Forum Culinar: Supa de usturoi - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa de usturoi Cu aceasta supa tineti departe racelile!

#1 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

  Postat 07 May 2010 - 12:39 PM

Supa asta eu o fac dupa ochi / urechi / gust (gust mereu in timp ce fierbe supa si mai ajustez cantitatile, daca e necesar). Nu pot sa va zic ingredientele cu exactitate, ca mai schimb oala si variez cantitatile; plus ca n-am masurat niciodata nimic, nici lichidul, nici celelalte ingrediente folosite. Dar, ciudat, mereu iese buna!!! :floare:

Cu aproximatie, iata ingredientele:

2-3 litri de apa sau zeama de legume / de carne (eu fierb carne de vita si zeama o fac supa de usturoi - carnea ajunge salata boeuf ori felul 2)
o capatana de usturoi
crutoane (din paine)
cascaval sau branza telemea
condimente (cimbru, cuisoare, sare, piper)
2-3 cartofi - nu-i pun intotdeauna
o ceapa maruntita
1-2 linguri ulei de masline
putin unt

Ceapa o prajesc un pic in ulei de masline, apoi o pun in oala de supa. Se fierb in zeama de carne / apa cartofii, usturoiul, cimbrul, cuisoarele, 1 lingurita de sare si 1 praf de piper, pentru 20-30 de minute (pana sunt fierti cartofii).
Supa se strecoara (nu-i musai), se pune in castron si deasupra se pun crutoanele parlite scurt in tigaie, in putin unt. Se presara branza sau cascaval si se serveste calda (neaparat).

Pofta buna! :floare:

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 May 2010 - 12:46 PM

Inca n-am facut, dar ma bate gandul sa fac si-o Supa-crema de usturoi. Poate chiar zilele astea, daca gasesc carne de vita buna (muschi).

Ingrediente:

2-3 litri de apa sau zeama de legume / de carne
2 capatani de usturoi
crutoane (din paine)
cascaval sau branza telemea
condimente (cimbru, cuisoare, sare, piper)
2-3 cartofi - nu-i pun intotdeauna
o ceapa maruntita
1-2 linguri ulei de masline
2-3 linguri de faina
smantana (cam 200 ml, dar depinde de gust)
putin unt

Usturoiul si ceapa le trec rapid prin ulei de masline, cat sa se rumeneasca, adaug faina si smantana, apoi rastorn totul in oala cu supa. Las la fiert pana sunt gata cartofii si apoi pun crutoanele prajite in unt si rad cascaval / branza.

S-avem pofta! :floare:

#3 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 May 2010 - 02:08 PM

Daca-mi permiti sa-mi dau si eu cu parerea.
O supa crema as face-o la sfarsit crema in blender, sau cu mixerul stick.
Usturoiul rumenit nu l-as pune decat spre final, eventual chiar dupa ce am stins focul. Fierband si el pana ce cartofii binevoiesc sa se inmoaie nu mai ramane nimic din nici din temperamentul lui nici din insusirea de a speria racelile.
Zic bine?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 May 2010 - 02:10 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 07 May 2010 - 02:08 PM, a spus:

Daca-mi permiti sa-mi dau si eu cu parerea.
O supa crema as face-o la sfarsit crema in blender, sau cu mixerul stick.
Usturoiul rumenit nu l-as pune decat spre final, eventual chiar dupa ce am stins focul. Fierband si el pana ce cartofii binevoiesc sa se inmoaie nu mai ramane nimic din nici din temperamentul lui nici din insusirea de a speria racelile.
Zic bine?


Maestre, n-ai nevoie de permisiune ca sa-ti expui parerea! Mie chiar imi face placere sa aflu noi idei si tips-uri!
Inca n-am incercat sa fac crema, dar suna bine propunerea ta! :floare: Revin cu impresii saptamana viitoare - sper sa gasesc maine carne de vita buna.

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 May 2010 - 04:59 PM

Multumesc, Foxule! Chiar eram curioasa. :floare: Sorina
Sorina

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 May 2010 - 05:03 PM

Supa de usturoi n-am facut inca,dar cred ca ne-ar place tare mult( pt.ca eu obisnuiesc la supa de pui sa pun putin usturoi la urma in farfurie) :floare: ...

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 May 2010 - 08:02 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 May 2010 - 04:59 PM, a spus:

Multumesc, Foxule! Chiar eram curioasa. :drool: Sorina


Cu placere! :occasion14: Sper sa-ti placa supa asta, noua ne place tare mult!
Prima oara am mancat in Praga, acum vreo 5 ani. Ne-a placut de la prima inghititura! :drool: Dupa ce-am plecat din Cehia, am tot cautat retete pe net si am experimentat. :floare:

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 May 2010 - 08:07 PM

Vezi postareaGeany, la 07 May 2010 - 05:03 PM, a spus:

Supa de usturoi n-am facut inca,dar cred ca ne-ar place tare mult (pt.ca eu obisnuiesc la supa de pui sa pun putin usturoi la urma in farfurie) :floare: ...


Si noi mancam supa de pui cu usturoi! De fapt, mancam destul de mult usturoi - in general.
Incearca si supa asta, n-o sa-ti para rau! :occasion14:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi