Placinta Creatza si Paine dintr-un foc : )
#41
Postat 11 May 2010 - 08:35 AM
am lucrat cu ulei pe blat, sucitor si pe maini. nu mult, asa o pelicula fina si nu am mai uns tigaia.
am intins aluatul fara probleme. pe unde a mai iesit branza printr-o gaurica, i-am pus cate un plasture din aluat.
si am uitat sa precizez ca am pus la un aluat din 500 g faina, 2 linguri de ulei in compozitie.
de executat mi s-a parut usor pt ca ma descurc cu aluaturi dospite, dar coptul a 14 placinte m-a tinut o ora langa tigaie.
#42
Postat 11 May 2010 - 10:51 AM
Amina, la 11 May 2010 - 08:35 AM, a spus:
am lucrat cu ulei pe blat, sucitor si pe maini. nu mult, asa o pelicula fina si nu am mai uns tigaia.
am intins aluatul fara probleme. pe unde a mai iesit branza printr-o gaurica, i-am pus cate un plasture din aluat.
si am uitat sa precizez ca am pus la un aluat din 500 g faina, 2 linguri de ulei in compozitie.
de executat mi s-a parut usor pt ca ma descurc cu aluaturi dospite, dar coptul a 14 placinte m-a tinut o ora langa tigaie.
Esti artista !
Give me five !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#43
Postat 11 May 2010 - 09:58 PM
Piscotel, la 11 May 2010 - 07:33 AM, a spus:
Tot e bine daca reteta mea a servit la ceva si daca a starnit pofte.
Placinta ta ,arata fain si sigur e crocanta.
Parca e facuta cu aluat frantzuzesc.
Sa va fie de bine.
Poate ,candva, incerci ca "diversiune" si originalul.
O fac, o fac, acu' imi plac aluaturile, dospite au ba! Problema e cu kilele...in plus...
#44
Postat 12 May 2010 - 08:29 PM
laura_lala, la 11 May 2010 - 09:58 PM, a spus:
Piscotel, la 11 May 2010 - 07:33 AM, a spus:
Tot e bine daca reteta mea a servit la ceva si daca a starnit pofte.
Placinta ta ,arata fain si sigur e crocanta.
Parca e facuta cu aluat frantzuzesc.
Sa va fie de bine.
Poate ,candva, incerci ca "diversiune" si originalul.
O fac, o fac, acu' imi plac aluaturile, dospite au ba! Problema e cu kilele...in plus...
Mie imi spui ?
La mine creste salata in gradina si deja m-am apucat de pascut.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#45
Postat 18 May 2010 - 10:11 PM
Imagini atasate
#46
Postat 18 May 2010 - 10:20 PM
Bun varzarul cu branza.
Ce fai suna>Cred ca la inceput le faceau doar cu varza,apoi s-au diversificat.
Trebuie sa repet si eu curand ca al meu ma chestioneaza iar despre casul din congelator.
Da yo...(fara yo ) tot cretze le fac.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#47
Postat 18 May 2010 - 10:28 PM
Saru'mana pentru masa... nu mai e decat una ascunsa bine pentru maine la micul-dejun.
si o sectiune cam nereusita.. nu se vede branza cum s-a topit si s-a nimerit ca nu era niciun fir de marar in peisaj
Edit: uitai sa zic ca una dintre ele (cea din prima poza) e dubla, adica dupa prima impachetare cu branza, am mai pus inca o tura de branza si-am intins-o din nou
#48
Postat 18 May 2010 - 10:37 PM
#49
Postat 18 May 2010 - 10:38 PM
No, la usa cui ma prezint io pentru placintele? Ca sa stiu cat am de mers!
#50
Postat 18 May 2010 - 10:40 PM
#52
Postat 18 May 2010 - 11:23 PM
V-am prins !
Face-ti party cu placinte .Da berea cine o da ?
Bravo Olgutzo.Asa placinte ai facut ca iar mi s-a facut pofta.
Tre sa fug la culcare ca alfel ma duc la frigider.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#53
Postat 19 May 2010 - 08:36 AM
Tot uitai sa zic ca am facut juma de compozitie de aluat si mi-au iesit 6 placinte ca le-am facut cat tigaia de mari .. si una am facut-o cu gem de capsuni.. ce sa mai.. bestiale. Sotul le-a mancat cu lapte batut
#54
Postat 19 May 2010 - 08:48 AM
Olgutza, la 19 May 2010 - 08:36 AM, a spus:
Tot uitai sa zic ca am facut juma de compozitie de aluat si mi-au iesit 6 placinte ca le-am facut cat tigaia de mari .. si una am facut-o cu gem de capsuni.. ce sa mai.. bestiale. Sotul le-a mancat cu lapte batut
Bravo,bravo!
6 placinte din jumatate de compozitie ?
Pai ai o tava cat un zmeu.
Azi am scoala(fac un curs) asa ca la pranz,trantesc macaroane cu branza,dar diseara le fac iar.
Va fi ziua branzei
De calorii nu mai pomenesc.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#55
Postat 19 May 2010 - 08:53 AM
Piscotel, la 19 May 2010 - 08:48 AM, a spus:
Olgutza, la 19 May 2010 - 08:36 AM, a spus:
Tot uitai sa zic ca am facut juma de compozitie de aluat si mi-au iesit 6 placinte ca le-am facut cat tigaia de mari .. si una am facut-o cu gem de capsuni.. ce sa mai.. bestiale. Sotul le-a mancat cu lapte batut
Bravo,bravo!
6 placinte din jumatate de compozitie ?
Pai ai o tava cat un zmeu.
Azi am scoala(fac un curs) asa ca la pranz,trantesc macaroane cu branza,dar diseara le fac iar.
Va fi ziua branzei
De calorii nu mai pomenesc.
Pai e maricica tava si am vrut sa le termin repede, cat dormea piticul
Bafta la curs!!
Mai bine nu ne gandim la calorii
#57
Postat 19 May 2010 - 12:06 PM
Multumesc.
Calul batran invata greu la ham,dar na ,ce sa fac,merg la scoala dupamasa sa ma fac inspector resurse umane.
Caderesh mai pe romaneste.
In criza asta ,s-ar putea sa-mi mai trebuiasca un job.
Eu am firma,dar daca lucrurile merg la fel de rau,am sa-mi caut servici.Asa de bine stam.
Forfetarul asta ne baga in pamant.
Inca o luna proasta si pun lacatul .
Na ca am sarit de la placintre inainte la ....razboi inapoi.
Mac la curs si vin la ora 18.
Va invit atunci la placinte.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#58
Postat 19 May 2010 - 12:37 PM
#59
Postat 19 May 2010 - 07:42 PM
Placinte cretze reloaded !
Au iesit si mai bune ca data trecuta.
Am facut din 450 g faina.Au iesit 6 placinte marisoare.
Al meu a mancat cu cutitul si furculita.
Eu am uns placinta cu 2 linguri de smantana,am rulat si am mancat cu mana.
Am pus cas de oaie,urda ,marar verde si cozi de ceapa usor calite.
O nebunie.
Acu beau berea.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#60
Postat 23 June 2010 - 01:45 PM
Am frecat branza de burduf de oi de la borcan cu ceapa rosie si marar verde tocat si ceva ou batut...
Am facut aluatul..
Facut bile
Intins bilele cu sucitorul pus umplutura..
Adunata marginile..
Intins placinta cu sucitorul...
Nu prea estetic,las' ca-i mai bun rustic asa..
Prajit in ulei cu untura(ca bunica)..
Astfel...
Iacale' coapte fierbinti..
Sexiunea''..
Cu mii de multam de la sot'...
Pt. copii din aluat prajit idem fara branza...
Uns cu miere ca bunica,inca fierbinti..
Presarat cu nuca macinata...
Presarat cu zahar pudra vagniliat..
Din nou bubulet fericit,multumesc Pisco' draga de amintiri frumoase te pupam dulce....turtitele dulci le pun si la dulciuri...
(Azi mi-a luat cel mare un examen asa ca sarbatorim,bunica cred ca e cu noi)