Forum Culinar: painici cu carnati - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

painici cu carnati pufoase si gustoase

#1 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 11 May 2010 - 09:51 PM

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-592-12736072154.jpg


INGREDIENTE:

masura 1 cana=240 ml

-2 cani cu faina (300 g)
-1 plic drojdie uscata ,7g
-1 ou
-2/3 cana lapte sau 16 Lg
-3 Lg (linguri) ulei
-1 Lg zahar
-1 lg (lingurita ) sare
-2 catei usturoi
-1/2 lg cimbru

-12 carnaciori oltenesti(cam de 15-17 cm lungime )
-1 ou batut cu putin lapte pentru uns
-parmezan ras

MOD DE PREPARARE:

Eu am facut aluatul in masina de paine,punand ingredientele pentru aluat in ordinea indicata:lichidele,oul,sare ,zahar,usturoi zdrobit,cimbru,faina,drojdie.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-592-127360659893.jpg

Cine framanta cu mana,procedeaza ca la orice aluat de paine.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se impate in 12 bile si se intinde fiecare in forma ovala,cam de dimensiunea carnaciorului.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-592-127360667564.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-592-127360669573.jpg
Se pune carnaciorul la mijloc si se inchide bine,apoi se ruleaza

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-592-127360671543.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-592-127360675688.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-592-127360679042.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-592-127360685089.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-592-127360687478.jpg
Cu un cutit bine ascutit,crestati ruloul dar nu pana jos,apoi trageti prima rondela spre dreapta,a doua spre stanga si tot asa.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-592-127360700198.jpg
Asezati chiflele in tava,lasati sa mai creasca putin,apoi ungeti cu oul batut cu lapte.Nu conteaza daca aluatul se deformeza cand lucrati painicile,pentru ca el isi va reveni la copt.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-592-127360705388.jpg
Puneti-le in cuptorul preincalzit la 225*,timp de 25 de minute.Dupa ce le scoateti din cuptor, presarati-le cu parmezan si acoperiti-le cu un servet curat de bucatarie.Apoi le puteti trece intr-un cos.Se pastreaza aoperite cu servet,daca mai apuca !
Puteti servi ca atare sau acompaniate de o salata.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-592-12736071216.jpg
Asta ca sa vedeti ce pufoase sunt.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-592-127360716913.jpg
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#2 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 May 2010 - 06:49 PM

Ce bine arata si cum aluatul e facut cu MDP ai toata atentia mea... Cu siguranta am sa le prestez cat de curand. :thumleft: Sorina
Sorina

#3 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 May 2010 - 02:40 PM

Chiar acum am pus totul in MDP si am pornit-o... revin peste cateva ore...
Sorina

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 May 2010 - 06:35 PM

Aluatul este o minune, am facut cateva chiflute, le-am mancat asa goale... erau perfecte...
Nu prea am avut noroc cu wurstelii imbracati. Am incercat sa-i asez frumos dar nu am reusit. Cred ca am intins aluatul prea subtire. Poate conteaza si faptul ca am folosit faina integrala, nu stiu...
Apoi aluatul s-a desprins de pe wurstel si a crescut mult in sus.
Sunt gustosi, dar urati... Sper sa reusesc sa fac ceva poze pana nu se termina. Revin...
Sorina

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 May 2010 - 11:11 AM

Acestea sunt painicile cu wurstel

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-133-127443272584.jpg

Dar cum am fost foarte incantata de chiflutele facute din aluatul ramas, ieri am repetat aluatul cu faina integrala (portie dubla) si am facut painici umplute cu prosciutto si branzica (mozzarella si scarmozza afumata)

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-133-127443302144.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-133-127443305093.jpg
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi