Lichior - crema de nuca de cocos
#1
Postat 30 April 2010 - 10:33 PM
L-am facut de Pasti si a fost cadou pentru familionul din Moldova.. am primit laude, de unde deduc ca le-a placut
Ingrediente:
1 nuca de cocos
500ml lapte
200ml smantana pentru frisca
100ml alcool (preferabil din cel de 90 si ceva de grade)
100g zahar
Nuca de cocos se sparge.. eu am lovit-o cu ciocanul de snitele de cateva ori in zona "ecuatoriala", rotind-o dupa fiecare lovire, pana cand, intr-un final s-a crapat, eliberand miezul aromat. Am curatat apoi pulpa alba si am dat-o pe razatoarea cu ochi mici. Cred totusi ca nuca mea de cocos era cam trecuta.. a avut doar cateva picaturi de lichid inauntru si banuiesc eu ca din cauza asta nici nu a fost foarte aromata.
Laptele se pune la fiert si cand ajunge la punctul de fierbere se toarna peste nuca de cocos si se lasa sa infuzeze pana se raceste complet.
Dupa ce s-a racit laptele si nuca de cocos, se strecoara, avand grija sa stoarcem bine bine nuca de cocos, pana la ultima picatura, astfel incat sa nu pierdem aroma..
Laptele obntinut se amesteca cu smantana si zaharul si se pune iar pe foc pana se topeste zaharul, iar compozitia se infierbanta intr-atat cat sa fie suportabil la deget.
Se lasa sa se raceasca complet, preferabil chiar peste noapte, la frigider, apoi se incorporeaza alcoolul si se pune in sticle. Se mai lasa 1 zi, doua la rece si se poate consuma
Ar mai fi o varianta in cazul in care gasiti lapte de cocos gata facut.
400ml lapte de cocos
100ml lapte
200ml smantana pentru frisca
100g zahar
100ml alcool
Laptele de cocos, laptele si smantana se amesteca impreuna cu zaharul si se pun pe foc pana se topeste zaharul, fara a fierbe compozitia. Se lasa sa se raceasca complet complet (la frigider chiar), apoi se amesteca cu alcoolul si se pune in sticle.
Daca gasiti esenta de nuca de cocos, nu ezitati sa o folositi pentru un plus de savoare
Se pastreaza la rece
#2
Postat 01 May 2010 - 08:40 AM
#3
Postat 01 May 2010 - 01:08 PM
#5
Postat 01 May 2010 - 09:47 PM
#6
Postat 02 May 2010 - 09:36 AM
1. Aveti grija ca nuca de cocos sa fie plina cu lichid. A mea era goala si nu mai era chiar asa aromata.0
2. Amestecul de lapte cu nuca de cocos il puteti da la blender pentru o aroma mai pronuntata. Eu n-am nici blender, nici robot, asa ca m-am multumit cu razatoarea. Ce-i drept am vrut sa incerc cu un blender manual, dar n-a facut fata Nu, nu l-am stricat, dar nici mult nu cred ca mai avea.. Dupa blenduire, treceti amestecul printr-o sita foarte deasa sau chiar tifon si continuati cu reteta...
#7
Postat 05 May 2010 - 01:24 PM
Bun, bun.M-am trezit prea tarziu, ca puneam in loc de alcool, rom alb si iesea ceva de genul Batida de coco.Oricum numai bun pentru o Pina Colada.Multumesc Olguta!
#8
Postat 05 May 2010 - 02:51 PM
Eataly, la 05 May 2010 - 01:24 PM, a spus:
IMG_3423.JPG
Bun, bun.M-am trezit prea tarziu, ca puneam in loc de alcool, rom alb si iesea ceva de genul Batida de coco.Oricum numai bun pentru o Pina Colada.Multumesc Olguta!
IMG_3430.JPG
Cu mare placere.. ma bucur ca v-a placut
Brava Eataly!! Pozele tale sunt muuuuult mai reusite si mai frumoase.
#9
Postat 06 July 2010 - 10:16 PM
#10
Postat 06 July 2010 - 10:18 PM
#11
Postat 06 July 2010 - 10:19 PM
#12
Postat 06 July 2010 - 10:56 PM
Foxyy, la 06 July 2010 - 10:18 PM, a spus:
Incepi betivaneala??? Vleau si io!!!!!
Pai...da .Trebuie sa merg sa-mi culeg si capsuni,pana mai gasesc si ma pun sa-mi fac si capsunata si poate tragem o betivaneala la Chiemsee
Olgutza, la 06 July 2010 - 10:19 PM, a spus:
Uite ca mi-ai facut si mie pofta de ceva lichior .. si eu nu-s cu alcoolul de fel
Te astept cu impresii
Nici eu nu sunt mare betivanoasa ,dar bauturi dulci si aromate imi place sa mai gust din cand in cand .
O sa vin cu impresii,dar abia pe saptamana viitoare reusesc sa execut reteta.
#13
Postat 06 July 2010 - 10:59 PM
petunie, la 06 July 2010 - 10:56 PM, a spus:
Foxyy, la 06 July 2010 - 10:18 PM, a spus:
Incepi betivaneala??? Vleau si io!!!!!
Pai...da .Trebuie sa merg sa-mi culeg si capsuni,pana mai gasesc si ma pun sa-mi fac si capsunata si poate tragem o betivaneala la Chiemsee
Olgutza, la 06 July 2010 - 10:19 PM, a spus:
Uite ca mi-ai facut si mie pofta de ceva lichior .. si eu nu-s cu alcoolul de fel
Te astept cu impresii
Nici eu nu sunt mare betivanoasa ,dar bauturi dulci si aromate imi place sa mai gust din cand in cand .
O sa vin cu impresii,dar abia pe saptamana viitoare reusesc sa execut reteta.
Cand o sa ai sticlele pregatite, anunti si ne intalnim pe malu' lacului!
#14
Postat 06 July 2010 - 11:32 PM
Foxyy, la 06 July 2010 - 10:59 PM, a spus:
Cand o sa ai sticlele pregatite, anunti si ne intalnim pe malu' lacului!
Dau de stire din timp
#15
Postat 07 July 2010 - 09:17 PM
petunie, la 06 July 2010 - 10:56 PM, a spus:
Foxyy, la 06 July 2010 - 10:18 PM, a spus:
Incepi betivaneala??? Vleau si io!!!!!
Pai...da .Trebuie sa merg sa-mi culeg si capsuni,pana mai gasesc si ma pun sa-mi fac si capsunata si poate tragem o betivaneala la Chiemsee
Olgutza, la 06 July 2010 - 10:19 PM, a spus:
Uite ca mi-ai facut si mie pofta de ceva lichior .. si eu nu-s cu alcoolul de fel
Te astept cu impresii
Nici eu nu sunt mare betivanoasa ,dar bauturi dulci si aromate imi place sa mai gust din cand in cand .
O sa vin cu impresii,dar abia pe saptamana viitoare reusesc sa execut reteta.
Petunela cum faci capsunata?Am fost a culeg azi capsuni si sunt pe terminate macar sa fac si eu acolo putin de pofta,numai sa spui ce si cum