Forum Culinar: Souffle de grefa` rosie - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Souffle de grefa` rosie rafinat si parfumat-easy de executat :))

#1 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 15 May 2010 - 02:12 PM

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-119-12739248728.jpg

Ingrediente:


500 ml suc de grapefruit rosu -cam 3 fructe mari
coaja razuita de la o grefa-doar la suprafata,usor
150 gr zahar
2 linguri apa
4 albusuri-f bune si cele de la congi
30 amidon
1 lingura plina de faina
un strop sare
putin unt pt uns formele

Se colecteaza sucul fructelor si se strecoara

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-119-127392554785.jpg

Coaja se curata in interior ,cu grija si se unge cu unt apoi se pune la frigi pana terminam restu`

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-119-127392586391.jpg

Sucul impreuna cu zaharul se pune pe foc

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-119-127392612893.jpg

Si se lasa scada la jumatate sau pana are aceasta consistenta,aproape a unui caramel

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-119-127392649541.jpg

Se da deoparte si se lasa la racorit,apoi se pun 2 linguri de apa si se adauga faina si amidonul,mixand f bine

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-119-127392676637.jpg

Albusul se bate spuma tare

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-119-127392695082.jpg

Se amesteca cu sosul fructelor,cu miscari usoare

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-119-127392715705.jpg

Se umplu cojile de grefa sau formele,si cu buricu` degetului mare se face un santulet intre coaja si amestec,ca sa creasca frumos la copt(nu am mai pozat ca grbeam pusu` la cuptor} :tongue3:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-119-127392761948.jpg


Cuptor preincalzit 180 gr Celsius,daca va arde prea tare,170 ar fi suficient
12-15 min sau pana vedeti caciulia coapta si crescuta bine
Pudrati generos cu zahar pudra sau vanilat si savurati cu placere.Sunt aproape sigura ca veti repeta

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-119-127393270629.jpg

Pofta buna!
:thumleft:



Cer scuze pt raspuns intarziat,am tastatura lapului stricata si o folsesc pe cea on screen...

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 May 2010 - 03:11 PM

Nico, saru'mana pentru reteta! Privind pozele, m-a luat o foame, de nu-ti pot explica!!!!! :thumleft: Si-o pofta si mai si! :tongue3:
Pozele-s superbe!!!! :angry:

#3 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 15 May 2010 - 03:30 PM

Foxxy,esti o dulce :angry: ,mersik de incurajare,mai am de lucru la poze,de fapt am facut soufle-ul pe la 7 seara , fara
lumini si am uitat sa maresc putin ISO ....of ....e grele :angry: ,da` invat usor,treptat,ahhh,!si nu mai am nici Photoshop. :thumleft: Da promit! :angry: ca e tare bun ce-am excutat :tongue3:

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 May 2010 - 03:33 PM

Vezi postareaNico-Vya, la 15 May 2010 - 02:12 PM, a spus:

Coaja se curata in interior ,cu grija si se unge cu unt apoi se pune la frigi pana terminam restu`


Ai pus si zaharul in coaja, dupa ce ai uns-o cu unt? Din poza asa reiese.

#5 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 15 May 2010 - 04:16 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 May 2010 - 03:33 PM, a spus:

Vezi postareaNico-Vya, la 15 May 2010 - 02:12 PM, a spus:

Coaja se curata in interior ,cu grija si se unge cu unt apoi se pune la frigi pana terminam restu`


Ai pus si zaharul in coaja, dupa ce ai uns-o cu unt? Din poza asa reiese.


Da, am pus zahar vanilat,e tare bun asa :thumleft:

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 May 2010 - 04:46 PM

O idee mai mult decat interesanta... Felicitari! Arata de milioane... :thumleft: Sorina
Sorina

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 May 2010 - 08:55 PM

Nico,

Am salvat-o si sigur o fac.
Multumesc.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 27 May 2010 - 09:31 PM

moaaaaaaaaaaaaaaa
din lipsa de vreme nam mai intrat de mult pe aici
nici acuma nu prea am vreme,dar trebuia sa vin si sa spun ca "jos cu clopu'"
arata waw :cheers:
tre sa gasesc om ocaziune sas il fac
sau probabil o sa il fac pt varamea care e fan dulciuri si tot ce se poate manca la mine acasa :pupic:
in concluziune,felicitari multe,multe (toate din dotare) pt retzeptul asta :biggrin:
Imagine postataImagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi