Forum Culinar: Feta cu rosii uscate,în ulei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Feta cu rosii uscate,în ulei

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2010 - 10:26 PM

  • feta,taiata cubulete
  • 1 catel de usturoi feliat
  • rosii uscate(în ulei),bucatele
  • ulei cît sa acopere tot


1 lingura rasa de condimente uscate:

  • rosmarin
  • oregano
  • piper negru
  • piper verde
  • enibahar
  • chili



Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127248613649.jpg


Se prajeste scurt usturoiul într-o lingura de ulei,
fara a se maroni/cît sa nu mai fie crud.


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127248615243.jpg


Se amesteca cubuletele de feta cu rosiile taiate,
condimentele si usturoiul prajit si racorit.


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127248616651.jpg


Se toarna uleiul(eu l-am folosit pe cel de la rosiile uscate),
se amesteca usor cu o lingura.


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127248617995.jpg


Apoi se repartizeaza într-un borcan cu capac si se da la racoare 1-2 zile.


Imagine atasata: monthly_04_2010/post-5-127248620299.jpg


Se poate servi ca atare cu bagheta proaspata,sau se poate adauga la o salata verde/ asortata,sau la o salata de toamna cu boabe de fasole uriasa,ardei rosu,masline..etc
Uleiul care ramîne se poate folosi la salate,sau la condimentarea dressingurilor pentru salate.

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 April 2010 - 10:50 PM

Maya, superba prezentarea! =))
Tot am vrut sa intreb, Pisoi si Geany tot vorbeau de branza pusa la ulei cu fel si fel de mirodenii. Rezultatul, cum e? Ma refer strict la branza, la consistenta - e uleioasa? Trebuie sa las bucatile de branza la scurs / sa le spal si abia apoi le pot manca? Daca le pun in salata, normal ca nu mai pun prea mult ulei, dar daca vreau sa mananc branza separat, merge? =))

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2010 - 11:00 PM

Vezi postareaFoxyy, la 28 April 2010 - 10:50 PM, a spus:

Maya, superba prezentarea! =))
Tot am vrut sa intreb, Pisoi si Geany tot vorbeau de branza pusa la ulei cu fel si fel de mirodenii. Rezultatul, cum e? Ma refer strict la branza, la consistenta - e uleioasa? Trebuie sa las bucatile de branza la scurs / sa le spal si abia apoi le pot manca? Daca le pun in salata, normal ca nu mai pun prea mult ulei, dar daca vreau sa mananc branza separat, merge? =))


Brînza nu e uleioasa,deci nu trage ulei,ci se aromeaza de la uscaturi.Scoti cubuletele de brînza cu furculita si le manînci.Nu-s îmbimate cu ulei,nu trebuie spalate :D
Daca le pui în salata,nu mai pui alt ulei,ci folosesti cît îti trebuie din borcan.
În tot borcanul ala nu e mai mult de 100 ml ulei,deci nu te speria ca nu e asa mult cum pare :)

:)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 April 2010 - 11:37 PM

Arata asa de bine... imi vine sa-mi infig dintii in monitor...
Acum o intrebare: racoreaua asta poate fi echivalata cu frigobaurul? Nu de alta dar au cam inceput caldurile si eu nu posed nici macar un pui de beci...
Multumesc mult! Sorina
Sorina

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2010 - 11:57 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 28 April 2010 - 11:37 PM, a spus:

Arata asa de bine... imi vine sa-mi infig dintii in monitor...
Acum o intrebare: racoreaua asta poate fi echivalata cu frigobaurul? Nu de alta dar au cam inceput caldurile si eu nu posed nici macar un pui de beci...
Multumesc mult! Sorina


Sta bine la racoare,sta bine si la frigi,dar neaparat sus de tot,unde nu e asa rece.
E buna tare.Sa stii ca multi nu pun usturoi ca le e frica ca e prea frumos mirositoare toata afacerea.Sa stii ca un catel feliat,formeaza doar "buchetul" cu celelalte arome,nu inunda brînza =))
Combinatia asta cu rosiile uscate e una dintre cele mai bune,asta daca vorbim de papila mea.
Daca-ti plac maslinele poti pune cîteva,si daca ai busuioc uscat în casa,e foarte bun si ala.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 April 2010 - 06:32 AM

Vaii Maya cum poate sa arate!!!...Daca a-si avea rosii uscate,acum mi-asi face(planuiesc sa mi le prepar eu in casa la cuptor,dar la vara cand vor aparea rosiile)...

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 April 2010 - 07:05 AM

Borcanul ala m-a dat gata, iar rosiile uscate imi plac la nebunie.
N-am mancat niciodata branza facuta asa, dar niciodata nu-i tarziu =)) !

#8 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 April 2010 - 11:54 AM

Maya, gand la gand cu bucurie - si eu am in plan asa ceva. In ce fel poa' sa arate!! (De fapt cred ca tu esti vrajitoare de poze :lol: )

Cand mai gasesc rosii uscate la soare, in ulei la borcan, fac si eu neaparat. Cred totusi ca eu o sa pastrez reteta simpla, fara condimente multe, poate vreo iarba uscata, dar atat. Imi place ff mult gustul de rosii uscate si vreau sa incerc asa prima oara.

Multam mult pentru reteta, poze, prezentare etc :floare:

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 April 2010 - 12:17 PM

Vezi postareaMaya, la 28 April 2010 - 11:00 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 28 April 2010 - 10:50 PM, a spus:

Maya, superba prezentarea! :lol:
Tot am vrut sa intreb, Pisoi si Geany tot vorbeau de branza pusa la ulei cu fel si fel de mirodenii. Rezultatul, cum e? Ma refer strict la branza, la consistenta - e uleioasa? Trebuie sa las bucatile de branza la scurs / sa le spal si abia apoi le pot manca? Daca le pun in salata, normal ca nu mai pun prea mult ulei, dar daca vreau sa mananc branza separat, merge? :floare:


Brînza nu e uleioasa,deci nu trage ulei,ci se aromeaza de la uscaturi.Scoti cubuletele de brînza cu furculita si le manînci.Nu-s îmbimate cu ulei,nu trebuie spalate :P
Daca le pui în salata,nu mai pui alt ulei,ci folosesti cît îti trebuie din borcan.
În tot borcanul ala nu e mai mult de 100 ml ulei,deci nu te speria ca nu e asa mult cum pare :D

:lol:



Am inteles! O sa-i arat si jupanului pozele si raspunsul tau, ca el e cam sceptic. :lol:

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 April 2010 - 10:54 PM

Vezi postareaGeany, la 29 April 2010 - 06:32 AM, a spus:

Vaii Maya cum poate sa arate!!!...Daca a-si avea rosii uscate,acum mi-asi face(planuiesc sa mi le prepar eu in casa la cuptor,dar la vara cand vor aparea rosiile)...

Merci,Geany!
Cum faci rosiile uscate...adica cum le usuci la soare,si cum la cuptor?Cît timp ?...etc
Astept info,merci :happy1:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 April 2010 - 10:55 PM

Vezi postareaany_annette, la 29 April 2010 - 07:05 AM, a spus:

Borcanul ala m-a dat gata, iar rosiile uscate imi plac la nebunie.
N-am mancat niciodata branza facuta asa, dar niciodata nu-i tarziu :happy1: !

Eu zic ca asta e una din cele mai reusite combinatii,cu rosii uscate!
Cum ziceam,e vorba de gustul meu :happy1:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 April 2010 - 10:57 PM

Maya, da' fara rosii uscate merge?.. ma rog, n-ar mai fi aceeasi reteta.. :happy1:
Uleiul trebuie sa fie neaparat de masline extra? (in cazul in care nu faci cu uleiul de la rosii)..

Ca intotdeauna, ai facut niste fotografii minunate si reteta e taaare tentanta si parca ma "mananca" papilele sa incerc si eu :happy1:
Imagine postata

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 April 2010 - 10:58 PM

Vezi postareaPisoi, la 29 April 2010 - 11:54 AM, a spus:

Maya, gand la gand cu bucurie - si eu am in plan asa ceva. In ce fel poa' sa arate!! (De fapt cred ca tu esti vrajitoare de poze :happy1: )

Cand mai gasesc rosii uscate la soare, in ulei la borcan, fac si eu neaparat. Cred totusi ca eu o sa pastrez reteta simpla, fara condimente multe, poate vreo iarba uscata, dar atat. Imi place ff mult gustul de rosii uscate si vreau sa incerc asa prima oara.

Multam mult pentru reteta, poze, prezentare etc :happy1:

Merci :happy1:
Condimentele nu sînt multe.Sa nu-ti închipui ca brînza iese piperata,sau foarte condimentata...din contra,doar usor parfumata/cu tenta mediteraneana.
Daca vrei sa mergi doar într-o directie fa-o doar cu rosii,busuioc uscat,si eventual ceva oregano.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 April 2010 - 10:59 PM

Vezi postareaFoxyy, la 29 April 2010 - 12:17 PM, a spus:



Am inteles! O sa-i arat si jupanului pozele si raspunsul tau, ca el e cam sceptic. :happy1:

Di ci draga?Cum sceptic? :happy1:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 April 2010 - 11:01 PM

Vezi postareaMaya, la 29 April 2010 - 10:59 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 29 April 2010 - 12:17 PM, a spus:

Am inteles! O sa-i arat si jupanului pozele si raspunsul tau, ca el e cam sceptic. :happy1:

Di ci draga?Cum sceptic? :happy1:



Zice ca iese branza uleioasa.

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 April 2010 - 11:05 PM

Vezi postareaOlgutza, la 29 April 2010 - 10:57 PM, a spus:

Maya, da' fara rosii uscate merge?.. ma rog, n-ar mai fi aceeasi reteta.. :P
Uleiul trebuie sa fie neaparat de masline extra? (in cazul in care nu faci cu uleiul de la rosii)..

Ca intotdeauna, ai facut niste fotografii minunate si reteta e taaare tentanta si parca ma "mananca" papilele sa incerc si eu :P

Bineînteles ca merge si fara rosii uscate.Poti sa faci ce combinatie îti place.SI cu ardei uscat iese foarte gustoasa,sau doar cu ierburi(plus usturoi,daca-ti place).
Uleiul la fel...folosesti în functie de papila.Cu de care-ti place.


Merci,Olguta :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 April 2010 - 11:09 PM

Vezi postareaFoxyy, la 29 April 2010 - 11:01 PM, a spus:



Zice ca iese branza uleioasa.

Auzi,da daca-i asa sceptic,cumpara un borcan de brînza în ulei si condimente de la Patros si probati..asa vedeti aproximativ cum este brînza :lol:

Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 30 April 2010 - 12:17 PM

Vezi postareaMaya, la 29 April 2010 - 11:09 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 29 April 2010 - 11:01 PM, a spus:

Zice ca iese branza uleioasa.

Auzi,da daca-i asa sceptic,cumpara un borcan de brînza în ulei si condimente de la Patros si probati..asa vedeti aproximativ cum este brînza :)


O sa-ncerc asa, poate-l dau pe brazda! :thumleft:

#19 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 April 2010 - 03:44 PM

Auzi Foxule mai bine fa un borcanel si daca nu-i place f. bine o papi tu pe toata ca te asigur ca-i delicioasa... :thumleft:

Si daca te boscorodeste dai vina pe mine sau pe Maya....spui ca noi te-am corupt...stiu ca eu una asa fac,ce nu-i convine dau vina pe voi... :)

#20 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 30 April 2010 - 03:50 PM

Vezi postareaGeany, la 30 April 2010 - 03:44 PM, a spus:

Auzi Foxule mai bine fa un borcanel si daca nu-i place f. bine o papi tu pe toata ca te asigur ca-i delicioasa... :thumleft:

Si daca te boscorodeste dai vina pe mine sau pe Maya....spui ca noi te-am corupt...stiu ca eu una asa fac,ce nu-i comvine dau vina pe voi... :)



Geany, buna idee! De ai sa sughiti zilele viitoare, sa stii de unde ti se trage! :)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi