Forum Culinar: Cosulete de dovlecei - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cosulete de dovlecei

#1 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 30 April 2010 - 07:26 PM

Eh, de data asta va pui si io o reteta in imagini. Cosulete de dovlecei. Un fel de cosulete...

E usor de facut si gustos. Si aveti nevoie de dovlecei (fo 4), un cartof mare, feliute de cheddar maturatre, fo 350 de g de ricotta, salvie proaspata, parmezan ras (fo 5 linguri), ceva sare de mare, feliute de cheddar maturat, apa (sic!) si o sticla de grappa bunarau.

Taiati capacu' de la dovlecei si apoi ii taiati, in lung, in feliute de maxim 4 mm grosime. Merge si 3, 5 nu merge. Nu va luati dupa poza ca din greseli invata omu'.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-102-12726470552.jpg

Parmezanul il dati prin razatoare fina cat sa iasa de 5 linguri (sau 6 daca vreti, io am pus 6).
Cartoful mare (cel putin 250 g) il ferbeti in coaja, il lasati sa se raceasca si il cojiti dupa aia (ese mai bun asa decat intai decojit si apoi fert). Si apoi il zdrobiti cu zdrobitourul (nu-l bagati in robot ca-i dustrugeti textuta naturala).
Dupa zdrobit cartoful il amestecati cu ricotta si parmezanul ras.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-102-127264724739.jpg


Acu puneti o oala mare cu apa cu sare la fert pana da in clocot. Aruncati feliile de dovlecel in apa clocotita si le lasati acolo nu mai mult de 2 minute. Le scoateti si le puneti la scurs.

Dupa ce s-au scurs feliile de dovlecei, loati cate doo si le puneti pe ceva, in forma de cruce. Loati o lingura serioasa de amestec de CRP (cartof+ricotta+parmezan) si o puneti in mijlocul crucii. Iar peste galma asta de CRP puneti o frunza maricica de salvie sau doo mai mici sau trei si mai mici, in functie de posibilitati.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-102-127264747005.jpg


Apoi luati, pe rand capetele de felie si pornind de sus le impaturiti, mergand in sens trigonometric (adica impotriva acelor de ceas), una cate una, peste galusca de CRP. Sau, daca vreti, ordinea Nord, Vest, Sud, Est. Deasupra puneti o feliuta de cheddar si apoi fixati totul infigand, vertical, o scobitoare. Si tot asa pana vi se termina ceva (ori feliile de dovlecei, ori CRP-ul).

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-102-127264768703.jpg


Mie mi-a ramas si dovlecel si CRP. Asa ca am adaugat un ou, din ochi, la cat a ramas CRP si am amestecat binebine si apoi am loat o ceva din Jena si am dat-o cu unt si am pus un rand de dovlecei si un rand de CRP si tot asa pana s-a terminat tot. SI deasupra am ras zdravan cheddar si am bagat la cuptor.

Booooon. Cuptorul se preincalzeste la 240 de grade. Pe tava de cuptoer se pune hartie de copt care se da cu unt. Pe hartie se aseaza cosuletele de dovlecei si tava se baga la cuptor si se lasa pana ce cosuletele devin aurii. Apoi se scot si se mananca. Cosuletele.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-102-127264802057.jpg


Ok, o sa ma intrebati care-i rostul lu' Grappa.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-102-127264822548.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-102-12726482418.jpg


Pai din ea trageti cate-o dusca in timp ce faceti mancarea.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#2 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 April 2010 - 08:15 PM

mi se pare vital!! :headbang:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 April 2010 - 08:18 PM

Felicitari pentru prima reteta in imagini!
Sa-nteleg ca grappa aia ti-a dat curaj :headbang: ?

#4 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 30 April 2010 - 08:37 PM

Nu de curaj e vorba. Ci de comoditate. Dar ma simteam oleaca dator :headbang:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 30 April 2010 - 08:42 PM

Trai-ti-ar dovleceii si Grappa,Dragos .Imagine postata
Acu ca ti-ai dat greatza,te asteptam si cu alte imagini culinare si nu numai.Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 30 April 2010 - 08:50 PM

Mersi de incurajari!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 April 2010 - 09:05 PM

Excelenta reteta!Dragos,frumoasa deschidere/cu prima reteta în imagini.Te mai asteptam! :headbang:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 30 April 2010 - 09:09 PM

Reteta talieneasca :headbang:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#9 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 01 May 2010 - 09:26 AM

Dragos, felicitari pentru reteta, suna tare bine!
raluca elena

#10 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 01 May 2010 - 12:55 PM

Dragos, foarte fáina reteta, combinatia de dovlecel cu branza imi aduce aminte de copilarie.

Auzi da' io am numa' salvia divinorum. Crezi ca merge? :) :)

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 May 2010 - 01:51 PM

Foarte faina, aproape ca m-ai lasat fara parole :-*
Cind apar dovleceii in gradina o fac, in loc de grappa insa folosesc white wine :D

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 May 2010 - 10:45 AM

Arata bine cosuletele tale... si bune rau, presupun! Cum gasesc niste zucchine frumoase am sa-mi incerc si eu norocul.
Sorina

#13 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 06 May 2010 - 10:55 AM

Faceti, mancati, n-o sa va para rau. Io as fi facut cu dovlecei galbeni dar n-am gasit.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#14 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 14 May 2010 - 07:32 PM

Super reteta...si destul de ...light! bravo Dragos!

#15 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 October 2018 - 07:36 PM

Dragos, bine ca mi-ai spus de topic ! :rolleyes:

Anul trecut am crosetat si eu niste fagottini di zucchine. Ma rog, eu le-am zis pachetele din dovlecel si le-am umplut cu 250 g carne tocata de vita, 50 g mozarella rasa, un catel de usturoi fin taiat, 1 lingura de patrunjel verde tocat si 1 lingura de ketchup (cine vrea poate sa puna sos de rosii). Dupa ce-am impachetat umplutura in feliile subtiri de dovlecel, am incercat sa le fac pachetelelor niste dungulite in tigaia-grill, dar fara succes :floare: , iar apoi am pus deasupra cite o rosioara si am ras putin parmesan. Am dat forma la cuptorul preincalzit 180°C, timp de 20', si asta e ce-a iesit in final. :floare:

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-505-0-06787800-1538588092.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-505-0-45740400-1538587901.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-505-0-44750200-1538587923.jpg


#16 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 04 October 2018 - 02:58 PM

Vezi postareaDan@, la 03 October 2018 - 07:36 PM, a spus:

Dragos, bine ca mi-ai spus de topic ! :rolleyes:

Anul trecut am crosetat si eu niste fagottini di zucchine. Ma rog, eu le-am zis pachetele din dovlecel si le-am umplut cu 250 g carne tocata de vita, 50 g mozarella rasa, un catel de usturoi fin taiat, 1 lingura de patrunjel verde tocat si 1 lingura de ketchup (cine vrea poate sa puna sos de rosii). Dupa ce-am impachetat umplutura in feliile subtiri de dovlecel, am incercat sa le fac pachetelelor niste dungulite in tigaia-grill, dar fara succes :floare: , iar apoi am pus deasupra cite o rosioara si am ras putin parmesan. Am dat forma la cuptorul preincalzit 180°C, timp de 20', si asta e ce-a iesit in final. :floare:

Atasament 0 pachetel dovlecel1.jpg

Atasament 0 pachetel dovlecel2.jpg

Atasament 0 pachetel dovlecel3.jpg



Cred ca nu poate fi decat yummy!

Ca variatie, cred ca in loc de ketchup sau sos de rosii ar merge putina pasta de menta. Menta si dovlecelul s-ar casatori daca ar putea (poate facem un referendum in sensul asta).
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#17 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,415
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 07 October 2018 - 04:38 PM

Aaa, ce idee faina! Tocmai cautam niste retete fara carne, pentru musafirii ce-mi vin peste cateva zile, musai sa le fac!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi