Forum Culinar: Brasato al vino rosso - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Brasato al vino rosso

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 April 2010 - 12:16 PM

Brasato e un mod de a gati carnea de vita, manzat sau vitel.Ca sa fie o reteta tipic piemonteza trebuie folosit Barolo.Un vin rosu piemontez.
Am sa specific de la inceput, eu am folosit un alt vin rosu corpos, de buna calitate, si minunatia aceasta am folosit-o la pahar.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127244889378.jpg

Carnea folosita e cea indicata cu numarul 14, denumita arrosto di vena.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127244895209.jpg

Carnea am gaurit-o din loc in loc cu un cutit ascutit si am introdus bastonase de slanina(lardo sau pancetta, eu am folosit pancetta stesa facuta de mine).

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-12724490799.jpg

Am pus-o la marinat peste noapte, impreuna cu vinul, morcovi, ceapa si tije de telina taiate felii.
Arome: enibahar(2-3 boabe), 2-3 cuisoare, rozmarin, salvie si patrunjel.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-12724491842.jpg

A doua zi am scos-o din marinata, am uscat-o cu hartie, am presarat-o cu faina pe toate partile si am prajit-o usor in doua linguri de ulei si doua de unt.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-12724492669.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127244928469.jpg

Am turnat marinata cu legumele si am lasat pe foc mic acoperit aproape 4 ore.

Am feliat carnea si am servit-o cu legumele facute pireu.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127244938376.jpg

E un mod de a pregati carne care necesita timp si rabdare, dar merita, credeti-ma!

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-9-127244944965.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 April 2010 - 12:27 PM

E splendid.
Bucata de carne numita arrosto della vena e nemaipomenit de buna, din pacate nu e asa de usor de gasit. Eu ma las total pe mina macelarului, ii zic ce vreau sa fac si imi alege el si "slefuieste" bucata de carne.
Eu am remarcat ca, atunci cind am facut brasato si l-am incalzit apoi taiat felii in cuptor si in oala de lut a fost mult mai moale decit in mod normal cind il tai si il incalzesc mai putin. Nu stiu daca atunci a fost determinant si vinul folosit, un Bordeaux din '89 pe care mi l-a facut cadou mon cher.

#3 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 April 2010 - 12:46 PM

Ce minunatie.. N-am incercat niciodata friptura de vita de teama sa nu iasa tare, dar asta pare ca se topeste in gura .. :)
Mai ai un loc la masa? :D;)
Imagine postata

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2010 - 12:50 PM

Foarte frumos prezentat, carnea arata minunat :) .
N-am facut niciodata brasato, o sa incerc cu siguranta, numai sa gasesc carnea.

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 April 2010 - 01:15 PM

Asa fac si eu, cer macelarului!Am zis sa pun o poza, pentru cine e interesat.Eu una ma pierd in pulpa, muschi, spata, ceafa. :)

Vinul e determinant, dar conteaza si carnea, uneori e mai buna, uneori e mai tare.Depinde de macelar, de rasa, am mai vorbit noi.

Olguta, eu toata carnea de vita, care am cumparat-o din Ro, oricum as fi gatit-o, ramanea tare.

Multumesc Any! Cere-i macelarului, carne pentru brasato, incearca cu ce-ti da!

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 April 2010 - 04:05 PM

Sau any, daca ai un supermarket Pam sau Panorama ei ambaleaza de obicei arrosto della vena, cel putin aici, nu stiu daca e chemat doar in zona asta asa, ca si bucatile macelarii le numesc diferit de la o zona la alta.

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2010 - 04:42 PM

 Adriana, la 28 April 2010 - 04:05 PM, a spus:

Sau any, daca ai un supermarket Pam sau Panorama ei ambaleaza de obicei arrosto della vena, cel putin aici, nu stiu daca e chemat doar in zona asta asa, ca si bucatile macelarii le numesc diferit de la o zona la alta.



Am un Pam, o sa caut, dar ma uit mai intai pe net sa vad denumirea pentru ca aici s-ar putea sa se cheme altfel.
Merci fetele :occasion14: !

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 April 2010 - 09:01 PM

 any_annette, la 28 April 2010 - 04:42 PM, a spus:

Am un Pam, o sa caut, dar ma uit mai intai pe net sa vad denumirea pentru ca aici s-ar putea sa se cheme altfel.
Merci fetele <_< !

In seara asta l-am vazut pentru prima data si intr-un Famila, nu era asa de frumos ca cel de la Panorama pentru ca la ei e din carne de vitel din Piemonte, cel de la Famila era mai batrin si era din Franta.

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 September 2011 - 02:45 PM

Refacut cu Dolcetto Dogliani. :D

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13157451058891.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi