Pagina 1 din 1
painici cu carnati pufoase si gustoase
#1
Postat 11 May 2010 - 09:51 PM
INGREDIENTE:
masura 1 cana=240 ml
-2 cani cu faina (300 g)
-1 plic drojdie uscata ,7g
-1 ou
-2/3 cana lapte sau 16 Lg
-3 Lg (linguri) ulei
-1 Lg zahar
-1 lg (lingurita ) sare
-2 catei usturoi
-1/2 lg cimbru
-12 carnaciori oltenesti(cam de 15-17 cm lungime )
-1 ou batut cu putin lapte pentru uns
-parmezan ras
MOD DE PREPARARE:
Eu am facut aluatul in masina de paine,punand ingredientele pentru aluat in ordinea indicata:lichidele,oul,sare ,zahar,usturoi zdrobit,cimbru,faina,drojdie.
Cine framanta cu mana,procedeaza ca la orice aluat de paine.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se impate in 12 bile si se intinde fiecare in forma ovala,cam de dimensiunea carnaciorului.
Se pune carnaciorul la mijloc si se inchide bine,apoi se ruleaza
Cu un cutit bine ascutit,crestati ruloul dar nu pana jos,apoi trageti prima rondela spre dreapta,a doua spre stanga si tot asa.
Asezati chiflele in tava,lasati sa mai creasca putin,apoi ungeti cu oul batut cu lapte.Nu conteaza daca aluatul se deformeza cand lucrati painicile,pentru ca el isi va reveni la copt.
Puneti-le in cuptorul preincalzit la 225*,timp de 25 de minute.Dupa ce le scoateti din cuptor, presarati-le cu parmezan si acoperiti-le cu un servet curat de bucatarie.Apoi le puteti trece intr-un cos.Se pastreaza aoperite cu servet,daca mai apuca !
Puteti servi ca atare sau acompaniate de o salata.
Asta ca sa vedeti ce pufoase sunt.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#2
Postat 13 May 2010 - 06:49 PM
Ce bine arata si cum aluatul e facut cu MDP ai toata atentia mea... Cu siguranta am sa le prestez cat de curand. Sorina
Sorina
#3
Postat 19 May 2010 - 02:40 PM
Chiar acum am pus totul in MDP si am pornit-o... revin peste cateva ore...
Sorina
#4
Postat 19 May 2010 - 06:35 PM
Aluatul este o minune, am facut cateva chiflute, le-am mancat asa goale... erau perfecte...
Nu prea am avut noroc cu wurstelii imbracati. Am incercat sa-i asez frumos dar nu am reusit. Cred ca am intins aluatul prea subtire. Poate conteaza si faptul ca am folosit faina integrala, nu stiu...
Apoi aluatul s-a desprins de pe wurstel si a crescut mult in sus.
Sunt gustosi, dar urati... Sper sa reusesc sa fac ceva poze pana nu se termina. Revin...
Nu prea am avut noroc cu wurstelii imbracati. Am incercat sa-i asez frumos dar nu am reusit. Cred ca am intins aluatul prea subtire. Poate conteaza si faptul ca am folosit faina integrala, nu stiu...
Apoi aluatul s-a desprins de pe wurstel si a crescut mult in sus.
Sunt gustosi, dar urati... Sper sa reusesc sa fac ceva poze pana nu se termina. Revin...
Sorina
#5
Postat 21 May 2010 - 11:11 AM
Acestea sunt painicile cu wurstel
Dar cum am fost foarte incantata de chiflutele facute din aluatul ramas, ieri am repetat aluatul cu faina integrala (portie dubla) si am facut painici umplute cu prosciutto si branzica (mozzarella si scarmozza afumata)
Dar cum am fost foarte incantata de chiflutele facute din aluatul ramas, ieri am repetat aluatul cu faina integrala (portie dubla) si am facut painici umplute cu prosciutto si branzica (mozzarella si scarmozza afumata)
Sorina
Arata acest topic
Pagina 1 din 1