NU pe foc. Se obtine o masa compacta care se intinde pe o folie, intr-o tava, care se da la rece pana a doua zi.
Imagine atasata: 124_e5a5f286cd4b84a9bda23322e7428226.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 124_b9b9b61101e05393846e5f16a505e454.jpg

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi